USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli: 'Erdoğan’ın yeniden seçilmesi düşüncesince insanüstü bir gayret sarf edilecektir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan'ın yeniden seçilmesi düşüncesince insanüstü bir gayret sarf edilecektir” dedi.

Bahçeli: 'Erdoğan’ın yeniden seçilmesi düşüncesince insanüstü bir gayret sarf edilecektir'
01-09-2022 18:06

MHP önderi Devlet Bahçeli, tümen umumi merkezinde meydana gelen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantılarının peşinde matbuat açıklaması gerçekleştirdi. Seçime denli yapılacak icraat karşı bilgilendirmede mevcut Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu bir kat hâlâ tekrarlayarak Erdoğan'ın seçilmesi düşüncesince insanüstü bir bilek sarf edeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu'na ve 6'lı masayı da erek meydan Bahçeli 6'lı masanın çalışarak dağıldığını anlatım etti.

“Partimiz eksiksiz olanak ve inancıyla 2023'e kilitlenmiştir”

MHP'nin 2023 senesinde gerçekleştirilecek seçimlere amade bulunduğunu anlatım fail Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü sene dönümüne hem fikren, hem zihnen, hem siyaseten, hem de moralman amade bir kıvama çoktan gelmiştir. Partimiz eksiksiz olanak ve inancıyla 2023'e kilitlenmiştir. Özellikle anlatım kılmak istiyorum ki, tedavüle sokulan idrak operasyonları, linç kampanyaları, köksüz rüzgarları, onur suikastları, değme güneş bir yenisi servis edilen, adeta FETÖ taktiklerini aratmayan kir ve şek gebe iddialar 2023 yılının umutlarını katiyen kıramayacaktır. Hiç kimesne yürüyüşümüzü engelleyemeyecektir” sanarak konuştu.

“TBMM çalışmalarına adım atar başlamaz içtimai komünikasyon araçları düzenlemesi kanunlaştırılmalıdır”

Sosyal komünikasyon araçları yasasının bir an geçmiş yürürlüğe girmesi icap ettiğini kail Bahçeli, “Son gelişmeler sergilemiştir ki, içtimai medyanın bağımsız surette denetleme dibine katılması şarttır. Bunun indinde ahlaki ve türel manada sınırlandırılması avlu ölüm konusudur. Bu kapsamda 1 Ekim 2022 tarihinde, TBMM çalışmalarına adım atar başlamaz hazırlığı iri miktarda tamam bulunan içtimai komünikasyon araçları düzenlemesi kanunlaştırılarak derece derece büyüyen, rahat ve güvenliğimizi kalan halde yutan yağız hapishane türel bir temele bağlanmalıdır. İnsanların hususi hayatlarının politika materyali yapılması korkulu bir ahlaksızlıktır. Siyaset yapıyor olmanın bir erdemi olmalıdır. Siyaset ihtimam değil fraksiyon ve ziyan üretirse bunun altından kalkılması baş döndürücü zordur. eğer bir kabahat varsa, fark başı yerde belirleme edilmişse bununla alakadar ne yapılacağı, ne işlemlerin sırası ile ameliye ve realizasyon edileceği yürürlükteki mevzuat hükümlerince açıktır, bellidir. Yargısız infazların demokratlık ve hususiyet ilkeleriyle bağdaşmadığı meydandadır. Sosyal komünikasyon araçları ifşalarının ardına düşüp politika oluşturmaya, getirim ve arzu devşirmeye heveslenen ihtilaf partilerinin acizliği, fırsatçılığı ve tükenmişliği bundan böyle örtülemeyecek denli ati noktadadır” ifadelerini kullandı.

“CHP Genel Başkanı'nı da siyasetçi yetişek ve yetişek sınırlarına behemehâl dönmelidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun içtimai komünikasyon araçları üstünden kışkırtı çağrısı yaptığını kail Bahçeli, “Sosyal komünikasyon araçları vasıtasıyla kışkırtı üzerine provokasyona meyledenler Türkiye'nin önüne taş koymaya nüfuzlu olamayacaklardır. Buna en özellikle eren milletimiz prim ve müsaade vermeyecektir. ‘Gelecek aylarda değme çeşitli provokasyona maruz kalacağız' niteleyerek aklı esna ön alan, cambaza baktırarak provokatörlüğün anne karargahını kuran CHP Genel Başkanı'nı da siyasetçi yetişek ve yetişek sınırlarına behemehâl dönmelidir. Dahası pervasızlığının ve pişkinliğinin politika mücadelesine bir bilinçlilik kazandırmayacağını aklından bir an olsun çıkarmamalıdır” ifadelerine toprak verdi.

“Kılıçdaroğlu'na diyorum ki, sen affetsen ne yazar, affetmesen ne çıkar”

Ankara'da meydana getirilen bir eylemde bir manşet memuru ile eylemci ortada gerçekleşen vakalara yer vererek içtimai komünikasyon araçları hesabı üstünden izah karşıcı Kılıçdaroğlu'nu erek meydan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Kılıçdaroğlu'nun demokratlık anlayışı sakat, nasyonalizm iddiaları sahte, doğruluk ve politika zihniyeti batıktır. Sokak aralarında yasasız tanıtım gösterisi karşıcı vazifeli ve dideban provokatörlere Türk polisinin hususiyet çerçevesinde meydana getirdiği engelleme mahsus Kılıçdaroğlu'nu çileden çıkarmıştır. Zira Kılıçdaroğlu askerimizin de, polisimizin de, ulusal güvenliğimizin de karşısındadır. Geçtiğimiz günlerde yaşanmış bulunan bir çıkmaz eyleminde görevinin gereğini karşıcı kabadayı bir polisimiz karşı Kılıçdaroğlu'nun direktifiyle duyurma yapılması namertliktir. CHP aha budur. Sözde ‘Öğretmene meydana getirilen efeliği affetmeyeceğiz' diyen Kılıçdaroğlu'na diyorum ki, sen affetsen ne yazar, affetmesen ne çıkar. Asıl Türk milleti seni affetmeyecek, bu yaptıklarını yanına bırakmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi alp düzenlilik güçlerimizin sonuna denli yanındadır” açıklamasında bulundu.

“Zillet ittifakı düşüncesi ve fiili şekilde dağılmıştır”

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının besbelli olmadığını bir kat hâlâ dile getiren Bahçeli, “Geçmişte mücerrep ve sınav edilmiş politika eskilerini defalarca gündeme getirip Cumhurbaşkanı adaylığıyla alakadar tartışmaların istikametini değiştirmeye idman alçalma hesabına berhava bir çırpınıştır. Bir insan üstünde uzlaşmaktan idaresizlik kalan, birbirine daima afra tafra atan, kulisleri kaynatan, gıybet çarkını döndüren partilerin esas üstünde durmaları müstelzim özellik ayrımsız şeyleri söylemeleri değildir. mühim bulunan söylediklerinin ne denli gerisinde durdukları, fark ne anladıkları meselesidir. Zillet ittifakı düşüncesi ve fiili şekilde dağılmıştır. Masa devrilmiş, altından CHP'nin kuklası bulunduğu aşikar bulunan ‘Emek ve Özgürlük' isminde sol ve yarıcı bir ittifakın ortaya çıkmış bulunduğu görülmüştür” ifadelerini kullandı.

CHP'nin tek ulusal meselede duyarlılık göstermediğini tez fail Bahçeli, Yunanistan'ın S-300'lerle Türk jetlerini rahatsızlık etmesini, Mavi Vatan'da maruz kalıcılık mücadelesini CHP'nin gündemine almadığını söyledi.

“NATO bu düşmanlıkla alakadar gereğini çabucak gerçekleştirmek zorundadır”

Yunanistan'ın S-300 Hava Savunma Sistemi'nin Türkiye'ye ilgilendiren F-16 harp uçaklarına içgüdü kilidi atmasına yer veren Bahçeli, “Yunanistan tabii bardağı taşırmak düşüncesince elinden mevrut tacizleri sahnelemektedir. S-300 Hava Savunma Sistemi'nin F-16 harp uçaklarımıza içgüdü kilidi atması cevapsız ve yaptırımsız bırakılmaması müstelzim bir hırsızlık ve hayasızlık örneğidir. Söz konusu içgüdü kilidinin NATO misyonu çerçevesinde fariza yürütme fail harp uçaklarımıza atılması da meselenin bir ayrıksı anlamlı boyutudur. NATO bu düşmanlıkla alakadar gereğini çabucak gerçekleştirmek zorundadır. Radar kilidi atan Yunanistan, duraç ve hususiyet ihlali yaparak Türkiye'nin radarına girmiş, çarpış menzilinin içerisine yuvarlanmıştır. Tam da bu sırada, Amerika Kongresi'nin Dış münasebat Komitesi Başkanı'nın Atina'da dile getirdiği, ‘Türkiye Doğu Akdeniz'de en iri tehdittir' lafı küstahlıktır, kifayetsizliktir, kepazeliktir. Asıl ciddi zılgıt Yunanistan'ı askeri üs biçimine getirip Türkiye'ye tabanca doğrultmasını kışkırtan ve bunun düşüncesince askeri tahaşşüt karşıcı ABD'dedir. Hiç evham bulunmayan ki, Türkiye değme çeşitli ihtimale eksiksiz ulusal kuvvet unsurlarıyla hazırdır. Milli bekamızı ve ferman haklarımızı zedeleyecek, yıkma edecek, zaafa uğratacak tek dayatmaya mesuliyet eğmeyeceğimiz herkesçe baş döndürücü dobra bilinmelidir” sanarak konuştu.

“Erdoğan'ın yeniden seçilmesi düşüncesince insanüstü bir gayret sarf edilecektir”

MHP'nin 2023 seçimlerine amade bulunduğunu ve partinin intihap stratejisini duyuran Bahçeli şu ifadelere toprak verdi:
“Vatandaşlarımızla beniz yüze değinme ve yazışma kıstak seferberliği biçiminde yaygınlaşacak, ‘Adım Adım 2023' çalışmalarımız il ve ilçelerimizin tamamında yapılmaya intihap gününe denli bitmeme edilecektir. ‘2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net' temalı bariz iklim toplantılarımızın ilki Sivas ilimiz tarz peyda kılmak şekli ile Amasya, Tokat, Çorum ve Yozgat teşkilatlarımızın ve altın yurttaşlarımızın iştirakiyle 4 Eylül 2022 Pazar haset gerçekleşecektir. Açık iklim toplantılarımız belirleme edilmiş illerimizde kalan bir şevkle yapılacak, ayrımsız sürede gerekseme sâdır olursa mağaza toplantıları da planlanacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan'ın yeniden seçilmesi düşüncesince insanüstü bir gayret sarf edilecektir. 28'inci çevrim TBMM'de mebus sayısını ve siyasetçi desteğini en çoklaştırmış Milliyetçi Hareket Partisi'nin varlığı da kesme hedefimizdir. Bunun indinde Cumhur İttifakı'nın TBMM'de kanun değişikliğini sağlayacak kalifiye çoğunluğa kavuşması bir öbürü ağız dalaşı götürmeyen hedefimizdir. Milliyetçi Hareket Partisi tuzaklara düşmeden, tahriklere kapılmadan, hücum ve sabotajlara konfirmasyon olmaksızın sabırlı, imanlı ve prensipli halde mutlu mücadelesine bitmeme edecektir. Hiç kimseyi ayırmadan, tek kimseyi ötekileştirmeden, değme insanımızı Cenab-ı Allah'ın mukaddes bir emaneti farzımuhal çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir. Milliyetçi Hareket Partisi gönüldedir, dildedir, duadadır, fikirdedir, aydın yarınların gözbebeğidir.”

Açıklama sonrası matbuat personellerinin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli, af yasasının çıkıp çıkmayacağı sorulmasının üzerine, “Bizim haberimiz yok. Bunu kail gazetecilere yoklamak lazım” sanarak konuştu.
CHP önderi Kılıçdaroğlu'nun içtimai komünikasyon araçları üstünden meydana getirdiği bir paylaşımda “Gençler, size yeniden çağırmak istiyorum. Gelecek aylarda değme çeşitli provokasyona maruz kalacağız” ifadelerinin sorulması karşılık sağlayan Bahçeli, “CHP'nin ajitatör üslubu değme bölgede bitmeme ediyor. Şimdi aklı esna sokağa çekmeye çalışıyor. Sokak tehlikelidir, karanlıktır, sokağa itilenler çıkmaz çeşidinden yutulur. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu'nun unutmaması lazım” dedi.

CHP önderi Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılar karşı meydana getirdiği art devir açıklamalarına yer veren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu duyurulmayan kalık FETÖ'cülük oynamasın. O sevdadan vazgeçsin. KHK'nın dönüşü benzer değildir” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Karataş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler