USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Bilgin: (EYT'de gözyaşı sınırı) Yaş sınırı dair daha değişmeyen verilmedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "(EYT'de gözyaşı sınırı) Bütün bu düzentileme bittikten sonra, mecmu tabloyu gördükten sonraları onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı dair daha değişmeyen verilmedi." dedi.

Bakan Bilgin: (EYT'de gözyaşı sınırı) Yaş sınırı dair daha değişmeyen verilmedi
24-12-2022 02:06
Ankara

​​Bilgin, Habertürk aktif yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişikli değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretin çalışanların beklentilerinin altında kalmış bulunduğu eleştirileri ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın "9 bin liranın altında olmaması gerektiği" yönündeki açıklamasının anımsatılması ile alakalı Bilgin, "Sendikaların, 'Çok güzel oldu, baş döndürücü mutluyuz.' demelerini, devir hin söyleyebilirler lakin durmak baş döndürücü emeksiz değil." sanarak konuştu.

Türk-İş'in artık ilkin 7 bin 785 teklik kesat sınırı açıkladığını tamlayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Böyle indinde kesat haddini kendileri saptama ediyorlar, söylüyorlar. Rahmetli Kemal Tahir'in 'yürür gezer yalanlar' sanarak indinde tabiri var. Birisi indinde obje söylüyor, ondan sonradan da o esasen edile edile doğruymuş neredeyse algılanıyor. Sendikaların bu cins şeyleri, öz taleplerini yükseltmek düşüncesince icra ettikleri icraat adına onama edilebilmekte lakin bunu indinde hakikat adına tanıştırma etmeye başladıkları devir hakikat algısını yıkma eder. Böyle indinde kesat sınırı onların ağız ağıza tadı adına yapılan, ilmî sıfır tespitleri ile alakalı mamul indinde çalışma. Kendi yüzlerine de dediğim düşüncesince ferah ferah söylüyorum. Yoksulluk sınırı belirlemişler 25 bin lira. 'Genel başkanlarınızın haricinde sendikalarınızda etkin müteaddit can var? 25 bin lirayı müteaddit can alıyor?', soruyorum bunu. Bende sayıları var, primleri bildirdikleri düşüncesince biliyorum. Koca konfederasyonda indinde can yok. Sadece Türk-İş'in değil, nice kurumun meydana getirdiği bu cins emekleri ilmî bulmuyorum. Bu, gerçekliği yıkma ediyor."

"Siz, kesat sınırıyla ait indinde düzentileme yürüttünüz mü? Size mucibince Türkiye'de kesat sınırı nedir? TÜİK illet yapmıyor?" şeklindeki soruları Bilgin, şu biçimde yanıtladı:

"TÜİK'in rakamlarına büyüme, pahalılık ilkin peyda buyurmak neredeyse itiraz ediyorlar. 'TÜİK, illet fakr sınırı araştırması yapmıyor?' Bu, absürt indinde soru, öz zarfında karışık indinde soru. Onu indinde tarafa bırakalım. Onu TÜİK'e istimzaç kılmak lazım. Her kasıntı yapabilir bunu, yaptırabilir.

Yıllarca fakr ve dirimlik dağılımı kontrolleri yaptık. Bu arkadaşlarımızın bunu bilmediğini de bilici birisiyim. Arkadaşlarımız demincek size bağlansınlar, 'Konfederasyonumuzda, sendikamızda bizim açıkladığımız fakr sınırının ile alakalı şu derece erkeğe ücret veriyoruz.', söylesinler. Genel başkanları, sendika başkanları dünya müteaddit insana veriyorlarmış? Rakamlar köle var."

"Asgari ücretin kamuoyunun beklentisini karşıladığını düşünüyor musunuz?" sorusu ile alakalı Bilgin, mevzuyla ait çalışma, araştırı yaptırdığını belirterek, araştırmanın içeriğine ilişikli bilgelik verdi.

Sokaktaki insanoğlunun beklentisi ile işçilerin meseleye bakışının farklılaştığını anlatım fail Bilgin, işçilerin Ankara, İstanbul ve İzmir'de 8 binin ile alakalı indinde nicelik istediklerini söyledi. Bilgin, "Türkiye averajı ise artık düşüktü. Anadolu'nun ayrışık illerinde 7 bin 600 kesir istediler." dedi.

"'8 binin baş döndürücü ile alakalı çıkmayın' dediler"

Sendikalarla görüştüklerini, sendika başkanlarının taleplerini aldıklarını tamlayan Bilgin, "Bana mevrut en ehemmiyetli şey, bakın bu Türkiye'deki sendikacılığın şişman söz düzeninin bu mevzuda indinde açıdan kendisini tenkidî biçimde değerlendirmesi icap ettiğini vurgulayan indinde neticeden bahsedeceğim. O da şu: 'Siz, 8 bin liranın ne derece ile alakalı asgari ücret verirseniz kılıç o derece yükümlülük vaziyette kalırız.' İşçi sendikaları. Neden? 'Çünkü bizim şişman sözleşmelerde aldığımız tutarı aşmanızı istemiyoruz, o devir sendikalar fonksiyonsuz bir hale gelirler.' Bunu, Türkiye'de evvel kere söylüyorum." sanarak konuştu.

Bilgin, "Sendikalar, '8 bin liranın ile alakalı çıkmayın' mı dediler?" sorusu ile alakalı "Rakamı söylemeyeyim lakin '8 binin baş döndürücü ile alakalı çıkmayın.' dediler." ifadesini yineledi.

Sendikaların bu mevzuda artık pazarlıkçı, aktif, anlam alıcı, artık gerçekçi indinde tekellüm erbap olmaları icap ettiğini anlatım buyurmak düşüncesince bunu dediğini aktaran Bilgin, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Bazı konfederasyonlarımız 10 bin, 15 bin, 13 bin neredeyse rakamlar açıkladılar. Aynı konfederasyonlara da sesleniyorum: Türkiye'de en erdemli şişman söz icra ettikleri yerde 10 bin liranın ile alakalı müteaddit iş durumunda şişman söz yaptılar? En erdemli rakamı kail konfederasyonumuzun başkanı bağlansın, söylesin. Lütfen sendika başkanlarına sorun, siz bu tutarı arzu ediyorsunuz lakin şişman sözleşmenizde bahsettiğiniz ücretler tek yerde mevcut mı? Mesele şu, arzu ettikleri asgari ücretle icra ettikleri şişman söz ücretleri ortada hakeza indinde ayırt olmaz. Yani gerçeğe çağırıyorum onları. Asgari ücret asgari ücrettir, şişman söz tutarı asgari ücret değildir, onun zarfında bol bolamat oranı vardır, barışma oranı vardır, toplumsal yardımlar var, gelişigüzel obje vardır. Bu talepte mevcut arkadaşlarımız, sendikacılarımız baş döndürücü kıymettar iş yapıyorlar. Asgari ücret arzu ederken kendilerinin icra ettikleri şişman sözleşme, asgari ücret sözleşmesi değil."

"Bu, bugünkü koşullarda verilebilecek asgari ücrettir"

Türkiye'deki "açlık" ve "yoksulluk sınırı" neredeyse tartışmaların şişman çoğunluğunun ilim dışı bulunduğunu tamlayan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"İçlerinde gerçek olanlar mevcut lakin kamuoyunu belirleyen kurda ortaya çıkanlar ilim dışıdırlar. Bilimsel tek araştırmanın mantığına dayanmamaktadır. Ankara'da 15 şarküteriden tahsil edilen fiyatla, Türkiye'nin kesat sınırı algısını komuta etmek kesinlikle indinde sorumsuzluktur? Bunu hızlı reddediyorum. Bizim belirlediğimiz asgari ücret, işçilerimiz, iştirakçi sınıfının şişman çoğunluğu çeşidinden birebir bulunmuş, altın bulunmuştur. Bu, baş döndürücü erdemli indinde ücret midir? Değildir lakin bu bugünkü koşullarda verilebilecek asgari ücrettir."

"Sınırlı derecede etkiler"

"Geçen yılın evvel 6 ayındaki neredeyse zırh giren parayı eritecek indinde pahalılık tedirginliği yaşıyor musunuz?" sorusuna mukamele Bilgin, "Ben filhakika o tedirginliği yaşamıyorum. Şimdi düzem sabitlenmiş vaziyette, alçak fevk 6 aydır ayrımsız düzeyini koruyor. Enerji fiyatlarında yükseliş namevcut ayrıca indinde hacim tedenni isteği var. Asgari ücretin değişmesinin umumi tutarları değiştireceğini, etraflı fiyatlara yansıyacağını anlatmak sektörden piyasaya değişken lakin bunu, bu averajları dikkate aldığımız devir akla yatkın indinde saptama değildir." yanıtını verdi.

"Bu çoğalma enflasyonu sınırlanmış derecede mi etkiler?" sorusunu ise Bilgin, "Sınırlı derecede etkiler, evet." biçiminde yanıtladı.

Konuyla ait toplumsal medyadaki ifadelerin anımsatılması ile alakalı Bilgin, "Sosyal iletişim araçları bu mevzuları baş döndürücü münteşir kullanıyor, abartıyor da olabilir. Sosyal medyaya ayrılmak lazım, umumi paha eğilimlerine beslemek lazım." dedi.

"Öyle indinde kapan yok"

"Asgari ücretin değişik averaj tutara dönüştüğüne" ilişikli ifadelerin anımsatılarak, "Türkiye, bu asgari ücret tuzağından kesinlikle çıkacak?" sorusunun yöneltilmesi ile alakalı Bilgin, şunları söyledi:

"Öyle indinde kapan yok. Rakamları izliyorum. Gerçek sıfır nedir? Bazı ücretler asgari ücret seviyesinden vergilendirilmek, prim konuk etmek düşüncesince oraya sıkıştırılmıştır. Asgari ücret erdemli belirlendikçe gerçek adına yukarıdaki ücretler de yüzdelik 100 artmıyor lakin yüzdelik 60, yüzdelik 70, yüzdelik 80 artıyor. Aşağıdan yukarıya artıyor. Nitelikli emekte bu çoğalma artık yüksek. Daha az usta, iştirakçi asgari ücretin indinde aşama ile alakalı toprak alıyor.

Türkiye'de pahalılık dizginlenirse, asgari ücret politikası da bu derece gerçek artışlara istikbal edecek biçimde sürdürülürse dört dörtlük aksine ücretlilerin ulusal gelirden almış bulunduğu oranı yukarıya akla yatkın tırmandırır lakin pahalılık burada düşmanımızdır. Şimdi arama dibine alındı. Enflasyonun önümüzdeki sene böylelikle yüzdelik 20'lere düşeceğini matematik ediyoruz. Mayıs, haziran bakımından yüzdelik 30 ile yüzdelik 40 arasında. Tahminim yüzdelik 35-36 olacak. Düşecek, mayıs ve haziranda yüzdelik 35, yüzdelik 40'a düşmesini bekliyoruz. Şimdi bu azalış bitmeme ederse asgari ücretin bu tesirinin artık indinde tomar ön plana çıkacağını düşünüyorum."

"Olağan dışı şeyler olursa devreye girer"

Bakan Bilgin, "Asgari tutara ikinci indinde bindirim gelebilir mi?" sorusunu da şu biçimde yanıtladı:

"Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı'mızın desteği var. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, 'Tedirgin olmayın, akıl etmeyin, önümüzdeki sene sonu bakımından yüzdelik 20'leri göreceğiz enflasyonda.' lakin etraflı koşullar farklılaştı, özenli dışı şeyler oldu. Bir sene ilkin savaş, dü sene ilkin pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağan dışı şeyler olursa bu koşullarda devreye girer. Yoksa enflasyonun üstünde, bizi sene sonuna derece götürecek indinde asgari ücret belirledik lakin o açık, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da anlatım etmiş bulunduğu neredeyse o açık. Geçen sene kesinlikle temmuzda karışma ettik, ayrımsız şekilde."

Bazı sektörler düşüncesince asgari ücretin erdemli bulunduğu ve iştirakçi çıkarmalarına illet olabildiği endişelerini yarattığına ilişikli istifham üzerine, asgari tutarı artık yukarıda saptama arzularının önündeki esas engelin bu bulunduğunu söyledi.

Küçük ve mutedil büyüklükteki işletmelerde etkin işçilerin ve işverenlerin bu yönde indinde endişelerinin bulunduğunu tamlayan Bilgin, asgari ücret artışlarının peşi sıra şişman işletmelerde artık az, mutedil ve ıvır zıvır işletmelerde artık indinde tomar oranlarda istihdamı durdurma, ıvır zıvır işletmelerde baş döndürücü az da işten çıkarmanın bulunduğunu fakat indinde müddet sonradan üretimde çoğalma yaşandığını anlatım etti.

Bilgin, "Memur maaşları ne derece artacak?" sorusu ile alakalı görevli ve tekaüt maaşlarıyla ait Kamu Toplu Sözleşmesinde dibine imza attıkları maddeler bulunduğunu anımsatarak bu insanların maaşlarına enflasyonun ile alakalı çoğalma yapılacağını belirtti.

Enflasyonun boşluk ayında da düşmeye bitmeme edeceğini kaydeden Bilgin, görevli ve tekaüt maaşlarına yapılacak zamma ilişikli "Bu mevzuyu çalışıyoruz. Biliyorsunuz, pahalılık rakamlarıyla paha artışları ortada indinde alışveriş mevcut lakin pahalılık eşittir paha artışı düşünmek değil. Enflasyon indinde eğilimi, paha çoğalma hızını anlatım ediyor. Tüm bunları değerlendirerek alıntı enerjisini destekleyecek miktarda değişmeyen vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Vergi dilimleriyle ait düzenleme

Tüm ücretlilerin, asgari ücret derece bulunan gelirlerini ihsan dışı bıraktıklarını hatırlatan Bilgin, "Şimdi indinde bambaşka obje artık yapılıyor. Hazine ve Maliye Bakanımızla talepleri beraberce değerlendirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ihsan dilimlerinde düzenlemeyle ait indinde düzentileme yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanımız açıklamış bulunduğu devir bunun da baş döndürücü müspet tesiri olacaktır. Çalışanları baş döndürücü rahatlatacak. Yani 'Ocak ayında aldığımız aylığı niçin temmuzda, ağustosta alamıyoruz' eleştirisini cevaplayacak indinde organizasyon emek harcaması yapılıyor." sanarak konuştu.

En az tutarda mahiye düzlük emeklilerle ait mütekellim Bilgin, sayıları 500 bin yöresinde bulunan bu kişilerin, prim güneş sayısını tamamlamayan, çoğunluğu Bağ-Kur'lu ve devletin "Gelirsiz insanoğlu bırakmayalım" düşüncesiyle akıntı ederek borçlandırma eliyle tekaüt etmiş bulunduğu şahıslar bulunduğu bilgisini verdi.

"En az tekaüt maaşlarını baştan ele alacağız"

Bilgin, "Nasıl ki toplumsal devlet, 'Gelirsiz kimseyi bırakmayalım' sanarak indinde organizasyon yaptıysa ayrımsız biçimde bunların gelirlerini baştan ele alarak düzelteceğiz." dedi.

"En az tekaüt aylığı ne olabilir?" sorusuna Bilgin, "En az tekaüt maaşı, etraflı oranlar belirlendikten sonradan ortaya çıkacak." yanıtını verdi.

Emeklilik sistemlerinin, minimum 3 çalışanın indinde kişiyi tekaüt edebileceği modele dayandığını fakat Türkiye'de bunun koptuğunu tamlayan Bilgin, "Emeklilikte hoşnutluk takılanlar (EYT) dediğimiz fenomen de onunla ilgili. 1999'daki bu o derece kopuk ki on paralık eğer olmazsa bunu ussal temele dayandıralım demişler. Neredeyse indinde bireyin çalışmış bulunduğu ve indinde bireyin tekaüt aylığını ödediği hale gelinmiş. Şu anda 2,1. EYT uygulamasıyla mahsus 1,9'a falanca düşer." sanarak konuştu.

Bilgin, "Emekli maaşlarında izlenecek formül ne olacak?" sorusuna "Yöntemimiz şuydu, en alttakilere seyyanen indinde bindirim yapmak. Muhtemelen bu kere da benzeri indinde obje yapılır. Yukarıdakilere de pahalılık farkını dikkate düzlük indinde organizasyon yapılır. Hangi miktarda bol bolamat oranı verilebilir sanarak hesaplar yapmış olup ona mucibince indinde nicelik belirleyeceğiz." yanıtını verdi.

"EYT, 8 Eylül 1999 evveliyat işe başlamayı mecburi kılıyor"

"EYT emek harcaması ne devir bitecek, yürürlüğe girecek ve açıklanacak?" sorusu ile alakalı Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki çalışma, beceri emekleri güdük indinde çalışma. En baş döndürücü sorulan soru, 'Prim güneş tadat şu derece eksik, bunu borçlanabilir miyim? 8 Eylül 1999'dan ilkin işe girmemişsen ne derece borçlanırsan borçlan olmaz. Mevcut yasamızda bulunan hukuk bitmeme edecek. Bir bambaşka konu, iklim haricinde çalışanların durumu. Yurt haricinde kurumlarımıza dehşet başvurma edenler var, kuyruklar oluşmuş. Orada da benzeri karın karışıklıkları var. Onlar da 'Hemen gidip prim güneş sayılarımızı tamamlayalım, tekaüt olalım' sanarak kuyruklar oluşturuyor. Onlarda da ayrımsız şeyler geçerli. EYT, 8 Eylül 1999 evveliyat işe başlamayı mecburi kılıyor. Dünyanın neresinde olursanız olun."

"EYT'de gözyaşı sınırı olacak mı?" sorusuna Bilgin, "Bu, 'Evet' ve ya 'Hayır' sanarak mukamele verilecek indinde özellik değil. Bu ayak tabanı derece kestirmece sayı, 1 milyon 900 bin kişi. Ocak ayında 2 milyon yöresinde yahut az buçuk geçer. Prim haset sayısı ve fariza yılı süresi şartlarına uyanların sayısı bu. Eğer tek gözyaşı sınırı eğer olmazsa bunlar şümul giriyor." yanıtını verdi.

EYT düzenlemesi çıktıktan sonradan proses zarfında faydalanabilecek yekûn can sayısının ise 5 milyon 700 bin yöresinde bulunduğu bilgisini paylaşan Bilgin, bu insanların müteaddit yılda tekaüt olabileceğine ilişikli istifham ile alakalı "Şu anda onları belirlemeye çalışıyoruz. Kişi başvurma ediyor, 'Ben artık ilkin de Bağ-Kur'lu, SSK'lı adına çalışmıştım, iklim haricinde çalışmıştım' diyor. Onlar başvurma etmeden kılıç tadı adına dosyaları birleştiremiyoruz. Müracaat neticesinde bu dosyalar birleştiriliyor. O emek vermeyi yapıyoruz ve bu kesif indinde çalışma." değerlendirmesinde bulundu.

"EYT'de gözyaşı sınırı olacak mı?" sorusuna Bilgin, "Bütün bu düzentileme bittikten sonra, yekûn tabloyu gördükten sonradan onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı ait daha değişmeyen verilmedi." yanıtını verdi.

EYT düzenlemesinde birtakımı gözyaşı sınırlarının konulacağına müteallik iddiaları değerlendiren Bilgin, "Bunların hiçbirini konuşmadık." dedi.

"EYT'lilerin gözyaşı averajı 49,9"

Bilgin, "Yaş sınırı yok' ağıt ihtimaliniz hala mevcut değil mi? sorusu ile alakalı "Bu siyasal indinde karardır, hükümetimiz bu neticesinde verecektir, Cumhurbaşkanımızla beraberce bu meseleyi..." yanıtını verdi.

EYT çalışmasındaki akıbet hale ilişikli Bilgin, "Tabloyu dört dörtlük adına saptama etmeye çalışıyoruz. Hizmetler birleştirildiği devir ne yaşta müteaddit can bulunuyor, gözyaşı aralığı nereden nereye geliyor... Şu anda elimizdeki verilerden şurası biliyoruz, emeklilikte hoşnutluk takılanların gözyaşı averajı 49,9. Bu hafta emek vermeyi bitirmeye çalışıyoruz. Büyük indinde kitleyi heyecanlandırdığımı biliyorum. Birçok başvurma var. Müracaat edenlerin dosyalarını birleştireceğiz. Tahmin ediyorum, bu ay sonuna derece Meclis'e götürürüz. Bitirebilirsek bu ay içinde, bitiremezsek ocakta. Sayın Cumhurbaşkanımıza 26 Aralık'ta akıbet hali bildirme edeceğim." bilgilerini paylaştı.

Düzenlemenin yürürlüğe ne devir gireceği ve evvel aylıkların ne devir ödeneceğine müteallik görüşleri sorulan Bilgin, "Bu Meclis'in iradesine bağlı. En geç hanuman ayında Meclis'e geçiş ettirdiğimiz devir Meclis'in birleşim sürecine ilişikli adına tamamlanır." dedi.

Bilgin, EYT'nin maliyet hesabı ait Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile aralarında dava yaşandığı iddialarına ilişikli istifham ile alakalı şunları söyledi:

"Bu haberlerin hak oranı sıfır. Buradan Sayın Nureddin Nebati Bey'e, kıymettar icra vekili arkadaşımıza teşekkürname ediyorum. Maliyet artışının nereye ulaşabileceğini görmüş bulunduğu biçimde bu problemin çözülmesi ait enflasyona, ekonominin etraflı gerçek yüküne karşın baş döndürücü fedakarca davrandı. Kıdem tazminatı ait da öncecilik aldı."

"EYT'liler 8 Eylül 1999'deki şartlara mucibince mi tekaüt olacaklar?" sorusuna Bilgin, "Biz oraya katiyen karışma etmiyoruz. O günkü koşullar her neyse ona mucibince tekaüt olacaklar. Prim haset ve fariza süreleri değişmiyor." yanıtını verdi.

Bilgin, bölümsel tekaütlük kapsamındaki insanların EYT kapsamında olmadığını, onların koşullarında rastgele ayrım olamayacağını anlatım etti.

"Kıdem tazminatı aracısız işçinin adına yatacak"

EYT'lilerin bayrılık tazminatı düşüncesince birebir koşullarda güven desteği verileceğini anımsatan Bilgin, "Bu ödence aracısız doğruya işçinin adına yatırılacak." dedi.

EYT'lilerin mahiye intisap oranlarında indinde ayrım yapılıp yapılmayacağı sorusu ile alakalı Bilgin, "Bu oranlarda indinde ayrım yapmayı düşünmüyoruz." yanıtını verdi.

Bilgin, EYT düzenlemesine ayrılacak bütçeyle ait "Türkiye, Avrupa'nın en güzel bütçe dengelerine erbap ülkelerinden biri. Türkiye'nin bütçe gelirlerindeki artış, tahminlerin ile alakalı olmuştur. Bütün bunlar adisyona dayalıdır. 'Seçim ekonomisi uyguluyorlar' diyorlar. Biz seçme ekonomisi uygulamıyoruz, gerçekçi iktisat uyguluyoruz. Bütçe dengelerini gözeterek etraflı bunları yapıyoruz. Popülizm yapmayan, gerçekçi, yurttaşımızı pahalılık sarmalına sokmayacak, balans politikasıyla bunları sürdürecek yaklaşıma sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

EYT'nin maliyet adına ilişikli soruya "Milli gelirin binde birisi yahut onun indinde dü nokta üzerinde. Burada yaptığımız hesaplar, önümüzdeki çevrim görevli ve emeklilerin ücret farkı artışları, EYT ile ait doğacak finansal yüklerin gelişigüzel birisi bizim bütçe geliri dengesini gözeten icraat adına ortaya çıkacak. Ondan on paralık endişeniz olmasın." yanıtını verdi.

Bu süreçte dip etkin Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına müteveccih arttırma ifa yapılıp yapılmayacağına ilişikli soruya Bilgin, "Onların dip çalışmalarını ödüllendirmeyi düşünüyoruz." yanıtını verdi.

Bilgin, sayıları 500 bin yöresinde bulunan kamudaki sözleşmelilerin ekibe geçirilmesiyle ait düzenlemeyi önümüzdeki hafta, tatile girmeden Meclis'e geçiş ettireceklerini söyledi.

Taşeron işçilerle ait indinde emekleri şu an düşüncesince olmadığını tamlayan Bilgin, önlerindeki dosyanın arızi işlerle ait bulunduğunu dile getirdi.

Bilgin, 3600 ek belirtke mevzusuyla ait "Yeni talepler var. Onları değerlendireceğiz. Onunla ait acelemiz yok. Ne devir tamamlanırsa Meclis ne devir birebir görürse... Biz beceri icraat yapıyoruz, siyasal karardır bu. Süreç işliyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler