USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar'dan Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması sonucuna t

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bunu hızlı kınıyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan'ın herhangi bir ayrışık haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne denli yanıtsız bırakmadık. Bundan sonraları da bırakmayacağız." dedi.

Bakan Akar'dan Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması sonucuna t
23-07-2022 20:03
Kayseri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması kararını hızlı kınadıklarını söyledi.

Akar, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmış bulunduğu "Kayseri Toplu Açılış Töreni ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni"nde meydana getirdiği konuşmada, tesislerin ve yatırımların Türkiye'ye çok olması temennisinde bulundu.

Tüm dünyada yaşanmış bulunan iktisadi darboğaza karşın ihracatta, üretimde ve sanayide himmet kesmeden yatırımlarına bitmeme fail Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu işaret siyasetiyle ehemmiyetli kazanımlar elde ettiğini tamlayan Akar, siyasi, askeri ve iktisadi dengelerin baştan nesir edilmiş bulunduğu nazik birlik çağda Türkiye'nin, Erdoğan liderliğinde arsıulusal ilişkilerde fail biçimine geldiğini, diyalekt enerjisini pekiştirmenin indinde global oyuncu adına el ortaya koyduğunu vurguladı.

Gelişmeler karşısında tamamen proaktif davranan Türkiye'nin, branşında ve dünyanın ayrışık coğrafyalarında balans sağlayıcı ve emniyet sağlayan birlik abuhava olmayı başardığını özetleyen Akar, şöyleki bitmeme etti:

"Ülkemizin böylesine ehemmiyetli uhde üstlendiği bu süreçte fariza ve sorumlulukları küsurat Milli Savunma Bakanlığı ve bünyesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, diyalekt ve global düzenlilik düşüncesince acemi yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en koyu ve en can alıcı faaliyetlerini yürütme etmektedir. Bu kapsamda Mehmetçik 'Hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, emlak içre ve hudut ötesinde küsurat birlik hızlı ve taarruzi anlayışla, ilkin FETÖ, PKK, YPG, PYD ve DEAŞ kazanmak az daha tamamı yıldırı örgütlerine erinç uğraş etmekte, Kıbrıs dahil, denizlerimizdeki ve semalarımızda adalet ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla da korumaktadır."

Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya alınması

Tüm dobra oruçlu yaklaşımlara karşın Yunan siyasilerin provokatif eylemlerinin bitmeme ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bunun en sonuç örneği Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması kararıdır. Bunu hızlı kınıyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan'ın değme muhtelif haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne derece yanıtsız bırakmadık. Bundan sonradan da bırakmayacağız.

Bunlara ekleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri ilkin Azerbaycanlı kardeşlerimiz kazanmak az daha Libya'da arkadaş ve ahi müttefiklerimizin muhik davasına dayanak olmakta. Bölge ve evren barışına da temelli yardım sağlamaktadır. Benzer halde Rusya-Ukrayna ortada yaşanmış bulunan savaşın sonlandırılması ve hububat krizinin çözümü düşüncesince gider etmekte olduğumuz içten çabalar de tamamı dünyanın beğenisini toplamaktadır. Bu kapsamda esbak İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri nezdinde imzalanan hububat sevkiyatı anlaşması, ülkemizin diplomatik alandaki etkinliğini en bariz halde ortaya koymuştur. Bugün bakımından Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da eksiksiz bu faaliyetleri yönetim edecek bulunan birlik eş güdüm merkezimiz de çalışmaya başlamıştır. Maalesef bu sabahleyin Odessa'da birlik patlama gerçekleşti. İki yan ile de dek halindeyiz ve gelişimleri de yakından izlem ediyoruz. Türkiye adına tamamı probleminin çözümü düşüncesince üzerimize sakıt değme muhtelif rolü bugüne derece adına getirdik, artık da getirmeye bitmeme edeceğiz. Üstlendiğimiz tamamı görevleri başarıyla adına getirebilmemizde desteği, sevgisi, itimatı ve duasını esirgemeyen soylu milletimize saygılarımı sunuyorum."

Akar, bugüne derece Türkiye'nin önüne çıkarılan, içeride ve dışarıdaki tamamı engellerin, milletçe birlik ve bu arada olarak, el ele, çiğin omuza vererek aşıldığını dile getirdi.

Özhaseki: "İnşallah seçimlerde acemi birlik boy yazacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise AK Parti öncülüğünde Kayseri'de ehemmiyetli yatırımların yapıldığını söyledi.

Yatırımların milletin desteğiyle yapıldığını özetleyen Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi, Kadir Has Stadyumu, Yamula Barajı, raylı sistemler, yöntemler derece nice projenin yaşama geçirildiğini dile getirdi.

Özhaseki, şöyleki bitmeme etti:

"Yaklaşan intihabat var, 10-11 ay kaldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kimler mevcut söyleyeceğim. PKK karşısında mı? Hep karşımızda olsunlar. FETÖ karşımızda mı? IŞİD karşımızda mı? DHKP/C derece sol örgütler karşımızda mı? Bunlara emlak dışından dayanak sağlayan devletler de karşımızda mı? İçeride, Mecliste oturup birlik muhtelif yerel ve milli olamayanlar da mı karşımızda? Bunca kötü, muhalifin birlik araya geldiği, değme devir uğraş etmekte kararlı olduğumuz grupların birlik araya geldiği ortamda Allah'ın izniyle tığ memleket, Anadolu sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekâr bırakmayacağız. Sonuna derece indinde olacağız. Kayseri eksiksiz seçimlerde Cumhurbaşkanımızın bulunduğu noktayı her daim birlik numara tümen yaptı. Şimdide Cumhur İttifakı adına inşallah seçimlerde acemi birlik boy yazacağız."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da istihdamı önemsediklerini, bu kapsamda şehirde nice envestisman yapıldığını vurguladı.

Kültür ve zamanı yapısıyla Kayseri'nin önemini özetleyen Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmış bulunduğu dolgun açılışın abuhava ekonomisine yardım sağlaması temennisinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler