USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne derece iklim içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde hep 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanak verirse versin, en akıbet

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'
31-12-2021 19:19
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yayımladığı acemi yıl mesajında, “Değerli tabanca ve iş arkadaşlarım, görevlerinizi başarıyla namına getirdiğiniz müşterek yılı geride bırakırken, Milli Savunma Bakanlığı ailesi adına kalan müşterek motivasyonla 2022 yılına hazırlanıyoruz. Küresel ve lehçe kurda risk, yıldırma ve tehlikelerin arttığı, düzenlilik ortamının baştan şekillendiği bunlara ekleyerek müstevli şartlarının da halen bitmeme etmekte bulunduğu alıngan müşterek dönemden geçiyoruz.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ile komut kumanda donanması içinde, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı, en koyu faaliyetlerini sürdürdüğümüz bu dönemde, saf adına Bakanlığımızın fariza ve sorumlulukları da artmaktadır. Bu kapsamda Cumhuriyet tarihimizin en yoğun, en çarpıcı tedbirleriyle ve ‘hudut namustur' anlayışıyla mahfazalı hudutlarımızda 1 Ocak 2021'den itibaren 308 bin 716 göçmenin geçişi engellenmiş; yakalanan 99 bin 546 kesintili muhacir ile 480 terörist manşet kuvvetlerine doğrulama edilmiştir" dedi.

"Bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Terörle mücadelenin ilkin FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ edinmek neredeyse topu topu terör örgütlerine kendince kalan müşterek kuvvet ve gidişatta gece gündüz bitmeme ettiğini tamlayan Bakan Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; gayrimenkul içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde mecmu 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanak verirse versin, en sonuç terörist etkisiz hale getirilinceye denli 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi!' anlayışıyla terör örgütlerine kendince savaş etmeye; 84 milyon vatandaşımızı, terör belasından kurtarmaya kararlıyız.

Bu kararlılıkla Suriye'nin kuzeyinde yürütme ettiğimiz operasyonlarla sınırlarımızda kasılmak maksut terör koridoru engellenmiş, yırtık ve hudutlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Bu harekatlar sonrası kısaca 470 bini İdlib'e edinmek neredeyse 1 milyondan müşterek tomar Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, emin ve itibarlı müşterek biçimde dönebilmiştir. Güvenli hale getirilen alanlarda acemi müşterek huruç dalgasının olmaması ve yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ilişik bakanlık, gurur ve şirketler ile koordineli adına faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir. Suriye'de istikrarın müşterek an ilk sağlanması, insancasına trajedilerin de sonuç bulması düşüncesince herhangi müşterek kabil mücahede gösterilmektedir. Terörle mücadelenin yanı esna denizlerimizdeki ve semalarımızdaki faaliyetlerimize de gece gündüz bitmeme edilmiş, hak, ilişik ve menfaatlerimiz azim ve kararlılıkla korunmuştur.

Türkiye adına topu topu hastalıkların bulunduğu kabilinden Ege ve Doğu Akdeniz'deki hastalıkların da arsıulusal hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle, dobra komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesinden yanayız. Sorunların bu biçimde çözülmesi düşüncesince bugüne denli şişman mücahede gösterdik. Türk ve Yunan halklarının semt zenginliklerinden de adaletli müşterek biçimde yararlanma ederek barış, bol bolamat ve itimat ortamında yaşaması, Ege Denizi'nin Türkiye ve Yunanistan ortada müşterek ülfet denizi olması düşüncesince herhangi müşterek kabil gayreti göstermeye bundan böyle da bitmeme edeceğiz. Aynı biçimde Kıbrıs'ta da hastalıkların eşit, egemen, ari dü bereket bağlamında çözümü düşüncesince gayretlerimizi sürdürüyoruz. Kıbrıs bizim ulusal meselemizdir. Garanti ve İttifak antlaşmaları doğrultusunda eskiden bulunduğu kabilinden çağ de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Ege'de ve Doğu Akdeniz'de hem kendimizin aynı zamanda Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, alâka ve kendilerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz” ifadelerini kullandı.

"Türkiye bugüne denli bulunduğu kabilinden bundan böyle da topu topu imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır"

Bakan Akar acemi yıl mesajının devamında, “Tüm bu faaliyetlerin yanı esna yedi hava üç kıtaya barış, erinç ve adaleti götürücü atalarımızdan aldığımız ilhamla semt ve evren barışına da ehemmiyetli katkılarda bulunmaktayız. Bu kapsamda 500 salname uhuvvet bağlarımız bulunan Libya'da sulh ve istikrarın sağlanması düşüncesince askerî eğitim, iane ve müşavirlik faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir.Libyalı kardeşlerimizle bulunduğu kabilinden 'İki devlet, yegâne millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta müşterek ve bu arada olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimize de desteğimizi sürdürmekteyiz. Ateşkesin sürekli olması ve abra düşüncesince Ortak Merkezdeki faaliyetlerimize bitmeme ederken Azerbaycan ordusunun modernizasyonuna, manevra ve pedagoji bilimi faaliyetlerine dayanak sağlamakta; işgalden kurtarılan alanlarda ortaklaşa mayın/EYP kontrol ve imha faaliyetlerine katkıda bulunmaktayız. Türkiye bugüne denli bulunduğu kabilinden bundan böyle da topu topu imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır" dedi.

"Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe elan da güçlenmektedir"

"Türk Silahlı Kuvvetleri, zamanı ve DOĞRU uhuvvet bağlarımız mevcut Afganistan'da da üstlendiği görevleri şişman müşterek başarıyla yürütme ederek domestik halkın gönlünü kazanmış, evren barışına iş etmenin muhik gururuyla saf huzurlu ülkesine dönmüştür" diyen Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Bu görevlere ekleyerek ünlü ordumuz; BM, NATO, AGİT ve düet antlaşmalar kapsamında Kosova'da, Bosna Hersek'te, Katar'da, Somali'de, Sudan'da ve elan nice coğrafyada da sulh ve istikrara ehemmiyetli katkılarda bulunmaktadır. Tüm bu faaliyetlerin yanı esna 2021 senesinde gayrimenkul içi ve gayrimenkul dışı tatbikatlar kapsamında 71'i fiili edinmek neredeyse mecmu 94 tatbikata paydaşlık sağlanmıştır. Ayrıca FETÖ ile mücadeleye de, elde edilmiş acemi bilgi, doküman ve verilerle totaliter müşterek yaklaşım ve kararlılıkla bitmeme edilmiştir, edilmektedir. Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe elan da güçlenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ünlü üniformasını nazar boncuğu hainin taşımasına katiyen izin etmedik, etmeyeceğiz. Salgın ile mücadelemize de ‘Koronavirüs ile Mücadele Merkezi - KOMMER' aracılığıyla topu topu bütünlük ve kurumlarımızda titizlikle, koyu müşterek biçimde ve ödünleme vermeden bitmeme etmekteyiz.

Türkiye; tarihiyle, değerleriyle, coğrafyasıyla, ordusuyla şişman ve çelimli müşterek ülkedir. Bu coğrafyada mevcut edinmek düşüncesince ordumuzun etkin, caydırıcı ve itibarlı özelliklerini elan da tasarruf etmek zorundayız. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve desteği ile ehlî ve millilik oranını yüzdelik 80'ler seviyesine yakın defans sanayimizi elan encam seviyelere çekmek düşüncesince çalışmalarımızı da gece gündüz sürdürmekteyiz. Hayata geçirilen projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin olanak ve yetenekleri herhangi müşterek güzeşte gündüz elan da artmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ailesi adına topu topu personelimizin bütünlük ve el donanması içerisinde fiilen gösterdiği faik gayretler, ehlî ve ulusal defans sanayiimizin yiğit ordumuza kazandırdığı ve bundan böyle kazandıracağı olanak ve yetenekler ile önümüzdeki çağda baş döndürücü elan şişman başarılar elde edeceğimize içten inanıyorum.

Bu önsezi ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e denli bin senedir bizlere dar bulunan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, imdat sağlayıcı halis muhlis bereket büyüklerimizi ve komutanlarımızı nazikâne anıyorum. Aziz şehitlerimizi; ebediyete geçiş fail yiğit gazilerimizi müşterek kat elan yağmur ve gönül borcuyla anma ediyor, yaşamda bulunan yiğit gazilerimize, martir ve gazilerimizin zikıymet ailelerine hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

Şu anda karada, denizde ve havada; gayrimenkul içinde, hudut ötesinde ve dünyanın kabil coğrafyalarında diri hava ve yer şartlarında alplık ve fedakârlıkla fariza karşılayıcı giranbaha tabanca arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, kıymettar görevler dilek ediyor; herhangi müşterek birtanesini alınlarından öpüyorum. Tüm personelimize, gazilerimize, emeklilerimize, düzenlilik güçlerimize ve onların aileleri ile baş başa şehitlerimizin zikıymet ailelerine acemi yılda en içtenlikli duygularla sağlık, bereket ve esenlikler diliyorum.”

Hidayet Türkyılmaz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler