USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Adil Karaismailoğlu: 'İstanbul, dünyayı Türkiye’ye bağlayacak'

Kanal İstanbul Projesi kapsamında inşası bitmeme fail Sazlıdere Köprüsü Şantiyesi'nde araştırmalarda mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, sürdürülebilir toy çocuk müşterek iblağ sistemi oluşturulmasında ehemmiyetli müşterek rolü hesa

Bakan Adil Karaismailoğlu: 'İstanbul, dünyayı Türkiye’ye bağlayacak'
15-11-2021 13:09

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında inşası bitmeme fail Sazlıdere Köprüsü Şantiyesi'nde araştırmalarda bulundu.

İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en ehemmiyetli muvasala projelerinden birisi bulunan Kanal İstanbul güzergahı içerisindeki Sazlıdere Barajı hesabına mensur edilen Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü ve Başakşehir-Ispartakule-Hadımköy Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesinde emekleri durumunda aramak neredeyse bulunmaktayız. Kanal İstanbul, sürdürülebilir toy evlat borda bordaya iblağ sistemi oluşturulmasında ehemmiyetli borda bordaya görevi adına getirecek. Mühendislik çalışmalarında 204 bilgelik insanı fariza aldı. Kanal İstanbul ile Türkiye'nin denizyolu taşımacılığındaki görevi güçlenecek; Karadeniz, Ticaret Gölü biçimine dönüşecektir. Ülkemiz, arsıulusal iblağ ve geri ihtimam koridorlarından hâlâ borda bordaya tomar hisse takanak ve global ticarette hâlâ çalışan gösteriş oynayacak. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, ticari limanlar, demiryolu bağlantıları, geri ihtimam üstleri ve dünyanın en iri projelerinden birisi bulunan Kanal İstanbul, “Dünyayı Türkiye'ye bağlayacak” niteleyerek konuştu.

Bakan Karaismailoğlu “Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de karışma bulunduğu Kuzey Marmara Otoyolu'muzun yapımına 2013 senesinde başladık. Odayeri-Paşaköy, Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı kesimlerini çeşitli yıllarda evreler şeklinde tamamladık. Şu anda Kınalı'dan giren borda bordaya anahtar 400 km kere kıvrım ederek İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kocaeli, Sakarya'yı geçerek Akyazı'ya genişliğinde otoyoldan çıkmadan gidebiliyor. 4005 mt. uzunluğundaki İstanbul'un en derinliğine ve Türkiye'nin 4 şeritle en serbest otoban tüneli bulunan Cebeci tünelini de içinde barındıran Hasdal - Habipler- Başakşehir Kavşağı arasındaki kesimi 21 Mayıs 2021 tarihinde hizmete açarak, Habipler Kavşağı ile Eski Edirne Asfaltı Caddesine bağlanarak kuzeyde Arnavutköy, güneyde Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'ya, Hasdal Kavşağı ile de Alibeyköy-Hasdal mevkiinde bulunan 2. Çevreyolu'na entegrasyonu sağladık. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü nedeni ile 2. Çevreyolunu kullanarak mevrut vasıtaların İstanbul'un koyu yerleşme dallarından bulunan Sultangazi, Arnavutköy, Başakşehir, Kayaşehir ve Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi ile İkitelli OSB alanına bulunan ulaşımını kolaylaştırdık. 2. Çevreyolunun en erdemli gidiş geliş hacmine eş Hasdal Kavşağı ile Mahmutbey Batı Kavşağı ortada hızlı, konforlu ve tehlikesiz toy borda bordaya muvasala alternatifi oluşturduk” ifadelerine toprak verdi.

“Özellikle koyu saatlerde oluşan derinliğine anahtar kuyruklarının önüne geçilerek” diyen Bakan Karaismailoğlu, “trafikte beklemeden meydana gelen sıvıyakıt ve devir kayıplarının önüne geçtik. Öte yandan, değme güzeşte gündüz büyüyen ve gelişen İstanbul'un muvasala gereksinimleri artıyor. İstanbul'un muvasala gereksinimlerine düzenlenen yaklaşımla karşılık hasretmek adına; Kuzey Marmara Otoyolu kapsamına Başakşehir, Ispartakule, Hadımköy kesimini de karışma ettik. 45 kilometrelik Başakşehir İspartakule Hadımköy Nakkaş kamet ile baş başa Kuzey Marmara Otoyolu'nun yekûn uzunluğu 445 kilometreye ulaşacaktır. Kuzey Marmara Otoyolumuzun bugün araştırmalarda bulunduğumuz Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy Nakkaş yoluna;Hasdal - Habipler - Başakşehir Kavşağı yolu ile direkt bağlanak sağlayacağız. Başakşehir, Kayaşehir Ispartakule, Bahçeşehir, Hadımköy neredeyse yerleşimler ve bu civardaki endüstri yerleri ortada doğu-batı anlamında toy borda bordaya muvasala aksı oluşturmuş olacağız. Böylece İstanbul'un en koyu trafiğine eş noktası Mahmutbey Kavşağındaki koyu gidiş geliş iyice rahatlayacaktır. Hasdal'dan giren sürücüler akıcı borda bordaya biçimde sırası ile Alibeyköy-Habibler-Başakşehir-Sazlıbosna Kanal Köprüsü-Bahçeşehir (Ispartakule) üstünden Hadımköy'de Kuzey Marmara otoyolu ile esasen bütünleşmiş olacaktır” İfadelerini kullandı.

Konuşmasına bitmeme eden, Bakan Karaismailoğlu, “Başakşehir Hadımköy Kesimi dahilinde, 1 Gergin Eğik Askılı Köprü doğrusu Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü, 7 viyadük, 15 köprü, 21 üstgeçit, 10 madun geçit, 59 delik peyda etmek neredeyse yekûn 113 konuşma yapısı bulunuyor. Ayrıca, plan içinde 1 Köprü Bakım İşletme Merkezi ile 1 Otoyol Bakım İşletme Merkezi de mensur edilecek. Başakşehir Bahçeşehir Hadımköy kesimi; Daha ilkin inşası tamamlanan Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş Kavşağı'ndan başlayarak şarki yönde Yeşilbayır ve Deliklikaya yerleşimlerinin kuzeyinden sonradan Sazlıdere Barajı'nın güneyinden Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü ile geçmekte. Otoyol güzergahı, kent Hastanesi Kavşağı yoluyla Olimpiyat Stadı, Kayaşehir ve Çam Sakura kent Hastanesine ulaşımı sağlamakta. Başakşehir Sular Vadisi'ni hususi imal yöntemli borda bordaya güreşçi köprüsü ile geçtikten sonradan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Başakşehir Kavşağı'na bağlanarak sonuç buluyor. Bunun indinde Karaağaç ve Ispartakule bölgelerinde TEM (O-3) İstanbul-Edirne Otoyolu'na da bağlanak sağlanacak. Elbette Başakşehir Hadımköy kesiminin en ehemmiyetli yapısı Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'dür. Köprü'müz, bozuk bükülmüş askılı tipte ve derinliğine açıklıklı adına mensur ediliyor. 2x4 şeritli ve 46 mt. tabliye genişliği olacak biçimde tasarlandı. 440 mt. ölçülü duruluk ve 210 mt. taraf açıklıklı bulunan Köprü, 196 mt. yüksekliğinde dü nüsha diamond geometrisinde kuleye sahip. Orta ve dü taraf açıklığıyla bu arada 850 mt. uzunluğundaki Sazlıdere Köprüsü, yaklaşım viyadükleriyle bu arada 1618 metrelik borda bordaya açıklığa eş olacak” şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, “Hem Otoyol'umuzun aynı zamanda Köprü'müzün imal emekleri değme güzeşte gündüz gayret kazanarak bitmeme ediyor. Sazlıdere Barajı geçişini sağlayıcı Köprü'müz başkaca Kanal İstanbul kapsamında meydana getirilen ilkin güreşçi köprüsü olma durumuna de sahip. Kanal İstanbul'daki ikinci adımımız da borda bordaya gayrı muvasala geçişi olan; Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren hattının giriş kesimi bulunan Halkalı-Ispartakule arası Hızlı katar kesimine de başlıyoruz. Buranında aslını andıran devir içinde atacağız. Plan ve izlence içinde borda bordaya yandan Kanal İstanbul'un muktezi yapılarını hepyek yaşama geçirirken gayrı yandan kesim paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un pres planlarını hazırlıyoruz.”

Kanal İstanbul ile muvasala sektöründe ve denizcilik dalında toy borda bordaya dönemin kapısını aralayacaklarını tamlayan Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul ile muvasala endüstrisi ve denizcilik dalında toy borda bordaya dönemin kapısını aralıyoruz. Kanal İstanbul, dünyada ve vatanımızda yaşanmış bulunan teknolojik ve kazançlı gelişmeler, mütebeddil kârlı yönelimler ve ülkemizin iblağ altyapıları mevzusundaki küsurat gereksinimleri doğrultusunda ortaya çıkan izlemsel borda bordaya hamledir. Güvenlikten, ticarete, hayattan çevreye değme yönüyle Türkiye'nin görünüş projesi bulunan Kanal İstanbul, Avrasya bölgesinin lokomotifi bulunan Marmara'da seçenek borda bordaya su yolu adına ülkemizin hizmetine sunulacak. Dünyadaki tamamı su alternatifleri incelendiğinde, İstanbul Boğazı neredeyse koyu nüfusun içerisinden güzeşte bambaşka borda bordaya su yolu bulunmuyor. Boğaz, sefine trafiğinin oluşturduğu riskler açısından değme güzeşte sene hâlâ sakıncalı duruma geliyor. 100 sene öncesinde 3-4 bin bulunan salname sefine intikal sayısı, bugün 40 binin hesabına çıktı” dedi.
Boğazda gemilerin bekleme süresinin 14.5 vakit bulunduğunu vurgulayan, Bakan Karaismailoğlu, “Boğaz'da sayı farkı bekleme süresi, değme sefine düşüncesince tahminî 14,5 saattir. Bu süre, ara sıra sefine trafiğine ve iklim şartlarına ara sıra de kaymakamlık yahut arızaya ilişkin adına 3-4 haset fazladan haftayı bulabiliyor. Bu sebepten değme gündüz Marmara Denizinde boğazdan devredilmek düşüncesince muntazır yüzlerce sefine bulunmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul Boğazı'na seçenek borda bordaya intikal koridorunun planlanması mecburi duruma mevrut ve Kanal İstanbul Projesi yaşama geçirilmiştir. Zaman teriminin dünya ticaretindeki önemi düşünüldüğünde, memleketimiz pozisyonu bakımından sonuç basamak avantajlıdır. Biz de bu pozitif yanları en akla yatkın biçimde kullanıyoruz. Kanal İstanbul Projesi gelişigüzel tartışmaların ötesinde arsıulusal ölçekte borda bordaya muvasala ve lehçe borda bordaya kalkınma projesidir. Biz, Kanal İstanbul ile ait bu doğruyu Ekim ayında düzenlediğimiz 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası'nda dört başı mamur dünyaya anlattık. Kanal İstanbul'un Türkiye düşüncesince bulunduğu genişliğinde Türk Boğazlarını kullanan tamamı devletler düşüncesince de ne genişliğinde ehemmiyetli bulunduğunu tamamı gerçekleriyle paylaştık. Onlar bu projenin önemini anlamış oldu fakat maatteessüf memleketimiz muhalefetindekiler anlamadı. Ya da idrak etmek istemiyorlar. Gelişen, güçlenen, dünyada uydurma sahibi bulunan Türkiye'nin önüne engel örmeye çalışıyorlar. Biz bugüne değin memleketimiz düşüncesince akla yatkın olanları yaptık, gene yapacağız” niteleyerek konuştu.

“Ülkemiz düşüncesince canla başla çalışırken, yevmi polemiklere bedel vermiyoruz”

Gündelik polemiklere bedel vermediklerini kail Bakan Karaismailoğlu, “Bir yanda bölüt hizmeti, hakka ihtimam adına gören bizler, gayrı tarafta değimsiz kadrolarla Türkiye'yi muvaffakiyetsizlik girdabına itmek isteyenler. Bir yanda halkımızdan aldığımız dayanak noktası ve dilek ile Türkiye'yi geleceğe taşıyan, hedeflerine ulaştıracak planlar üreten bizler, gayrı tarafta, bu değerli planlara imza atanları ve yatırımcıları yıldırma edenler. Bir yanda, Kanal İstanbul ile İstanbul Boğazı'nı değme çeşitli faciadan idare etmek düşüncesince çabalayan bizler, gayrı tarafta İstanbul Boğazı'nın ve çevresindeki milyonların dirilik güvenliğini hiçe farzımuhal bu mevzuda tek uydurma hakkı sıfır ecnebi devletlerin büyükelçilerine name yazanlar.. Ancak, baş döndürücü güzel bilsinler ki biz, memleketimiz düşüncesince canla başla çalışırken, yevmi polemiklere bedel vermiyoruz. Milletimiz suyu getirenle testiyi kıranları tabii baş döndürücü güzel görüyor” Her borda bordaya yatırımımız, imal evresindeki istihdam ile birlikte, tamamlanıp hizmete açıldığında nice kesim ile birlikte, semt ve dünya ekonomisine cıvıltı katıyor. Herkesin imren ile bakmış bulunduğu projeleri amme kaynakları yahut hususi kesim teşrikimesai ile hepyek tamamlıyoruz. İnsana, çevreye ve tarihe duyarlı, şeffaflık, katılımcılık ve paylaşımcılık ilkeleriyle, lehçe ve global entegrasyon odaklı borda bordaya muvasala ve haberleşme altyapısı kasılma etmeye gayret kesmeden bitmeme edeceğiz. Bu düşüncelerle programımıza katılımınızdan çevre sizlere teşekkürname ediyorum. Başakşehir-Ispartakule-Hadımköy yolu ve Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü imalatında toprak meydan tamamı düzentileme arkadaşlarıma teşekkürname ediyor, başarılarının devamını dilek ediyorum” ifadelerini kullandı.

Batuhan Toprak-Ahmet Faruk Sarıkoç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler