USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: 'Yunanistan, kuzu postuna bürünerek mağdur imajı vermeye çalışmakta'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tüm dobra oruçlu diyalog çağrılarımıza karşın Yunanistan, değme çeşitli doğruyu çarpıtarak ve adeta kuzu postuna bürünerek mağdur ortak yurt bulunduğu imajını vermeye çalışmakta” dedi.

Bakan Akar: 'Yunanistan, kuzu postuna bürünerek mağdur imajı vermeye çalışmakta'
08-01-2022 07:32

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) çeşidinden doğumunun 75. senesinde Batı Trakya Türkleri'nin adalet kontrol mücadelesinin kılavuz kaptan adı ve önderi bulunan Doktor Sadık Ahmet anısına hazırlanmakta bulunan “Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet Anma Programı”, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Programda başkaca “Doktor Sadık Ahmet” kitabının tanıtımı yapıldı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile süregelen izlence Sadık Ahmet videoteyp gösterimi, muhtelif ırlamak ve marşların söylenmesi ile bitmeme etti. Programa paydaşlık sağlayıcı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sadık Ahmet'e Allah'tan yağmur dileyerek konuşmalarına başladı.

“Yunanistan, kuzu postuna bürünerek mağdur imajı vermeye çalışmakta”

Sadık Ahmet'in ömrünü davası önünde harcadığını özetleyen Bakan Akar, Ahmet'in baskılara karşın davasından arka hamle atmadığını ve cesareti ile gençlere kip bulunduğunu söyledi. Bakan Akar, Yunanistan ile Türkiye'nin arasındaki bulunan sorunlara da değinerek, “Yunanistan ile Ege'de, Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta bir takım mesail yaşıyoruz. Bu mesail kimi Yunan siyasilerin arsıulusal hukuktan ve gerçeklikten uzak, gerçeklikten kopuk, halkçı ve uzlaşmaz tavırlarıyla hâlâ da derinleşmektedir. Tüm güzel oruçlu diyalog çağrılarımıza karşın Yunanistan, rastgele muhtelif doğruyu çarpıtarak ve adeta kuzu postuna bürünerek mağdur birlikte iklim bulunduğu imajını vermeye, AB üyeliğine sığınarak ahbaplık dışı ve agresif eylemlerini örtbas etmeye, sunni birlikte zılgıt algısı oluşturarak bağlaşma içinde bağlaşma kurmaya çalışmakta, Türkiye ile bulunan problemlerini Türkiye-AB-ABD yahut Türkiye-NATO problemi biçimine bildirmek düşüncesince de çabalamaktadır. Yunanistan, aramızda hal muntazır elden rastgele mevzuda arsıulusal hukuka, akla, mantığa ve zamanı gerçeklere karşıt akıntı etmektedir” niteleyerek konuştu.

“Yunanistan, kimi devletlerin isteklendirme ve kışkırtmalarıyla da provokatif birlikte silahlanma sevdasına tutulmuş bulunmaktadır”

Yunanistan'ın ahbaplık ve beyin dışı topu topu eylemlerinin yayılımcı anlayışını en bariz halde ortaya koyduğunun altını çizen Bakan Akar, “1832'de 47 bin 517 kilometrekarelik beniz ölçümü ile kurulan Yunanistan'ın günümüze derece 7 evrede tahminî üç büküm büyüklüğe kavuşması da bu yayılmacılığın bariz birlikte göstergesidir. Bütün bunlar diyalekt balans ve güvenliğe ulama sağlamayan, tersine gerginliği tırmandıran, komşuluğa ve müttefiklik ruhuna karşıt eylemlerdir. Ayrıca Yunanistan, kimi devletlerin isteklendirme ve kışkırtmalarıyla da provokatif birlikte silahlanma sevdasına tutulmuş bulunmaktadır. Bu yaklaşımın avantajsız birlikte efor bulunduğunu kimi Yunan akademisyenler, diplomatlar ve komutanlar da bariz yürekle tabir etmektedir” cümlelerine arazi verdi.
Bakan Akar, Yunanistan'ın Türklere baskıcı ve baskıcı uygulamalarını sürdürmekte bulunduğunu da ekledi.
YTB Başkanı Abdullah Eren ise yapıt çalışmasını yaparken kalp kırcı birlikte hafta geçirdiklerini anlatarak, “Biz bu yapıt çalışmasını yaparken kalp kırcı hafta geçirdik. Benim düşüncesince de duygular kırcı birlikte program. Sadık Ahmet'e müstahak olmaya etkin birlikte yapıt meydana getirdik. Bu çalışma ona vefamızı belirtmek düşüncesince yaptığımız birlikte çalışma. Bu çalışma Sadık Ahmet'in verdiği mücadelenin bugünlere erke bulunduğunu gösteriyor” laflarına arazi verdi. Eren, kitapta alın teri dökenlere de teşekkürname etti.

Programda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, TBMM emektar Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, DEB Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Levent Sadık Ahmet, kitabın editörü Nilüfer Erdem birer görüşme gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Gürler, çelim komutanları ve nice kasıntı mümessili programa paydaşlık gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise programa ileti göndererek Sadık Ahmet'e Allah'tan yağmur diledi, YTB'ye de teşekkürname etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise programa videoteyp ileti yolladı.

Huzeyfe Tarık Yaman - Bayram Türüdü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler