USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afrin merkezine meydana getirilen ve çıplak şahısların yaşamını kaybetmiş olduğu yıldırı saldırısına ilişkin, “Bu aşağılık saldırıdan sonradan ait bütünlük komutanlıkları için operasyonları başlattı. Bilinen hedefleri koyu biçimde

Bakan Akar'dan gündeme ilişkin açıklamalar
21-01-2022 17:12
Akar, yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığında tetkik ve denetlemelerde bulundu.

Sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanları ile videoteyp konuşma yöntemi ile derinti karşılayıcı Bakan Akar, faaliyetlere ve sahadaki akıbet hale ilişkin bilgelik aldı, buyruklar verdi.

Terörle mücadelenin düzenlilik konsepti çerçevesinde kalan müşterek kuvvet ve gidişatta sürdüğünü anlatım fail Akar, “Teröristleri hudutlarımıza gelmeden, bulundukları yerlerde inlerini mağaralarını, sığınaklarını başlarına yıkarak milletimizi yıldırı belasından kurtaracağız” sanarak konuştu.

“Terörist az daha amacımız orası” diyen Akar, ilkin Irak ve Suriye edinmek amacıyla bütün komşuların sınırlarına ve yer bütünlüğüne hürmetkâr olduklarını söyledi.

Sınırların ve halkın güvenliğini gelmek düşüncesince gerekeni yapmayı sürdüreceklerini dile getiren Akar, “Bizim müşterek tane amacımız teröristler. 84 milyon vatandaşımızın güvenliği, refahı, bekası düşüncesince bugüne derece yapılması müstelzim ne var ise yaptık bundan böyle da hazırlamaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Faaliyetlerin hem planlama hem yürütme safhasında şişman duyarlık gösterildiğini tamlayan Akar, “Tüm harekatlarımızda bu yaklaşımımız, çalışmalarımız açık açık görülmektedir, bütün evren da buna şahittir” ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK ve YPG'nin birbirinden farkının olmadığını aktaran Akar, şunları söyledi:

“Bunu şahsen yıldırı örgütünün sanki elebaşları bile söylüyor. Fakat birileri hala YPG'yi yıldırıcı görmemekte, teröristlere iane ve destekte ısrar etmektedir. Bunun da arsıulusal hukuk, müttefiklik, ortaklık, iş birliği, hukuk itibarıyla akla yatkın olmadığını her insanın bilmesi lazım. Bunu gelişigüzel devir söylüyoruz. Müttefiklerimizin de bunu müşterek an geçmiş anlamalarını ve yardımı, desteği kesmelerini bekliyoruz.”
Akar, 24 Temmuz 2015'te terörle mücadelede başlamış bulunan toy devre dikkati çekerek, “O günden bugüne derece 33 bin 149 yıldırıcı kuvvetsiz bir hale getirildi. Geçen yıl ise 2 bin 939 yıldırıcı kuvvetsiz bir hale getirildi” sanarak konuştu.

Terörle mücadeledeki yoğunluğu bahis konusu rakamların gözler önüne serdiğini vurgulayan Akar, “Terör örgütü yıkılış içinde. Terör örgütünün sanki elebaşları şişman panikte. Kim desteklerse desteklesin, nereden dayanaklık etmek alırlarsa alsınlar bunların sonu batkı olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

"Tamamı dezenformasyon"

Hudut güvenliğine yer veren Akar, “Hudutlarımız Cumhuriyet tarihimizin en dip tedbirleriyle arama edilmektedir” sanarak konuştu.

Gerek faziletkâr teknolojik olanaklar gerekse meydana getirilen takviyelerle hudutların dip halde arama edildiğini anlatım fail Akar, şu açıklamalarda bulundu:

“Hudut namustur anlayışıyla fariza karşılayıcı Mehmetçik hudutlarımızı geçilmez bir hale getirmiştir. Çok şişman fedakârlık ve fedakarlık içre görevlerini sürdürüyorlar. Bir yıl içre 514'ü yıldırıcı edinmek amacıyla 99 bin 787 ad hudutları geçmeye çalışırken yakalandı, 331 bin 843 ad engellendi. Sanki İran'dan Türkiye'ye gayrikanuni intikal varmış amacıyla dezenformasyon çerçevesinde bazısı fotoğraflar, sahneler ortaya atılıyor. Bunların hepsi dezenformasyon. Hudutlarımızda Mehmetçiğin azim ve kararlılıkla meydana getirdiği fedakarlık ve alplık gelişigüzel çeşitli takdirin üzerinde. Arkadaşlarımızın alın terine hürmet belirtmek hepimizin boynunun borcu.”

“Karşı operasyonları başlattık”

Teröristler kabilinden Afrin merkezine evvel meydana getirilen roketli saldırıya müteveccih de değerlendirmelerde mevcut Akar, şunları kaydetti:

“Afrin merkezine, ağız ağıza çıplak halkın yaşamış olduğu yere adamlık dışı, sefihane müşterek hamle yapıldı. Saldırıda 5 çıplak yaşamını kaybetti, 34 çıplak yaralandı. Bu adi saldırıdan sonraları ilişik bütünlük komutanlıkları hakkında operasyonları başlattı. Bilinen hedefleri dip halde biberli dibine alarak şu anne derece 18 teröristi kuvvetsiz bir hale getirdiler. Operasyonlarımız bitmeme ediyor, önümüzdeki saatlerde bu sayının artmasını bekliyoruz. Saldırılar Tel Rıfat alanından gerçekleşti. Bu mevzuda muhataplarımız bulunan ülkelerle mutabakatlarımız var.

Bu çerçevede oradaki teröristlerin çıkarılması dair onların taahhütleri var. Bu devletlerin taahhütlerini müşterek an geçmiş hesabına getirmelerini bekliyoruz. Biz mutabakatlar kapsamında üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz. Muhataplarımızdan da ayrımsız şeyi durmak hakkımız. Harekatlarımızla emin bir hale mevrut alanlarda dirlik ve güvenin ehliyetli kendisine sağlanmasıyla normalleşme gerçekleşene derece dip çalışmalarımız bitmeme ediyor. Güven ve muvazene ortamının bozulmasına katiyen cevaz vermedik, vermeyeceğiz.”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin PKK/PYD yıldırı örgütüne mümessillik açtırmasına da reaksiyon yayınlayan Bakan Akar, şöyleki konuştu:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarihten mevrut elindeki kana akla yatkın müşterek tutum sergiliyor. Yunanistan'ın meydana getirdiği Lavrion kampına benzeşim müşterek özentiyle teröristlerle teşrikimesai yapıyorlar. Yunanistan benzeşim uygulamalarla müşterek yere varmaya çalıştı ama bununla müşterek yere varılamayacağını görmüş olması lazım. Bunların boktan çabalar olduğu, müşterek yere varılamayacağının anlaşılması gerekiyor.

Bunları kullanarak Kıbrıs'taki sulh ortamına, istikrara, Kıbrıslı kardeşlerimize hakkında bazı eylemler yapabileceklerini düşünüyorlarsa bunlar gereksiz hayallerdir. Garantör bulunan Türkiye Cumhuriyeti, garantörlük çerçevesinde orada mevcut TSK unsurlarının ve KKTC'nın Güvenlik Kuvvetlerinin buna katiyen cevaz etmeyeceğini, rastgele müşterek eyleme hakkında da misliyle karşılama etmeye amade bulunduğunu bütün evren bilsin. Böyle müşterek maceraya girmesinler, sonuçlarının ağırbaşlı olacağını şimdiden görsünler."

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler