USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli: Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur, tenakuzdadır, temelsiz ipte cambazlığa özenmektedir. Bu ittifakın hâlâ cumhur reisi talibi güçlü yoktur." dedi.

Bahçeli: Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur
18-01-2022 14:29
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, yükseköğrenimini Elazığ’da sürdüren Enes Kara'nın intiharının, rastgele müşterek yönüyle konuşulduğunu, tartışıldığını, ayrıca politik ve ideolojik önyargılarla sömürme edildiğini söyledi.

"Bahanesi ne olursa olsun, müşterek gencin girmiş bulunduğu ruhi bunalımdan çıkamayarak intihar etmesi bizleri dikçe üzmüştür." ifadesini kullanan Bahçeli, bu olayın emanet sağlığı kısmıyla ilişik ayrıntılı fikir paylaşmayacaklarını belirtti. Bahçeli, "Ne var ki, TBMM’ne sabık çevrim sunduğumuz Ruh Sağlığı Kanun Teklifi'mizin de müşterek an ilkin görüşülüp kabulünü bekliyor, bunu ısrarla istiyoruz. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, arı insanlarımızı kasıt düzlük şiddet, cinayet, rahatsız etme ve tasallut furyasıyla sonuna denli mücadelenin yanındayız. İstismarın rastgele müşterek zeminde karşısındayız." sanarak konuştu.

Malum intihar vakasının ne evvel ne de sonuç olacağını kaydeden Bahçeli, "Bizim burada üstünde ara vermek istediğimiz esas sahife bahis konusu intihar vakasının hassaten tiksindirici müşterek politik hesaplaşmaya husus edilerek, tutucu ve müslüman insanlarımıza dirlik husumetle perçinlenmiş öç aracına dönüştürülmesidir. Bu akıllıcasına değildir, insancasına değildir, vicdani on paralık değildir." dedi.

CHP’nin ve malum arkadaş medyasının daima gündemde tuttuğu Enes Kara intiharının ortaklaşa müşterek atılım ve hükmetme aracı durumuna getirildiğini dile getiren Bahçeli, "Herkesin, hükümler kapsamında ve toplumsal vicdan sınırları süresince ari ve özgür akım etmeye, erkincilik hürriyetini sonuna denli yaşamaya hakkı vardır. Tarikat ve cemaatler, devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele nakil hatasına düşmedikten sonra, sosyolojik müşterek gerçeklik şekilde yaşamın normal akışı süresince var olmaya bitmeme edeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Serçeysen serçeliğini bil, zinhar kuzgunluğa meyil etme"

"Bizim derdimiz ve dava ettiğimiz husus tarikat ve cemaatlerden çoğalma mualla dinimize müteveccih suçlamalardaki sinsiliktir." diyen Devlet Bahçeli, laflarını şu halde sürdürdü:

"Biz on paralık kimsenin avukatı değiliz. Ama iş dinimiz olunca gözümüzü daldan budaktan, sözümüzü de ondan bundan katiyen esirgemeyiz. İster hususi emlak olsun, isterse de devlet yurdu olsun, bu tip can sıkıcı intihar hadiselerine eskiden yüz kere tanık olunmuştur. Elbette nazar boncuğu öğrencimizin aç ve açıkta kalmasına menfez yumamayız. Devletin en esas görevlerinden biri de mektepli yurtları mensur ederek çocuklarımızın korunma gereksinimlerini güzel çözümlerle buluşturmaktır. Kaldı ki sonuç zamanlarda bu alandaki muştulu ve beklenti donör gelişimleri yakından izlem ediyoruz. Yine de aykırı kesimlerin, mektepli kisvesine bürülü bölen ve tahripkâr odakların emlak problemi üstünden sömürme kampanyası yürüttükleri aşina müşterek gerçektir. Merhum Enes Kara’nın hakeza müşterek problemininin olmadığı, devlet yurdunda ertelenmek düşüncesince rastgele müşterek müracaatının da olmadığı meydana getirilen açıklamalarla sabittir.

Geride küsurat müşterek hafta boyunca, esas sebebi karanlıkta küsurat müşterek intihar vakası üstünden inançlarımıza saldıranlar, güya evvel el müşterek intihar yaşanmış kabil içsel değerlerimizi müsvedde yarışına girenler arka niyetlidir, sayrıl maksatlarıyla yakalarını ele vermişlerdir. Hiçbir intihar ikrar edilemez, leziz görülemez. Allah’ın verdiği canı, Allah’tan ayrıksı on paralık kimesne alamaz. İntihar komplike ruhi ve ruhsal müşterek iflasın sonucudur. Biz neticeler dirlik değil de, esbap üstünden konuşulmasını hâlâ birebir buluyoruz. Bu husus ise evvelemirde bilim insanlarımızın üstünde düşünmeleri lazım müşterek meseledir. Gerçeklerin örtbas edildiği, algıların ön plana geçmiş bulunduğu bugünkü adamlık döneminde, dirlik karşıya olduğumuz vakaları akıllıcasına müşterek duruşla, insicamlı müşterek eseme örgüsüyle ayrım geçirmek durumundayız.

İnsan, zat tarihinin ve topluluğunun ürünü bulunduğu denli zat devrinin da ürünüdür, ayrımsız sürede mimarıdır. Maddi-manevi miras, teknoloji, evren görüşü, mütalaa biçimi, talepler ve eğilimler insanoğlunun hem dünyaya hem de topluma bakışını rastgele müşterek cepheden etkilemektedir. Bildiğiniz neredeyse bozulmamış müşterek imanın, ak pak müşterek düşüncenin önündeki en şişman bariyer cehaletin çelimli ve enerjik olmasıdır.

Mesela yazdığı ucube müşterek şarkının lafları arasında, Hz. Adem ile Hz.Havva’ya bilisiz diyen iskele babası ve bilinçsiz müşterek sanatçının bel şekilde binmiş bulunduğu yoksulluk ve maskaralık ıssız dünyevi kıyameti bulunan cahillik çukurunun açıkça seçik müşterek numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, zinhar kuzgunluğa meyil etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir. Aklın, ahlakın, bilimin ve inancımızın öncüleri şekilde gördüğümüz nice ulusal ve içsel kişilik cehaletin linçine uğramıştır. Bununla baş başa mualla dinimiz sağ müşterek tomar bühtana, sağ müşterek tomar asılsız ve saptırmaya verilen kalmıştır.

Enes Kara’nın intiharını cahilce, bağlamından düşünülerek kopararak, belli başlı hedefler kapsamında sorgulayan, yargılayan peşinde da toptancı yaklaşımla mümin insanlarımızı linç etmeye kalkanlar birlik, dirlik, uhuvvet ve el birliği ruhumuzu hazmedemeyen uşaklaşmış mihraklardır."

"Piyangonun Kılıçdaroğlu’na çıkmadığına şaşırdım, oysa eksiksiz numaralar ondaydı"

Bahçeli, müşterek CHP’linin, Kemal Kılıçdaroğlu düşüncesince "Bizim Genel Başkan'ımız Peygamber soyundan gelir. Ama hiç kimseye anlatmaz. Bununla çıkmaz kamuoyuna" sözlerinin; içsel dolandırıcılığın, politik kalpazanlığın toy müşterek çeşidi bulunduğunu tabir etti.

Bu lafları "siyasi cahillik olmasının indinde hastalıklı müşterek kifayetsizlik, skandal müşterek küstahlık" şekilde niteleyen Bahçeli, "Şayet Kılıçdaroğlu, Efendimizin soyundan geliyorsa, onun ahlakıyla ahlaklanması, imrenilecek yaşamını dayanıklı alması, ihlasıyla bezenmesi, imanıyla bir araya gelmesi muhtemel ve olması müstelzim müşterek adamlık halidir. Ancak böylesi müşterek mütekamil ve hayranlık uyandıracak içsel yüksekliğin kırıntısı bile kendisinde yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

"Siyasi arzu ve ihtiraslarının ambargosu altında ezilip büzülen, Türkiye karşıtlarının uydusu durumuna gelen, ulusal ve içsel değerlerimizin tahribine görev fail politik müşterek anlayışın, Efendimizin soyundan geldiğini kanıt geçirmek münafıkça müşterek uydurmadır ve A’dan Z’ye sahtekarlıktır." ifadelerini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, sabık hafta görüşme etmiş bulunduğu Zonguldak’ta içtimai kimlikler üstünden konuştuklarını söylemişti. Aslında etiket siyasetinin dibini boylayan bu şahıs, dini kimlikler üstünden de siyasa yapmadıklarını açıklamıştı. Kısacası gine gözyaşı tahtaya basmış, gine çuvallamış, buluş belgesi haklarına erbap bulunduğu asılsız makinesini müşterek el hâlâ çalıştırmıştı.

Ayrıca Zonguldak’ta bulunan kömür rezervini bildirmek isterken bilyon titrem diyeceğine milyon ton, Uzun Mehmet alegori Uzun Hasan demiş, dili damağına dolaşmış, gır gır hallere düşmekten kurtulamamıştı. Çünkü kalbi başka, dili başka; düşüncesi başka, zikri başkadır.

Üzüldüğümüz husus, hakeza müşterek zihniyetin, gerçekleşmeyecek müşterek düş olsa da, Türkiye’yi rejim gayesi taşımasıdır. CHP zihniyeti yıldırıcı Demirtaş’ın yanında, Sorosçu Osman Kavala’nın izindedir. Dün bu Sorosçu’nun duruşmasına CHP’li milletvekillerinin yanı esna birtakım aut amaç temsilcilerinin de alınması dört dörtlük müşterek gariplik ve meşhut suç halidir. Anlayamadığımız nokta, CHP’lilerle baş başa ecnebi iklim diplomatlarının mahkemede ne aradıklarıdır. Türk yargısı sugötürmez ve tarafsızdır. Hiçbir iklim Türk adaletine veçhe veremeyecek, veçhe çizemeyecek, bulaşık edemeyecektir. Aksi tutum ahbaplık ve buyruk haklarımıza saygısızlıktır, saldırganlıktır.

Osman Kavala Türkiye’yi sevmemesine rağmen, hassaten bu CHP’li yöneticilerin Kavala hevesi neye yorulmalı, kesinlikle yorumlanmalıdır? Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasında Cumhurbaşkanları adayları görünürde Sorosçu Osman Kavala da mı bulunmaktadır? Ne oldu, Kavala’nın tutukluluğu bitmeme edince karalar mı bağladınız? Mateme mi gömüldünüz? Besmele duymuş şeytana mı döndünüz?

Geçen haftaki grup konuşmasının müşterek durumunda 'bu Bahçeli’ye kap olsun' diyen Kılıçdaroğlu’na önemle ve en herşeyden ilk olarak hatırlatırım ki, kılıç şişe yahut tava değiliz ki kap bizi bulsun, kap bizimle buluşsun. Sen kendine bak, aynanın karşısına geçip aldığın ve başına geçirdiğin gazoz kapaklarını tekerlek tekerlek saymalısın. Sana yakışan ve yakışacak bulunan da aynısıyla bu olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu, çıkmaz lambası kabil olma ki, kime yandığın, kime enerji saldığın apaçık olsun.

Doğrusunu isterseniz, bu yılki piyangonun Kılıçdaroğlu’na çıkmadığına, devlet kuşunun başına konmadığına müşterek tomar şaşırdım, oysa eksiksiz numaralar ondaydı, eksiksiz oyunlar onunlaydı. Biz bunu biliyoruz, kavim de biliyor, mukteza demokratik faturayı boğazlamak düşüncesince de birebir vakti bekliyor.

Irak'taki seçimlerin sonuçları

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Irak'ta 10 Ekim 2021 tarihinde meydana getirilen seçimlerin stabil sonuçlarının gecikmeyle ve tartışmalar sonucunda netlik kazandığını, şu anda hükümet kurulmasıyla ilişik politik ve anayasal sürecin işlediğini anımsattı. Seçimlerinde Irak parlamentosuna 7 Türkmen milletvekilinin girdiğini aktaran Bahçeli, "Bu nüsha tabii birebir ve kifayetli görülemeyecektir. Türkmenler, Kürtler ve Araplar kabil Irak'ın üç müessis unsurundan birisidir ve bu heykel Irak parlamentosu kabilinden tahsil edilen müşterek kararla teslim ve tescil edilmiştir. Yani, Türkmensiz müşterek Irak yaralıdır, yarımdır, yetimdir. Hepsinden önemlisi Türksüz müşterek evren felçli müşterek dünyadır." değerlendirmesini yaptı.

Türkmenlerin, birincil müessis öge bulunmasına karşın bununla orantılı sosyal, siyasi, iktisadi ve maada haklardan ati kurda yoksun olduklarının altını çizen Bahçeli, bu durumun çelişkili, adaletsiz ve eşitsizliğin görmez düğümü bulunduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli, Türkmenlerin ve Türkmen kentlerinin imhasına görev etmenin adamlık suçu, barbarlık olduğunu; gaye ve kasıt sahiplerinin ise bunun bedelini en ağırbaşlı halde karşılayacağını belirterek "Peşmergenin Kerkük ilkin peyda geçirmek neredeyse Türkmenlerin yurtlarına, yuvalarına, onurlarına ve bağımsızlıklarına kast ika hazırlıkları felakettir. Buna ataklık edenler karşılarında Türklüğün çelikten iradesini bulacaklardır. Kerkük Türk'tür, ayrıksı lafa lazım yoktur. Türkmenler, Irak topluluğunun etkili ve haysiyetli mensuplarıdır. Adil ve doğruluk esasına mebni politik temsilleri en saf haklarıdır. Bu kapsamda Irak'ta kurulacak toy hükümette Türkmenlerin ansızın müşterek tomar nezaret göreviyle toprak almaları vakti ve politik müşterek mecburiyettir." dedi.

"Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur"

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "üç taban denli müşterek numara fırka olabiliriz" kehanetinde bulunduğunu tabir etti. Kılıçdaroğlu'nun bu görüşü neye isnaden ne politik ve sosyolojik gelişimleri yorumlayarak, "nasıl müşterek bakı açarak" söyleniş ettiğinin bilinmediğini dile getiren Bahçeli, "Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur, tenakuzdadır, batıl ipte cambazlığa özenmektedir. Bu ittifakın daha cumhur reisi talibi üstelik yoktur. Siyasi ve iktisadi hedeflerinden bahseden, ilavesi zat aralarında bilici ve paylaşmaya cesurluk edecek yegâne müşterek eş yoktur." sanarak konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Serok Ahmet belirsizlikten yararlanma ederek aklı esna öncecilik üstlenmiş, kısaca 10 gündür CHP'sinden İP'ine denli ev toplantılarından şeb ezanı yemekli buluşmalara denli ziyaretleri sıklaştırmış, fehva yerindeyse uzay gemisi dokumuştur. Serok bildiğimiz seroktur, daim ayrımsız hikaye, daim ayrımsız hezeyandır. Anlaşıldığı kadarıyla serok ittifakta namına toprak açabilmek, kendini kabullendirebilmek amacıyla toy müşterek bağlaşma dizaynı düşüncesince devreye girmiş, kolları sıvamıştır. Zillet ittifakının yakıtı bitmiş, şanzımanı karışmış otomobili yolda kalmıştır. Serokun önerilmiş bulunduğu toy bağlaşma modeli ise denize düşene yılana sarılmasını kaynak fail müşterek kurnazlıktan, getirim ve arzu hesabından ayrıksı müşterek bilinçlilik değildir. Zillet ittifakı millete emniyet vermekten müşterek tomar uzaktır. Ne söylediği, neyi savunduğu, politikalarının kasıt ve muhtevası bariz değildir.

HDP’nin masa altında, maada altı partinin masa çevresinde konuşlanmasıyla hazırlandığı mahsus güçlendirilmiş saylav dizge çalışmasından daha on paralık kimsenin bilgisi de yoktur. İktidar ve dizge değişikliğini arkaya arkaya seçme ve plebisit sarmalıyla gerçekleştirme ika vaadinden ayrıksı konkre ve inandırma edici nazar boncuğu bilinçlilik görünürde görülmemektedir. Zillet ittifakı Türkiye’nin önündeki 10 yılını gasp etmeyi, milletimizin umutlarını ve düşlerini kırmayı, bunun indinde tarihin akın istikametini aksine çevirmeyi siyasa zannedecek denli gerçeklerle demet ve bağlantısını koparmıştır."

Güçlendirilmiş saylav dizge hazırlığının kesinlikle ve ne devir açıklanacağının, bunun süresince kimlerin toprak alacağının, sunumunun kesinlikle yapılacağının, muhatap fırka başkanlarının habitat düzenin kesinlikle sağlanacağının yeniden ayağa kesinleşmemiş ve sıkıntılı müşterek dava demeti şeklinde karşılarında bulunduğunu kail Bahçeli, şu halde bitmeme etti:

"Hakikaten CHP, İP ve maada redif lastikler zillettedir, ziyandadır, hüsranın pençesindedir. CHP Genel Başkanı'nın menfaatlerini tanım geçirmek düşüncesince dediği 'Biz de sütten çıkmak ak kaşık değiliz' beyanı, aleni müşterek itirafname bulunduğu denli müşterek tomar kirlenmenin de teslim ve teyididir. Cumhur İttifakı, aslı itibarıyla müşterek ahlak ve adanmışlık ittifakıdır. Cumhur İttifakı, istikbalin gücü, istiklalin güvencesi bulunan müşterek ittifaktır. Dünümüz bellidir, bugünümüz bilinmektedir, gelecekte iktiran kılmak istediğimiz hedefler derinlemesine milletimizin bilgisindedir. Türkiye zillete düşmeyecek, zillete yenilmeyecek, varlığını ve birliğini cumhurun mutlu iradesiyle katı esaslara bağlayacaktır. Çıkmaz sokak, suyu sıkıntısız öz yatağı, çatlamış toprak, kökü çürümüş ağaç, esersiz tarla, dibi tutmuş tencere, pusulası gergin tekne, bayraksız direk, yarınsız insanoğlu her neyse alçalma ittifakı odur. Bu bağlaşma yıldırı ve bölücülükle ortaktır. Bu bağlaşma Türk ve Türkiye düşmanlarıyla al takke ver külah içindedir. Bir HDP’li bölen hikayemizin bittiğini söylemiş. Bizim hikayemiz değil, ulusal hissiyatla karılmış hakikatimiz vardır, yazan ve yükseğe çıkaran da şişman Türk milletidir. Türk milleti, caniye ve cellada izin vermeyecek denli asildir, azizdir, neciptir. Türk milletinin ufkunu HDP/PKK takviyeli alçalma ittifakı perdeleyemeyecektir. Husumet bunlardadır, kırıcılık bunlardadır, benimseyememe bunlardadır, bölücülük ve ayrımcılık bunların anne dinamiğidir."

"Türk milleti birdir, beraberdir, ezel ebet kardeştir"

Bahçeli, Diyarbakır Kırklar Dağı'na, MHP İl Başkanlığının akıl ve girişimiyle gerçekleşen "210 dönümlük Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı"nın kurulmasıyla ilişik karara hasmane iş yerlerin ya kanında yada mayasında telafi edilemeyecek müşterek gergin para bulunduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Biz orman yakmadık, doğaya, yeşile, cana ve mala kastetmedik, börtüye böceğe kıymadık. Ateşin evlatları bulunan şerefsizlere pirim vermedik. Dağlarda silahla gezmedik. Diyarbakır halkını canımız denli sevdik, kardeşliğimize karartı düşürmedik. Şahsımın ismini münakaşaya açıp, olmadık suçlama ve isnatta bulunanlar unutmasınlar ki Diyarbakır Türkiye'nin 81 vilayetinden birisidir ve eren ecdadımızın bize emanetidir. Bölücülük anaforuna kapılan alçakların Diyarbakır'da canlı saygıdeğer vatandaşlarım hesabına konuşmaları haksızlıktır, hayasızlıktır. Bin salname uhuvvet hukukuna sadakat ve sevdamız nazar boncuğu araç altında bitmeyecek, eksilmeyecek, tükenmeyecektir. Türk milleti birdir, beraberdir, ezel ebet kardeştir. Diyarbakır Merhum Ziya Gökalp'in yuvasıdır, Akkoyunluların, Artuklu Beyliği'nin anne yurdudur. Bölücü teröristler Diyarbakır'ın da Diyarbakırlıların da vatanımın ve milletimin rastgele müşterek insanının da kuma düşmanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler