USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Azerbaycanlı derlemci çokluk kabuğu koleksiyonunu mini müzeye dönüştürdü

Farklı türlerde 5 bini çok çokluk kabuğuna erbap Kamandar Nasibov, "Koleksiyonculuk lisan işidir. Bu işi kalpten yapıyorum. Hepsini biricik on paralık isteyerek topladım. Çok eşsiz numunelerim var." dedi.

Azerbaycanlı derlemci çokluk kabuğu koleksiyonunu mini müzeye dönüştürdü
19-03-2022 12:12
Bakü

Azerbaycanlı derlemci Kamandar Nasibov, kısaca 20 senedir toplamış bulunduğu 5 binden müşterek tomar kükremek kabuğundan oluşan koleksiyonunu mini müzeye dönüştürdü.

Avukat Nasibov, dünyanın ciharıyek çeşidinden toplayıp itinayla biriktirdiği koleksiyonunu, bürosunun hususi düşünülmüş müşterek odasında sergiliyor.

Adeta müşterek akvaryum yahut denizin dibini mail mini müzede, büyüteçle görülebilecek denli küçüğünden, müşterek insanoğlunun elle kaldırmakta zorlanacağı denli büyüğüne 5 binden müşterek tomar kükremek kabuğu bulunuyor.

Müzede, rengarenk ve birbirinden ayrımlı çeşitlerdeki kükremek kabuklarının yanında kükremek kabuklarıyla ilgilendiren 100'ü müşterek tomar zamanı ve modern im ile fihrist da bulunuyor.

Nasibov, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 20 sene önceki uğraşı adına başladığı kükremek kabuğu koleksiyonculuğunu 5 bini müşterek tomar kopya ile hâlâ da geliştirdiğini söyledi.

Deniz kabuklarını Japonya'dan, Endonezya'dan, Malezya'dan, Tayland'dan, Porto Riko'dan, ABD'den ve gayrı nice ülkeden ya kendisinin şahsen getirdiğini yada getirttiğini tamlayan Nasibov, "Deniz kabuklarını kabul etmek müşterek dert, onları diyar dışından ülkeye bildirmek müşterek dert. Çünkü birileri aşırı terbiyeli ve kırılabilir yapıya sahip. Onların hususi ambalajlanması gerekiyor." dedi.

Nasibov, acemi şube açtığında buranın müşterek odasını müze hazırlamaya değişmeyen verdiğini söyleyerek, "Deniz kabuklarının ehven bulunduğu zannediliyor. Bazılarının fiyatı aşırı pahalı. Dünyada binlerce avroya vasıl fiyatlarda kükremek kabuğu satılıyor. Koleksiyonculuk dil işidir. Bu işi kalpten yapıyorum. Hepsini yegâne hiç isteyerek topladım. Çok eşsiz numunelerim var. Taşa dönüşen kükremek kabuklarım var. Nautilus pompilius kükremek kabukları da az bulunur." niteleyerek konuştu.

Salgın çağında koleksiyonuna aşırı müşterek tomar kükremek kabuğu ekleyemediğini tamlayan Nasibov, "Şimdi metodlar açıldı. Yeni yolculuk planlarım var. Okyanus ve kükremek kıyılarına yapacağım gezilerde acemi kükremek kabukları elde edeceğim ve koleksiyonum büyüyecek. Gelecekte hâlâ iri bölgede sergileyeceğim." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler