USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bahçelievler'de Geleneksel Empati Etkinliği düzenlendi

Bahçelievler Belediyesi kabilinden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Geleneksel Empati Etkinliği düzenledi. Etkinliğe eklenen özürlü yurttaşlar doyasıya eğlendi.

Bahçelievler'de Geleneksel Empati Etkinliği düzenlendi
03-12-2021 19:29

Bahçelievler Belediyesi kabilinden "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" zımnında Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde Geleneksel Empati Etkinliği düzenledi. Etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ile sakat yurttaşlar ve aileleri de müheyya bulundu.

Toplumsal farkındalığı yoğunlaştırılmasını hedefleyen izlence kapsamında 5 bölgede hususi demonstrasyon düzenlendi. Etkinliğin açılışı Yarensu Kekeç isminde sakat öğrencinin musiki eşliğinde foto çizimi ile başladı. Yeteneğiyle nazarıitibar çekici mektepli çizdiği resmi ile şişman alkış aldı. Büyük candan izlenen gösterilerin peşi sıra müşterek musahabe işleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır amaçlarının sakat vatandaşların artık baş döndürücü toplumsal avlu içinde olmasını getirmek bulunduğunu belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nüzü kutluyorum. Az ilk de dediğim kabil sizler düşüncesince çalışmaktan bahtiyar oluyoruz. Bu size mevdu müşterek atıfet değil yapılması müstelzim senelerdir dünyada ilkin Avrupa standartlarında yapılması gerekenin geçte olsa Türkiye'mizde yapılmasının verdiği müşterek mutluluktur. Bir farkındalık peydahlamak ve o farkındalığı bugünde bitmeme ettirebilmek. Sadece müşterek günde değil değme gündüz sizin yanınızda olduğumuzun bilincine varıp hepsi mâniasız olanlara da bunun müşterek gündüz o alışılmış müşterek meslek mevcut ya hani 'Herkes müşterek gündüz sakat kabil yahut sakat adayıdır' cümlesinin akıllıcasına bulunduğunu tanıtlama etmektir. İşte bunları işleyen müşterek kâm mevcut arkadaşlar. Bundan 20 sene önce, 30 sene ilk engellilerimizin bir çok aşırı evlerde delik gibiydi. Yanlış anlamayın bu kelimeyi delik derken hariç çıkamıyordu. Neden kaldırımlar ona gereğince değildi, şehremaneti otobüsleri ona gereğince değildi, metrolar ona gereğince değildi, metrobüsler ona gereğince değildi, bağdaşma yoktu. Şehirde bağdaşma yoktu.

Bahçelievler'de bağdaşma yoktu. İstanbul'da bağdaşma yoktu. Türkiye'de bağdaşma yoktu. Türkiye de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan engellilerin ikrar edilmiş olduğu ve engellilerin de öteki insanlardan farkının olmadığı, onların da mâniasız vatandaşların yararlandığı haklardan yararlanmasının araç olduğu, toplumsal devletin müşterek kararı oluşturdu" dedi.

Yapılan emekleri da özetleyen Başkan Bahadır, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Eskiden insanlarımız sakat çocuklarını gizliyordu. Ama demincek çıkarılan yasalarla evde sakat çocuğuna bakana aylık veriyor. Yaşlısını yanı sıra tutana aylık veriyor. Yeter ki 'siz evladınıza bakın tığ büyüklük namına yanındayız' diyor. Bu hakkıyla ehemmiyetli müşterek farkındalık bu size müşterek atıfet değil siz bunu sonuna denli adalet ediyorsunuz bu annenizin ak sütü kabil size helal olsun. Biz burada ne hazırlamaya çalıyoruz sizlere toplumsal yaşamın içine almaya çalışıyoruz. Bahçelievler belediyesi namına gençlerimiz düşüncesince sakat kardeşlerimiz düşüncesince ne gerekiyorsa yapıyoruz. Şimdi on branşta çalışkanlık yapıyoruz. Servislerle sizleri alıyoruz bu o denli hoşumuza gidiyor ki anlatamam.

Burada arkadaşlarımız gözlerinde gördüğümüz o sevinç o ışılak inanç ki kişiye engelliler düşüncesince baş döndürücü artık müşterek tomar nesne yapmamız icap ettiğini bizlere anlatıyor. Ben buradan engellilerle ait düzentileme işleyen arkadaşlarıma baş döndürücü müşterek tomar teşekkürname ediyorum. Ailelere de teşekkürname ediyorum tığ onların da sosyalleşmesi düşüncesince dayanaklık etmek veriyoruz. Biliyorsunuz ünlü sıcakkanlılık kafemiz mevcut orada down sendromlu arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Onlar da bizim kadro arkadaşlarımız değme şeyimiz onlar ego onları orada görür görmez bahtiyar oluyorum otama oluyorum. Nasıl otama oluyorum tığ onlarla bu arada olunca, onlarla aşındırmak yiyince onlar bizlere ne istersiniz niteleyerek sorduklarında onlar bizim masamızı temizlediğinde emin olun ki ruhumuz otama oluyor. Bu dünyada tığ halimize şükredelim bu dünyada tığ sakat kardeşlerimize müşterek şeyler yapabiliyoruz.

Onların gözlerindeki pırıltıyı görür görmez bahtiyar oluyorum. Eskiden evden çıkamayan arkadaşlarımızın dünyaları değişiyor. Sigortalı çalışıyorlar bizlere ulama sağlıyorlar. Oradaki yurttaşlarımız tedavi olmaktadır bahtiyar oluyor. Kimse özlük sağlığına güvenmesin anbean değme nesne olabilir. Biz denir ki Bahçelievler Belediyesi namına hepsi sakat kardeşlerimize 7/24 kapımız açık. Bundan ilk kardeşlerimiz düşüncesince müşterek taş üstelik olsa koyanlardan Allah razı olsun. Biz de bu çıtayı yükselteceğiz onları hariç alacağız. Onları gezdireceğiz, yüzdüreceğiz sizi de toplumsal yaşamın içine alacağız. Sizin de öteki insanlardan farkınızın olmadığını size de anlatacağız. Hep bu arada yaşlısıyla engellisiyle baştan sona bu arada Engelsiz Bahçelievler düşüncesince çalışacağız” niteleyerek konuştu.

Volkan Kayalar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler