USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BAE, Türkiye ile politik ve iktisadi ilişkileri perçinlemek istiyor

BAE Ekonomi Bakanı Mari, Türkiye ile BAE arasındaki konuşu ilişkilerin lehçe ve arsıulusal zorluklara karşın katı temellere erbap bulunduğunu ve şimdi da geliştiğini söyledi.

BAE, Türkiye ile politik ve iktisadi ilişkileri perçinlemek istiyor
14-02-2022 18:09
Ankara

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tuk el-Mari, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abu Dabi ziyareti ve BAE ile Türkiye arasındaki düet ilişkilere bağlı AA'nın sorularını yazılmış kendisine cevapladı.

ANALİZ - Bölgesel yenileme ve Türkiye-BAE ilişkileri BAE basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti evveliyat 'Türkiye ile ciddi ilgiler gelişiyor' manşetleri attıBAE: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti düet ilişkilerde toy müspet birlikte sahife açıyor

Ülkesinin Türkiye'nin Arap bölgesindeki birlikte numaralı ticari ortağı bulunduğunun altını çizen Mari, dü iklim liderlerinin aykırı ziyaretlerine değinerek, 24 Kasım'da Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Türkiye ziyaretinin peşi sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE'yi görüşme etmesini zamanı birlikte evolüsyon olarak değerlendirdi.

Mari en fevk ölçüde gerçekleşen bu ziyaretlerin dü iklim ortada bundan sonra gelişecek iş birliğinin belirgin birlikte göstergesi bulunduğunu belirterek, "Bundan ahir evrede Türkiye ile iktisadi iş birliğinin eş çıkarları gözeten ve aykırı kâr sağlayıcı hepsi alanları kapsamasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine ziyaretinin dü ülkenin amme ve hususi sektörde iş birliğini hızlandıracak antipatik birlikte kuvvet olacağını vurgulayan Mari, görüşme sırasında imzalanacak iktisadi anlaşmalar gönül rahatlığı ayrıntılı bilgelik verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde dü yandan yetkililerin, ticari ve görev sektörlerindeki dü taraflı ticareti bollatmak ve iktisat alanındaki ortaklığı yükseltmek düşüncesince Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması Müzakerelerinin Başlatılmasına İlişkin Ortak Bildiri imzalayacaklarını anlatım fail Mari, bu anlaşmaların ve imzalanacak başka anlaşma zabıtlarının dü iklim arasındaki eş çıkarları ön planda markajcı çağcıl ve devim bilimi birlikte ortaklaşa iş platformu sunmasını beklediklerini anlatım etti.

Mari, bunlara ek olarak, sağlık, bilim, istikbal sanayi, derya ulaşımı, tarım, kültürel alışveriş, enformasyon ve bunun kabil dayanıklı baş döndürücü sektörü kapsayacak anlaşmanın imzalanması planlandığını belirtti.

BAE, Türkiye'ye en baş döndürücü envestisman önleyen 15 ülkeden biri

BAE'nin, Türkiye'de en baş döndürücü envestisman önleyen 15 iklim ortada toprak aldığını kaydeden Mari, ülkesinin 2020'de Türkiye'ye direkt 5 bilyon dolar envestisman yaptığını, Türkiye'nin de 2019'da BAE'ye envestisman miktarının 310 milyon dolar seviyesine ulaştığını vurguladı.

Mari, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın 24 Kasım'daki Türkiye ziyaretinde erke mal ve tecim alanlarını havi 10'dan birlikte tomar anlaşmayı imzaladığını, ek kendisine Türkiye'deki keyif ve erke sektörlerine dayanaklık etmek düşüncesince 10 bilyon dolar seviyesinde birlikte kaynak oluşturduğunu anlatım etti.

BAE'nin doğacak 50 senenin rotasını saptama etmek düşüncesince tasarladığı "50'nin Projeleri" isminde ciddi planları gönül rahatlığı da bilgelik sunulan Mari, bu projede planlanan esas hedeflerin; BAE düşüncesince evcil ve arsıulusal bölgelerde toy birlikte zamanın kapısının aralanması olduğunu, ülkenin iktisadi rakiplik gücünün artırılması ve sayısal ekonomi, girişimcilik, istikbal ölçüde uygulayım bilimi kabil anahtar sektörlerde önümüzdeki 9 yılda 150 bilyon dolar ecnebi yatırımı ülkeye çekilme kabil amaçların belirlendiğini kaydetti.

Mari, "50'nin Projeleri" kapsamında, Türkiye'nin zarfında bulunduğu belirleme edilen 8 toptan iktisadi pazarla şümullü anlaşmaların sağlanması ve 10 ehemmiyetli iktisadi pazarda yılda yüzdelik 10 dış satım büyümesi oranına ulaşılması kabil amaçların toprak almış bulunduğu iktisat sabah akşam hedeflerin bulunduğunu aktardı.

Savunma sanayisinin BAE’deki en kompetitif endüstrileri ortada toprak aldığına dikkati çekici Mari, ülkesine ilgili defans şirketlerinin bu alandaki üstünlüklerini kanıtladıklarını belirtti.

Mari, defans sanayisinin BAE ekonomisine verdiği katkıya değinerek, gök ve defans sanayilerinin ülkenin doğacak gösterimi ve doğacak 50 yılda bilgelik ve inovasyona mebni toy iktisadi modelin birlikte parçası bulunduğunu vurguladı.

Bu sebeple BAE’nin defans ve gök sahalarında ayrışık arkadaş eş ülkelerle iktisadi iş birliğinin gelişimini kalkınma stratejisinin ve doğacak vizyonunun ayrılmaz birlikte parçası kendisine gördüğünün altını çizen Mari, “Bunun hem BAE aynı zamanda Türkiye kabilinden paylaşılan birlikte manzara olduğuna inanıyorum ve BAE, defans sektörüne ek kendisine ayrışık dirimlik bölgelerde Türkiye ile ortaklığını bollatmak istiyor.” ifadesini kullandı.

"BAE Türkiye ile ilişkilerini yükseltmek istiyor"

Ticari ilişkilere de yer veren Mari, dü iklim arasındaki arazi yağı dışı ticaretin sabık sene 2020'ye göre yüzdelik 54 artışla 13,7 bilyon dolara ulaştığına dikkati çekerek, "Türkiye ile BAE arasındaki iktisadi ilgiler çelimli ve katı temellere sahip. Bölge ve evren genelinde gönül rahatlığı karşıya gelinen ayrışık zorluklara karşın dü iklim arasındaki ilgiler gelişmeye bitmeme ediyor." değerlendirmesine toprak verdi.

Mari, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Abu Dabi’ye gerçekleştirdiği ziyaretin dü iklim ilişkilerine yapacağı katkıya yer vererek şunları söyledi:

“BAE, envestisman odaklı kendisine Türkiye ile ilişkilerini hem siyasal aynı zamanda iktisadi kendisine güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu görüşme ve bundan kaynaklanacak ivme yardımıyla BAE, hem iklim ekonomilerine aynı zamanda elan enli alana kâr sağlayacak toy iktisadi sektörlerde tecim alışverişini ve eş iş birliğini güçlendirmeyi dört gözle bekliyor.”

Büyük toptan değişimler ışığında, sulh ve istikrarı güvence fail ve semt ülkelerine kâr sağlayıcı elan iri birlikte lehçe uzlaşma oluşturmanın ehemmiyetli bir duruma geldiğine aksan önleyen Mari "Bölge elan birlikte tomar kutuplaşmaya ve çatışmaya sabır edemez ve doğacak on seneler başta siyasi, ekonomik, teknolojik, keyif ve besin güvenliği sahalarında elan birlikte tomar iletişim, bütünleşme ve teşrikimesai gerektirecek." cümlelerini kullandı.

Mari, BAE’nin, fikir mahsus mevzularda çabucak birlikte tomar açılım ortada güreşçi köprüsü kuracak halde itimatı çoğaltmak düşüncesince enformasyon ve diyaloğun gerekliliğine inandığını anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler