USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli: Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etmen olmuşsa bunun bedelini ödemelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etken olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ciddi biçimde cezalandırılmalıdır." dedi.

Bahçeli: Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etmen olmuşsa bunun bedelini ödemelidir
08-03-2022 15:26
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında icra ettiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşıyla alakadar çalışkan diplomasisinin, hararetli telefon mesaisinin, liderlerle kurduğu tıpkı temasların mütareke ve sulh ümitlerini hareketli tuttuğunu tabir etti.

Dünyanın bu fırsatı kaçırmaması icap ettiğini tamlayan Bahçeli, Türkiye'nin, siyasal ve ciddi pozisyonu göre Rusya ile Ukrayna arasındaki vahametli çatışmaları yatıştıracak, bu mevzuda arabuluculuk meydana getirecek müşterek tane yurt namına öne çıkık halde bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın saldırıcı askeri operasyonlarının akıbet bulması ve mütareke ortamının kesin surette kuruluş edilmesi icap ettiğini vurgulayan Bahçeli, "Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ekonomik, ticari, insancasına ve vicdani faturasının gittikçe ağırlaştığı görülmektedir. Masumlar gaye alınmaktadır, dirilik kayıpları fazlalaşmaktadır, insancasına buhran özlem seviyelere tırmanmaktadır, sınırlar yerinden yurdundan kopan insanlarla dolup taşmaktadır. Sadece Türkiye’ye mevrut Ukraynalı sayısı şu anne derece 20 bini bulmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın hem diyaloğa anık bulunduğunu açıklaması hem de kasap saldırılarına bitmeme etmesi ciddi müşterek oyalamadan ayrıksı müşterek açıya gelmediğini dile getiren Devlet Bahçeli, "Karşımızda Rusya’nın kanıt etmiş bulunduğu üzere dü cepheli müşterek ağız tatsızlığı değil, müşterek tane cepheli müşterek engelleme tahakkümü ters konusudur. Burada doğruluk ve rüçhan hata Rusya’nındır. Çünkü önce kurşunu atan, Ukrayna topraklarına musallat bulunan Rusya’dır." niteleyerek konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya Diplomasi Forumu’na Rusya ile Ukrayna Dışişleri Bakanlarını çağırma etmesi, bu davete dü ülkenin dışişleri bakanlarının gelmeye değişmeyen vermeleri ve 10 Mart’ta zamanı buluşmanın yapılacak olmasının değme şeye karşın kayda bedel ve beklenti donör müşterek evolüsyon bulunduğunu tamlayan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberce Sayın Dışişleri Bakanımızı kararlı, içten ve ısrarlı diplomatik çabalarından ötürü kalben kutluyor, teşekkürname ediyorum." dedi.

Rusya’ya erinç muteber yaptırımların ılımlı vadede etkilerinin görülebileceği, fakat Rusya’nın birbirine basıcı arsıulusal kazançlı sistemden ağız ağıza dışlanmasının başlangıç döndürücü cepheli mahsurlarının olacağını tabir fail Bahçeli, "Bize kalırsa muteber kazançlı ve mali ağırlıklı yaptırımların sürdürülmesi değme ülkeyi zora sokacaktır." niteleyerek konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların kazananı değil, adetçe kalaba kaybedenler kulübü olacağını tamlayan Bahçeli, "Savaşın sürmesi, hâlâ vahimi uzaması, tecim yayınlarını tıkayacak, diyalogları kapatacak, yurt ekonomilerini koronadan sonradan öngörülmesi başlangıç döndürücü tekaüt bulunan alevli müşterek türbülansa sokacaktır." dedi.

Stokçulara tepki

Bahçeli, bugünkü riskli ve bulanık ruzname akışı içinde, hassaten istifçilik ve anahtar yaparak nahak hasılatına onursuz çıkar eklemenin hesabını karşılayıcı "damgalı ahlaksızların" gine bitlerinin kanlandığını anlattı. "Bunlarda yurt sevgisi, Allah korkusu yoktur, utanmaları kalmamıştır." ifadesini kullanan Bahçeli, şahısların refahına, kesesine, besin güvenliğine engel vuranların gözünün yaşına bakılmaması icap ettiğini söyledi. Bahçeli, "Talebi kamçılayarak gündüz çiçeği yağının hediye artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla beraberce internette oluşan esmer borsada neymiş kalburüstü satar üzere yağ satanlar onurlarını da satmışlardır." niteleyerek konuştu.

5 litrelik yağın fiyatı müşterek gündüz ortamında 150 liralık sınırına dayandığını tamlayan Bahçeli, İstanbul ve Ankara’daki marketlerde milletin asaletine yaraşıksız barbar görüntülerin her insanın yüreğini sızlattığını kaydetti.

1 ve ya 1,5 maaş tüketime kafi istikbal gündüz çiçeği tohumu ve gündüz çiçeği yağı kaldığına çevrik iddialar tümden yalan, aldatma, vurgunculuk bulunduğunu dile getiren Bahçeli, "Çok terbiyeli ve alıngan günlerden geçtiğimiz müşterek sırada, iç engelleme cephesinin yağ üstünden doğruluk dışı beyanlarla içtimai ürkü durumunu körüklemesi en ferah tabirle şerefsizliktir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana icap yoktur"

Sanal ve ısmarlama yağ krizinin orkestra şefinin gine CHP bulunduğunu tamlayan Devlet Bahçeli, "Ey CHP, müşterek el olsun bizi şaşırtın, mostra de olsa bizi yanıltın. Bu derece mı tiksinme dolusunuz? Bu derece mı öfkenize yenildiniz? Akaryakıt ve yağ kuyruğundan bahseden siyasal keneler, doğruluk siz söyleyeniz, kimin kuyruğu, kimin uyruğu, kimlerin uydusu oldunuz?" niteleyerek sordu.

"Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana icap yoktur." diyen Bahçeli, "Bugünkü CHP konum almışken, ulusal güvenliğimizin, ulusal ekonomimizin, ulusal bütünlük ve el birliği ruhumuzun aut kaynaklı atılım ve suikastlara uğramasına gerekseme bulunmamaktadır. Zalimlerin vekaleti CHP'dedir. Küresel emperyalizmin hunriz eli CHP’nin üzerindedir." niteleyerek konuştu. Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Dünyanın bu kuvvetli döneminde, devletimizde aykırılık kisvesi altında fitneye muhafızlık, iç engelleme cephesine muavinlik gerçekleştirmek insaniyet değildir, erlik değildir, insaniyet değildir, vatanseverlik on paralık değildir. Ucuz yağ alabilmek düşüncesince marketlere tahaşşüt yapılması, insanlarımızın birbirinin hesabına çıkacak pahasına yağ bildirme etmek düşüncesince telaşlanması bizlere yakışmayan, vakarımızı ve sağduyumuzu yansıtmayan çağ dışı görüntülerdir. Yağsız kemirmek mümkün da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz. Hamdolsun yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var, tuzumuz da var. Tedavüle sokulan esassız haberlerin kime ne faydası vardır? Patlıcanın, patatesin, soğanın, domatesin yerini demincek de yağ mı almıştır? Gerekirse özlük yağımızla kavruluruz, icabında yüreklerimizin yağını eritiriz, fakat çelimsiz etten semiz tirit olamayacağını da pekala bilgili ve bu tiplerin yüzlerine vururuz. Bir eli yağda müşterek eli balda bulunan çapulcuların ortalığı velveleye verip bunun üstünden siyasal getirim elde ika niyeti müşterek kere yüzsüzlüktür, arka niyetliliktir, Türkiye’ye sırtından cembiye vurmaktır. Vurguncuların yakasına sataşmak zorundayız. Fırsatçıların, ara bozuculuk yuvalarının, karaborsa şebekelerinin üzerinde gitmeliyiz. Spekülatörleri doğduklarına nadim etmeliyiz.

Toplumsal huzura kast etmeyi hedefleyen mihrakları yağ bağlamış açgöz kursaklarıyla adisyona çekmeli, burunlarından fitil fitil getirmeliyiz. Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler faktör olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ciddi biçimde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki yağımıza kıymazsak çöreği döşenmemiş yeriz. Emperyalizmin dönen çarkında yağ olanların, Batı’ya dalkavukluk yapanların, Türkiye düşmanlarıyla talihli börekli bir duruma gelenlerin tuzaklarını bozacağız, tezgahlarını kıracağız, oyunlarını madun fevk edeceğiz. Biz yağa değil kana bakarız kana. O kan ki arı sili budun iradesidir. O kan ki, eksikli olduğumuz kudretin ta kendisidir. O kan ki Türk milletinin sahn ve dünya malı kefaletidir. O kan ki, istiklalimizin ve istikbalimizin kefilidir. Yağdanlıklara diyorum ki, yağcılarda ineceksiniz, yağa karaltı düşürmenin sonuçlarına katlanacaksınız, yağdan dünkü müşterek buhran konusu çıkarmanın hesabını vereceksiniz."

Bahçeli, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneğinin, Azak Denizi’nde Türkiye’ye alakadar 15 geminin geçmesine müsaade verilmemesiyle ülkedeki yağ stoklarının azaldığını ve boyut böyleyken Nisan ayının ortasına derece kafi istikbal yağ kaldığına bağlı açıklamasını da eleştirdi.

"Eski çamlar bardak olmuştur"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i "siyasi muvazenesizlik yıllarına mahsus özlem, karışma edilen, iradesi tutu dibine tahsil edilen müşterek devre özenti" namına niteleyen mevki Bahçeli, tıpkı yoldan değişik değişik müşterek yere ulaşılamayacağını söyledi. "Parlamenter Sistem'in günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, aksaklık sinyali veren bu sistemin bakım, onarma ve onarma olanağı ise kalmamıştır." diyen Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, dümen yaşamımıza sürekli müşterek soluk, çelimli müşterek irade, çalışan ve çabuk değişmeyen bildirme ika mekanizması kazandırmış, temiz müşterek düzeltme namına milletimizin başlangıç tacı biçimine gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ertelenemez ulusal ihtiyacın ve kalıcılık hassasiyetinin kuma akılla birleşmesinden zade ve doğrulmuştur. İkinci 28 Şubat bildirisiyle açıklayan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının esasi bakımından omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir. Yeni uğur boncuğu bilinçlilik söylenmemiştir. 6 partinin döşenmemiş gürültüsü dört başı mamur amme Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne elverişsizlik üzerinde çatı edilmiştir. Yani etki-tepki üzerinde şekillenmiş reaksiyoner müşterek dizge teklifi karşımızdadır. Zillet ittifakı şuursuzdur, dip müşterek dalgınlık çukurundadır. Eski çamlar bardak olmuştur. Köprünün altından başlangıç döndürücü sular akmıştır. Züğürt bezirgan emektar defterleri karıştırırmış. Boşuna söylenmemiştir: Gayretin kurusu sadece para cüzdanı eskitirmiş. Zillet ittifakı emektar sıcak emektar tastır.

6 pozitif 1 formatlı alçalma ittifakı, milletimizin beklentilerini, dünyanın dünkü eğilimlerini, devletimizin faziletkâr hedeflerini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne nite icap duyulduğunu anlamaktan, algılamaktan ve çözümleme etmekten yoksunluk ortamında kıvranmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu, sen şen ol, ağılda cedi doğsa öz uzunlukta otu biter. Ekmeğini özlük karşılayıcı yükünü de özlük kaldırır. Eğer bu sözlerimden müşterek bilinçlilik anlamadıysan, kafan almadıysa, erişmek istediğim şudur: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Türk milleti kurmuş ve bildirme etmiştir. Koruyup geleceğe imanla ve hümayun müşterek iradeyle taşıyacak bulunan da Türk milletidir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in doğruluk ismi, güçlendirilmiş martaval sistemidir, güçsüzleştirilmiş Türkiye’ye çağrıdır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun denyo hükümet dönemlerine gelişememiş hâllenmek istediğini öne devam eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi düşünüyor. Krizler olsun, hükümetler düşsün, kuma gözetim pazarlıklarında dalaş geçimsizlik olsun hesabı yapıyor. Türkiye’nin durumunda saymasını, ilavesi geriye sarmasını projelendiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu geçti Bor’un pazarı, hadi sür merkebini Kandil’e. Bitti o sıkkın günler, geride kaldı kurulamayan hükümetler dönemi. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin dümen yaşamına hakimdir, Cumhur İttifakı da Türk milletinin hadimidir. Zilletin güçlendirilmiş martaval sistemi temelsiz elmadır. Bizim temelsiz çarıkla oyalanacak ne arayışımız ne de arzumuz vardır."

"Kadınlar insandır, tığ de insanoğluyuz"

Bahçeli, 12 Mart’ta bildirme edilen İstiklal Marşı'nın yürekleri istiklal düşüncesince çarpan kahramanların cephelerde savaşmaya bitmeme ettiği, zaferin hâlâ gerçekleşmediği müşterek tam yazılan bu göz kamaştırıcı manzume, başarıya bulunan ulusal inancın ve kararlılığın tecellisi bulunduğunu tabir etti.

Bahçeli, "İstiklal Marşı'mız, Milli Mücadele’yi ruhunda hissederek mısralara döken müşterek mütefekkirin kişisel hissiyatı ve sadece yaşamış bulunduğu zamanın hatıralarını yansıtan müşterek iz değil, tıpkı sürede ayağa kalkmaya değişmeyen vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş istiklal beyannamesidir." dedi.

Mısralara dökülerek tarihin içerisinden mevrut bu hümayun sesin "Ezelden buyana ari yaşamış" millete zincir vurmaya hala çabalayan çevreler düşüncesince de caydırıcı ve uyaran müşterek atasözü içerme ettiğini dile getiren Bahçeli, "İstiklal Marşı'mızın anlamından bilgisiz olanlar Türk milletinin en nevmit anlarda neleri başarabileceğini müşterek el hâlâ ibretle hatırlamalıdır. Bugün hepimize sakıt en iri görev, İstiklal Marşı'mızda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak ecdadımızın emaneti bulunan vatanımıza erbap kabarmak ve Cumhuriyet'imizi sonsuza derece yaşatmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, tarihin değme zamanında bulunduğu gibi, ahit de "yurduna alçakları uğratmamak yoluna göğüslerini esirgeme eden" dört başı mamur ermiş şehitlere, kahramanlara ve müşterek yiğitlik timsali bulunan yurt şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy’a en dip minnet hisleriyle Allah'tan yağmur diledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü candan kutlama ettiğini tabir fail Bahçeli, sözlerini, "Kadınla şiddetin beraberce anılmadığı sıkıntısız ve emniyetli müşterek geleceği nesir ve canlandırma çabalarına canla başla dayanak olacağımızın sözünü veriyorum. Kadına müteveccih şiddetin engellenmesi şartıyla TBMM gündemine doğacak dünkü düzenlemeyi kararlılıkla destekleyeceğimizi, hanımlarımıza koruyucu ellerin kırılması, katillerin en ciddi biçimde cezalandırılması şartıyla elimizden mevrut değme emek vermeyi yapacağımızı buradan tabir ediyorum. Unutmayınız ki hanımlar insandır, tığ de insanoğluyuz." niteleyerek bitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler