USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Abdulhamit Gül’den gençlere: “Aklınızı kiraya vermeyin”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi çeşidinden planlı Meclis Simülasyonu etkinliğine katıldı. Etkinlikte öğrencilere tavsiyelerde mevcut Bakan Gül, “Kimsenin sizin hakkınıza, kimsenin sizin düşüncenize, dirim tarzınıza, inancınıza engelleme e

Bakan Abdulhamit Gül’den gençlere: “Aklınızı kiraya vermeyin”
21-11-2021 15:05

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi kabilinden başlatılan ve 14 Kasım'dan beri bitmeme fail ve 150'den birlikte tomar hususiyet öğrencisinin milletvekili kendisine fariza almış olduğu Meclis Simülasyonu etkinliğinin kapanış programı yapıldı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt'taki darülfünun kampüsünde Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Merkezi'nde planlı Meclis Simülasyonu etkinliğine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının peşi sıra katılımcılar birer görüşme yaptı.

Törende mütekellim Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İstanbul Üniversitesi İstanbul'umuzun önceki ve en kırkyıllık kurumlarımızdan birisidir. Bir erkek çınar düşünün ki, çınarın kökleri İstanbul'un Fethi'ne uzanıyor. O çınarın dalları yaprakları Cumhuriyetimize ve ülkemizin geleceği dünkü yüzyıla uzanıyor. Böylesi birlikte çınarın gölgesinde bulunmam biz düşüncesince de coşku verici. Nasıl dört başı mamur evren şehirleri ortada İstanbul baş döndürücü ehemmiyetli birlikte yere sahipse İstanbul Üniversitesi de bu manada bilimsel niteliği bulunan dünyada baş döndürücü ehemmiyetli birlikte gösterime sahip. Bu üniversitede okuyan öğrencilerin bu güzelliği en teklifsizce yaşadığına da inanıyorum” dedi.

Toplantıya eklenen öğrencilere seslenen Bakan Gül, “Hukuk mesleğini yeğleme fail arkadaşlarımızın bunu şuurlu yaptığınızı biz baş döndürücü elleme görüyoruz. Bugün bu çalışmalarınızı, öğrence gayretleriniz de bunun göstergesidir. Benim sizlere birlikte dostunuz kendisine şurası anlatmak isterim. Hukuk Fakültesini kazandınız. Burada aman vizeler kuşkusuz geçer, finalleri kuşkusuz geçerim. Okul sonlanır mi, uzar mı diyerek düşünmeyin. Bir kere okula kapağı attınız girdiğiniz bu fakülteden behemehâl birlikte çıkışı olacaktır. Bugün deseler gine mütedavil sermaye kebap kebap misin? Tüm rastgele şeyi bırakır o tilmizlik yıllarına değiştirmek isterim. Hocalarıma henüz birlikte tomar istifham sorarak, bu derece simülasyonlar, bu derece pakt çalışmalarına, etkinliklere henüz birlikte tomar devir açmak isterdim. Bunun değerini doğrusu sizler biliyorsunuz. Çok manalı arkadaşlıklar, dostluklar. Çok elleme birlikte dönemdesiniz. Bunun da içini dolduruyorsunuz. Sizler rastgele halükarda birlikte mesleğe cemaat olacaksınız. Ama bunu birlikte sistem icabı kendisine değil başkaları malı nedeni kendisine adaletli olmayı ilke durumuna getirin. Adil kazanmak birlikte sistem sahibi olmanın gereği kendisine değil inancınızın, ahlakınızın, vicdanınızın, kültürünüzün, uygarlık mirasımızın birlikte gereği kendisine bu misyona cemaat olmayı on paralık aklımızdan çıkarmayalım” biçiminde konuştu.

Öğrencilere "Farklı müşterilerini tanımaktan, değişik görüşleri dinlemekten katiyen çekinmeyin" nasihatinde mevcut Bakan Abdulhamit Gül, “Parlamentoya da bilge bulunan emanet rastgele görüşün rastgele düşüncenin orada tartışılmasıdır. Niçin teşrii masuniyet var. Niçin teşri sorumsuzluğu var. Kürsü dokunulmazlığı var. Ne olursa olsun ihvan kürsüde ki ne söylerse söylesin ona sabır edeceksiniz. Bunun ismi demokrasidir. Demokrasi sabır kültürüdür. Muhalefet baksana neler söylüyor. Neler eleştiriyor. Elbette eleştirecek. Demokrasinin en şişman kazanımı muhalefettir. Muhalefet de eleştirecek. O devir anca olursa çabucak birlikte fırka mecliste temessül edilir. İnsan olmanın yaşamın güzelliği değişik görüşler değişik düşüncelerle yaşamın zenginleşmesi ve eş iyinin bulunmasıdır. Dolayısıyla eleştiriden çekinmeyin. Eleştirmekten de çekinmeyin. Sizlere cetvelle 'gençler şu şekilde profillerde olun, sizi hakeza birlikte şablonda kıymetlendirmek istiyoruz' diyenleri elinizin tersiyle itin. Kimse size cetvelle birlikte şablon çizemez. Gençler şu şekilde olacaksınız, hakeza giyeceksiniz, hakeza düşüneceksiniz diyemez. Bilakis siz hakkında cetveli siz siyasete vecibe verin. Siz bu milletin geleceğini tasarım edin. Siz belirleyin. Buna sizin hakkınız var. Kimsenin sizin hakkınıza, kimsenin sizin düşüncenize, hayat tarzınıza, inancınıza dahil ettirmeye müsaade vermeyin. Aklınızı da kiraya vermeyin. İnsan engellenmeyen organize ettiği düşüncesince aslı gürdür, kıymetlidir, değerlidir. Genç olunca Türkiye'ye dair, dünyaya değgin rastgele fikri, rastgele eleştirisi kıymetlidir. Sakın ola statükoya tasdik olmayın. Sakın ola haset kurtarmaya köprüyü geçene denli demeyin. Gerekirse köprüyü geçmeyin zahmete katlanın. Köprüyü geçip de onurunuzu zedelemeyin. Bu simülasyonlar doğrusu sizde bulunan özgüveni tabii artıracaktır" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların peşi sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e günün anısına tabela bağış edildi.

Selim Bayraktar - İsmet Aktaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler