USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar: "Artık hiçbir yer teröristler düşüncesince güvenli değildir”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2014'ten itibaren yurtiçi ve son ötesinde yürütme edilen harekatlar çerçevesinde bugüne derece 33 bin 889 terörist atıl bir duruma getirilmiştir. PKK, PYD, YPG terör örgütlerine erinç sürdürdüğümüz azimli savaşım sonucunda terör

Bakan Akar:
17-03-2022 20:12

Milli Savunma Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sitesi'nde 18 Mart Şehitler Günü Töreni düzenlendi. Tören, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in salona gelişi sonrasında, hürmet duruşunun peşi sıra İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonradan ise, 10 Kasım 2015 tarihinde Hakkari Yüksekova'da fariza meydana getirdiği esnada çıyan terör örgütünün silahlı saldırısı kararı martir bulunan Şehit İstihkam Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın babası Mustafa Ertan merasim kapsamında bir mülakat yaptı. Şehit babası Ertan konuşmasında, “Oğlum Şehit İstihkam Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan memur bulunmuş olduğu Hakkari Yüksekova'da, şişman Türk milletinin huzurunu dağıtmak isteyen, çıyan orospu çocuğu bölen terör örgütünün 10 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirdiği silahlı atılım kararı martir olup Rabbimin iltifatına mahzar olmuştur. Şehitlerimizin yokluğuna hiçbir devir alışamasak da topu topu sevenlerin kalbi onların özlemi ve hasreti ile tutuşsa da oğlum Erdem Ertan'ın ve gayrı topu topu şehitlerimizin Allah katında ulaştıkları makamlarını düşündükçe içimizi şamil erinç ve taşımış olduğu alım çalım bizi çelimli tutmaktadır. Milletimiz şehitlerin özverilerini hiçbir devir unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, istiklal ve özgürlüğümüzün, ölümsüzleşen simgesi bulunan şehitlerimiz değme devir gönlümüzde yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarımızın Covid-19 testleri pozitif”

Şehit yakının hitabı daha sonra kürsüye çıkan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarımızın Covid-19 testleri fazlalık çıkması zımnında maatteessüf aramızda değiller. Biraz geçmiş kendileri ile konuştuk, dört başı mamur heyete, topu topu martir aileleri ve yakınlarına selamlarını ve saygılarını ilettiler. Biz de kendilerine acele şifalar diliyoruz. Devletimizin bekası, ülkemizin güvenliği, soylu milletimizin komut ve bağımsızlığı düşüncesince uğraş ederken şahitlik makamına vasıl eren şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yad ediyor, yiğitlik şerefine yetik bulunan topu topu kardeşlerime ve tabanca arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizi ailelerine siz değerli üyelerimizin şahsında saygılarımı sunuyor, martir ve gazilerimizin giranbaha evlatlarını gözlerinden, yanaklarından öpüyorum. Ayrıca siz değerli üyelerimizin ve soylu milletimizin Berat Gecesi'ni de bu okazyon ile kutluyorum. Yarın 107 sene geçmiş Mehmetçik'in yedi düvel karşısında yazdığı alplık destanının kısaca Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümüdür. Her ne denli bir çokluk zaferi yerine adlandırılsa da burada 24 Nisan 1915'ten 9 Ocak 1916'ya denli 8 kocaoğlan çok müddet bitmeme fail esmer savaşlarını da unutmamak gerekir. Atatürk'ün istek ve komutasındaki Anafartalar'ı da unutmamak gerekir. Bu galibiyet Osmanlı coğrafyasının değme bir köşesinden mevrut kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla, kalabalık ve milletin dal omuza mücadelesiyle ve ulusal bütünlük ruhuyla elde edilmiştir” niteleyerek konuştu.

"24 Temmuz 2014'ten itibaren yurtiçi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlar çerçevesinde bugüne denli 33 bin 889 terörist atıl duruma getirilmiştir"

İcra edilen terör operasyonlarına da yer veren Bakan Akar, operasyonların topu topu yandaki devletlerin komut ve yer bütünlüğüne hürmet çerçevesinde gerçekleştiğini ve yegâne hedefin sadece teröristler bulunduğunun altını çizerek, “FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ hassaten edinmek kıl payı topu topu terör örgütlerine kendisince yurtiçi ve uç ötesinde mücadelemizi mütebaki bir sertlik ve gidişatta sürdürmekteyiz. Bu kapsamda 24 Temmuz 2014'ten itibaren yurtiçi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlar çerçevesinde bugüne denli 33 bin 889 terörist atıl duruma getirilmiştir. PKK, PYD, YPG terör örgütlerine kendisince sürdürdüğümüz azimli uğraş sonucunda terör örgütünde yıkılış hızlanmış ve elebaşları çeşidinden da terör örgütünün yaşamış olduğu kokuşma ve yıkılış belirgin bariz tabir edilmeye başlanmıştır. Artık hiçbir yer teröristler düşüncesince güvenli değildir. Kahraman komandolarımızın polat yumruğu hainlerin başlarını ezmeye, inlerini yıkmaya bitmeme etmektedir, edecektir” gibi konuştu.

“Ukrayna'daki yurttaşlarımızın ve topu topu sivillerin bölgeden, hassaten Mariupol'den güvenli bir halde tahliyesi düşüncesince değme dü tarafla temaslarımızı gece gündüz sürdürüyoruz"

Ukrayna'da mütebaki vatandaşların tahliyesi dair Rusya ve Ukrayna tarafları ile haberleşme biçiminde olduklarını vurgulayan Bakan Akar, “Ukrayna'daki yurttaşlarımızın ve topu topu sivillerin bölgeden, hassaten Mariupol'den güvenli bir halde tahliyesi düşüncesince değme dü tarafla temaslarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Benzer biçimde sahamızda sulh ve istikrarın tesisi düşüncesince Montrö'nün ülkemize verdiği yetkilerin uygulanması da engelleme üzerimize sakıt gayreti bugüne denli gösterdik. Gayretlerimiz bundan sonradan da bitmeme edecektir. Temennimiz alanda bir an geçmiş sağduyunun bilgili olması ve ateşkesin sağlanmasıdır” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkaca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ve uç ötesi operasyonlarda fariza önleyen topu topu Türk Silahlı Kuvvetler personelini alkışladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ayrıca, Türk Savunma Sanayii'nde atık adımlara da değinerek, Türkiye'nin bundan sonradan üreten ve ihraç fail diyar pozisyonuna geçtiğini söyledi. Akar, FETÖ ile mücadeleye de değinerek, “FETÖ ile mücadelemiz gece gündüz bitmeme ediyor. 15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 ad ihraç edilmiş olup dünkü bilgi, doküman ve veriler ışığında muktezi işlemler yapılmaktadır. FETÖ'den temizlendikçe güçlendiğimizin en belirgin işareti peş peşe gerçekleştirdiğimiz kalburüstü operasyonlar ve derece derece mütebaki şişman tatbikatlardır” dedi.

Utku Şimşek - Yunus Özkan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler