USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Bozdağ: 'Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir tavır ortaya koymuştur'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu yapması karşı Türkiye'nin adalet ve hukukunu koruyucu onurlu bir tavır ortaya koyduğunu anlatım etti.

Bakan Bozdağ: 'Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir tavır ortaya koymuştur'
01-07-2022 14:06
Kütahya Adalet Sarayı'nın Temel Atma Töreni'nde mütekellim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu dair Türkiye'nin onurlu bir tavır ortaya koyduğunu söyledi. Bozdağ, "İsveç ve Finlandiya, Türkiye'ye verdiği lafları namına getiriyor mu, getirmiyor mu, strateji edeceğiz. İmza ile proses bitmedi. Daha bu sürecin tamamlayan işlemleri var. Son muamele bitmeden üyelik başvurusu kusursuz anlamıyla gerçekleşmiş olmayacaktır. Adalet Bakanlığı olarak, İsveç'ten reddetme talebinde bulunduğumuz FETÖ'cü ve PKK'lı teröristle ilgilendiren yanıt vermemişlerse cevaplarını isteme, hâlâ geçmiş reddetmişlerse taleplerimizi baştan atıf sonucu aldık. Aynı biçimde Finlandiya'ya da 6 PKK'lı ve 6 FETÖ'cü yıldırıcı ile ilgilendiren de reddetme taleplerimizi arka atıf sonucu aldık. Bakanlığımız şu anda bunların hazırlıklarını yapmakta, hazırlıklar sonlanır bitmez bu mevzuda Türkiye isteklerini ileteceklerdir. Onların samimiyetlerini ölçeceğiz.

İsveç Adalet Bakanı izah yapmış, 'Biz aramızdaki anlaşmaya gereğince bu mevzularda değişmeyen verdik, mutabakatla merakı namevcut bunun.' diyor. Anlaşmaya göre, bizim hazırlamış olduğumuz reddetme taleplerinin bütünü kifayetli ve yeterinden aşkın iadeyi müstelzim delillerle komple bulunduğu halde, anlaşmaya akla yatkın talepte bulunduğumuz biçimde İsveç ve Finlandiya bizim taleplerimizi reddetmiştir. Şimdi tığ denir ki, 'Bu aramızdaki düet ve arsıulusal reddetme ile ilgilendiren anlaşmalara akla yatkın olması durumunda reddettiğiniz taleplerimizi kifayetli deliller olduğuna inanıyoruz, iadeyi lazım kılacak deliller olduğuna inanıyoruz baştan gönderiyoruz. Bu mutabakatla da siz bundan böyle bunları siper etmeyeceğinize değişmeyen verdiniz. Dün siper ettiğiniz düşüncesince aramızdaki anlaşmayı ihlal ettiniz, ona karşıt taleplerimizi reddettiniz.' Şimdi 'Himaye etmeyeceğiz' diyorsunuz.

O devir aramızdaki düet ve arsıulusal anlaşmaların hükümlerine uyacaksınız, tığ de bunu strateji edeceğiz. Her ne denli aykırılık partileri bu mevzuda Türkiye'nin iradesi ortaya çıkınca susmuş, lakırtı söylemekten çekinmiş ise de anlaşma metni imzalandıktan sonradan 'Hükümet arka etap attı.' dediler. Baştan düzlük okuması yanlıştır neden demediler? Diyemediler, ya meal alırlarsa diye. Şimdi meal aldık, bu defa bu neticeyi elbette değimsiz gösteririz, elbette istiskal ediyoruz sanarak değişik değişik çarpıtmalara gidiyorlar. Yahu bir defa de bu milletin temsilcilerinin, bu devletin yöneticilerinin, bu milletin ve bu devletin hayrına almış bulunduğu karardan çevre 'Allah razı olsun, akla yatkın yaptınız' deyin" sanarak konuştu.

"Türkiye'nin demokratik evcil ve ulusal bir aykırılık açığı var"

"Milli ve evcil bir muhalefete Türkiye'nin gereksinimi var" diyen Bakan Bozdağ, "Cumhurbaşkanımız boruyu indiriyor ve orada yüklenici şirket çalışıyor milyarlarca teklik envestisman yapılmış, aldatılma var, inşaatlar, malzemeler, uran aletler devasa orada, bir evren görüyor bunların gözü görmüyor. Maalesef Türkiye'nin hayrına ve yararına bulunan işlere sevinemeyen bir muhalefeti mevcut bu ülkenin. Yangın başlıyor, söndürülünce 'Keşke söndüremeseydiler.' sanarak hayıflanıyor. Yangın bitmeme ederken uçaklar, helikopterler tepesinin üzerinde uçuyor, etrafındakiler göğe bakıyor, o konuşuyor, 'Helikopter yok, tayyare yok.' diye. Ayıptır, günahtır, yazıktır.

Bu denli yanlışlığı milletin gözünün içerisine baka baka yapıyorlar. Onun düşüncesince NATO dair Türkiye'nin ortaya koyduğu iradeyi ölçüm etmekten siyaseten hâlâ az dokunca görürüz sanarak maatteessüf çekindiler. Milli ve evcil bir muhalefete Türkiye'nin gereksinimi var. Bizim bütçe açığımız mevcut ancak ondan hâlâ iri Türkiye'nin demokratik evcil ve ulusal bir aykırılık açığı vardır. Bu açıkça kapatılmış olsa nüfuz hâlâ çelimli olur, budun hâlâ çelimli ve hâlâ dobra hizmetleri almış olur" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Efe
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler