USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bahçeli'den "terörle mücadele edenlere talih izzetinefis madalyası verilmesi" önerisi

Bahçeli'den
17-08-2022 16:06
Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sonucu ve tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin ayrılamaz bütünlüğü, camianın huzuru, bütünlük ve beraberliği düşüncesince diyar ortamında yahut diyar haricinde yüksek feragat, fedakarlık, muvaffakiyet ve besalet yayınlayan saygıdeğer isimlere, Devlet Şeref Madalyası'nın müstahak görülmesi terörle mücadelenin heves ve iradesini hem destekleyecek aynı zamanda mükafatlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, terörle mücadelede feragat ve fedakarlık yayınlayan er ve sivil polis polis şahsiyetlere, Devlet Şeref Madalyası verilmesi dair yazılmış izah yaptı.

Terörün çabucak Türkiye'nin değil, hepsi insanlığın eş düşmanı, problemi bulunduğunu anlatım fail Bahçeli, Türkiye'nin terörden aşırı çektiğini, bu ağırbaşlı zorluk ve ihanetin aşırı boyutlu sonuçlarına herhangi birlikte bölgede sunulan kaldığını belirtti.

"Terörle huzur, terörle güvenlik, terörle doğacak ortada üçüncü birlikte seçenek, birlikte apayrı depar belgesi ve çıkar defa aransa bile bulunamayacaktır." ifadesini kullanan Bahçeli, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye terörle, imrenilecek birlikte şuurun refakati eşliğinde mücadele etmektedir. Teröristler tutundukları ve yuvalandıkları herhangi birlikte sahadan sökülüp atılmaktadır. Geldiğimiz bu noktada terörün ha kırılmış, caniler diyar ortamında ve diyar haricinde köşeye sıkışmıştır. Vatan ve budun bekası düşüncesince martir olup karaca toprağa sakıt kahramanlarımız yüreklerimizi kavursa da muhik ve yasal mücadelede en ıvır zıvır ivaz yahut tavsama görülmemektedir. Gazilerimiz ve şehitlerimiz tinsel övüncümüz adına ulusal gönüllerde bayraklaşmaktadır. Hepsine minnettarlık verecekli olduğumuz tartışmasızdır."

"Terörle mücadelede aşırı çarpıcı neticeler alınmıştır"

Bahçeli, terörle mücadelede en ehemmiyetli çelim kaynağının erkincilik ve maneviyat seviyesinin yüksekliği bulunduğunu vurguladı.

Kahraman askerler, polisler ve korucuların bu erkincilik ve maneviyat gücüne fazlasıyla cemaat olmakla birlikte, koskoca birlikte atılganlık ve dirayetle hainlerin üstünde yürüdüğüne ayraç fail Bahçeli, şöyleki bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümeti terörle mücadele dönemini milletimizin haysiyet, havas ve hedeflerine destekleyici biçimde gönderme ve yürütme etmektedir. Son dört salname hin diliminde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yöntemince uygulamaya geçmesiyle terörle mücadelede aşırı çarpıcı neticeler alınmıştır. Bu kasap uğursuz ve melanetten kaçma vakti gelip çatmıştır. 2023 yılı bu çerçevede vakti birlikte eşik olacaktır. Devletimizin herhangi birlikte kademesinde fariza karşıcı er ve sivil polis polis şahsiyetler ehliyetli birlikte uzlaşma ve eşgüdüm şeklinde mücadelenin akıl, azim ve ahlakıyla bilenmiş haldedir. Cumhurbaşkanımızdan en madun ihsanıhümayun yahut mevkide fariza karşıcı kahramanlarımıza varıncaya denli ulusal bütünlük ve el birliği ruhu devleşerek iç ve aut obstrüksiyon cephesine vuruş adına vuruş vurulmaktadır."

"Taltif ve ölçüm edilmesi durumunda birlikte değişmeyen olacaktır"

Malazgirt Zaferi'nin 951'inci sene dönümünün yaklaştığı şu günlerde, terörle mücadelede yegâne feragat ve fedakarlığı mevcut birtakımı adların taltif ve ölçüm edilmesinin aşırı hayır ve durumunda birlikte değişmeyen olacağını tamlayan Bahçeli, "Bu mevzuda makul, lojik ve akilane en DOĞRU defa ve formül de gerçek mesuliyeti uhdesinde haiz Sayın Cumhurbaşkanımızın gururlu birlikte tasarrufta bulunmasıdır." ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kumanda kademesinde hin teslimlerin yaşanacağı ve zaferlerin sene dönümlerinin arkası peşine kutlanacağı günlerde, 2933 mahdut Madalya ve Nişanlar Kanunu'nun 2'nci maddesinin a fıkrasında bahsedilen Devlet Şeref Madalyası'nın, belirlenecek siyasal ve er şahsiyetlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ölçüm ve tensibiyle verilmesinin düşünülebileceğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın sonucu ve tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin ayrılamaz bütünlüğü, camianın huzuru, bütünlük ve beraberliği düşüncesince diyar ortamında yahut diyar haricinde yüksek feragat, fedakarlık, muvaffakiyet ve besalet yayınlayan saygıdeğer isimlere, Devlet Şeref Madalyası'nın müstahak görülmesi terörle mücadelenin heves ve iradesini hem destekleyecek aynı zamanda mükafatlandıracaktır. Elbette ölçüm ve bitirme Sayın Cumhurbaşkanımızındır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler