USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli'den teşkilatlara "temel gerekseme ürünlerinde indirim" kampanyasına dayanak noktası tali

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin teşkilatlarından, esas gerekseme ürünleri düşüncesince başlattıkları tenzilat kampanyasına yardım sunmaları düşüncesince esnaf, üretici, tüccar, büyük mağaza yöneticileri ve sanayicilerle birlikte araya gelmelerini istedi.

Bahçeli'den teşkilatlara
23-12-2021 16:45
Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, halkın tükettiği asliye gerekseme ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi düşüncesince iklim çapında başlatmış olduğu heveslendirme ve ortaklık kampanyası çerçevesinde verdiği talimat, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın imzasıyla teşkilatlara gönderildi.

Vatandaşa fariza noktasında yardım sunmayı hedefleyen MHP, çalışmaya gayret hasretmek düşüncesince milletvekilleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini de görevlendirdi.

"Her kesimin elini taşın dibine koymasının tarihi gelmiştir"

Teşkilatlara gönderilen talimatta, döviz kurundaki eğreti artma mazeret edilerek etraflıca zamandır ekonomide aksi ve kötümser birlikte iklim estirilmek istendiği vurgulandı.

Birtakım fırsatçıların kurgusal ortamdan yararlanıp asliye gerekseme maddelerinin fiyatlarında baş döndürücü artışlar yaptıklarına nazarıitibar çekilen talimatta, meydan spekülatörleri ve kişmiri doymayan bazısı simsarların, mülk stoklamak ve dövizdeki artışa koşut zamlar gerçekleştirmek kanalıyla fahiş hasılatlar elde ettiklerinin altı çizildi.

Ölçüsüz eder artışı furyası ve asıl üstü meydan koşulları hasebiyle vatandaşların alıntı gücünün düşmekle kalmadığı, iktisadi sıkıntılara duçar bulunan halkın ehemmiyetli birlikte kesiminin asliye gereksinimlerini karşılamakta zorlanmaya başladığına ayraç edilen talimatta, şunlar kaydedildi:

"Ancak kırat korumalı TL vadeli yatırım sisteminin yaşama geçirilmesi üzerine, döviz kurunda etraflıca süredir biriken kurgusal köpük temizlenmeye başlamış, dolara koşuk yarışı da sonlandırılmıştır. Birkaç gündüz öncesine derece hızına yetişilemeyen kırat artışları, toy yatırım sistemiyle dizginlenmiş, piyasalar çabucak rahat birlikte havaya bürünmüştür. Hem kurdaki yükselişi mazeret ederek fahiş artışlarla yurttaşı soyma yarışına giren bazısı şirket ve kuruluşların, aynı zamanda siyasal spekülatörlerin kar oyunu bozulmuştur. Piyasalarda muhtemel güven, gene hükümetten muhtemel adımlarla sağlanmıştır.

Ancak kurdaki düşme hızı, kırat mazeret edilerek herhangi birlikte alanda, herhangi birlikte kalemde artırılan fiyatların asıl ve akıllıca sayılara indirilmesinde görülmemektedir. Kur bağlı değerlerine çekilirken, fiyatlardaki abartmalı artışların sonlandırılması ve ilkin asliye gerekseme maddeleriyle ilişik meydan rakamlarının da asıl değerlerine indirilmesi gerekmektedir. Artık herkesin, herhangi birlikte kesimin elini taşın dibine koymasının tarihi gelmiştir."

"Bire birlikte temasa geçeceklerdir"

Talimatta, MHP'nin bu kapsamda iklim çapında heveslendirme ve ortaklık kampanyası başlatmış olduğu vurgulanarak, "Bu bağlamda MHP teşkilatları bulundukları il ve ilçelerde esnafla, yetiştirici ve tacir kesimiyle, süpermarketlerin yöneticileriyle, sanayicilerle ayrımsız temasa geçeceklerdir. Teşkilat mensuplarımız, milletimiz namına ilişik herkesten tenzilat kampanyasına katkıda bulunmalarını arzu edeceklerdir." ifadesi kullanıldı.

"Kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması düşüncesince çabalarımız sürecek"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, 30 Kasım günlü TBMM Grup Toplantısında dile getirdiği, "Mal ve fariza üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın içtimai deşarj adına, asliye gereksinimlerin fiyatlarında yüzdelik 2 ile 5 ortada indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın tinsel harcıdır." ifadelerine de arazi sunulan talimatta, "Bu ifadeler, partimizce başlatılan kampanyanın önceki ayraç fişeği olmuştur. Nitekim Sayın Genel Başkanımızın bu çağrısına bazısı şirket ve firmaların müspet cevap verdiği, arkası sıra da birlikte fasıl istihlak mallarının fiyatlarında indirime gidildiği kıvançla görülmüştür. Söz konusu kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması düşüncesince çabalarımız sürecektir." denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler