USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 'Füzuli'ye gelen herkes Ermeni vahşetini görüyor'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, benzeri Mehriban Aliyeva ile Ermenistan işgalinden kurtarılmasının 1. sene dönümünde Füzuli'ye icra ettiği ziyarette, “Füzuli'ye gelen herkes Ermeni vahşetini görüyor” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 'Füzuli'ye gelen herkes Ermeni vahşetini görüyor'
17-10-2021 19:15

Eşi Mehriban Aliyeva ile Ermenistan işgalinden 17 Ekim 2020'de kurtarılan Füzuli'yi görüşme fail Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, esas atma törenlerine katıldı. Füzuli Uluslararası Havalimanı'nda araştırmalarda mevcut Aliyev, Füzuli-Ağdam karayolunun, Füzuli Anıt Kompleksinin, baştan düz yazı edilecek Füzuli şehrinin, Füzuli'de düz yazı edilecek önceki mesken binalarının ve Dövletyarlı köyünde düz yazı edilecek zeki köyün aslını attı. Cumhurbaşkanı Aliyev, Füzuli Merkez kent Parkı'nda oluşturulacak şerait karşı bilgelik aldıktan sonra, parkta fidan dikerek, vaktiyle Füzuli'de canlı Azerbaycanlılarla müşterek araya geldi.

“17 Ekim Azerbaycan tarihinde hususi müşterek yere eş olacak”

Tam müşterek sene ilkin Azerbaycan Ordusu'nun Füzuli şehrini ve biraz köyü işgalcilerden kurtardığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Burada Azerbaycan bayrağını dalgalandırdık ve böylelikle derinlemesine müşterek aradan sonradan Azerbaycan devleti bu alanlarda egemenliğini elde etmiş oldu. Bu zamanı müşterek olaydır. O an 17 Ekim, Azerbaycan halkının yüzyıllık tarihinde hususi müşterek yere eş olacaktır. Çünkü 17 Ekim'de şişman şehrimiz Füzuli işgalcilerden kurtarıldı” dedi.

“Füzuli'nin işgalden kurtarılması şişman ehemmiyet taşıyordu”

Büyük müşterek iskân noktayı bulunduğu düşüncesince Füzuli'nin harp esnasında işgalden kurtarılmasının ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Aliyev, “Cebrail ve Hadrut'tan sonradan üçüncü şişman iskân noktayı işgalcilerden kurtarıldı. Füzuli düşüncesince hararetli çatışmalar gerçekleşti. Kent etrafında günlerce baş döndürücü ağır operasyonlar yapıldı. Düşman direndi, fakat gene de Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, zamanı misyonunu adına getirdi. Füzuli'nin işgalden kurtarıldığı haberini Azerbaycan halkına açıkladığımda, Azerbaycan halkı ve kâffesi dünya, ünlü görevimizi sonuna denli adına getireceğimizi, tek zorla bizi durduramayacağını gördü” niteleyerek konuştu.

“Fuzuli'nin kurtuluşu bizlere ek müşterek tinsel kuvvet verdi”

Stratejik konumundan çevre Füzuli'nin kurtarılmasının ehemmiyetli bulunduğunu tabir fail Aliyev, “Füzuli'nin kontrolümüze girmesinden sonradan Şuşa'ya görmek düşüncesince bizlere henüz baş döndürücü punt doğdu. Otuz senedir burada güçlenen düşmanın tahkimatlarını kırarak geçmemiz halkımızın şişman kahramanlığını ve özverisini müşterek kere henüz gösterdi. Düşmanlarımız, askerlerimizin yurtlarını idare etmek düşüncesince ölmeye müheyya olduklarını gördü. Canlarını feda fail yiğit askerlerimiz, Azerbaycan halkının büyüklüğünü müşterek kere henüz düşmana göstermiş oldu. Füzuli'nin işgalden kurtardıktan sonradan Ermeni ordusunda firarlar henüz da yaygınlaştı. Fuzuli'nin kurtuluşu bizlere ek müşterek tinsel kuvvet verdi. Bundan sonradan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri istirdat vazifesini şişman müşterek kararlılıkla başarıyla sürdürdü. Füzuli'nin kurtarılmasından üç güneş sonradan Zengilan şehri, iptidai güneş sonradan Gubadlı, peşi sıra Laçın koridoruna denli ilerledik” dedi.

“Fuzuli'yi kurtardıktan sonradan bayrağımızı dikebileceğimiz tek çatı bulamadık”

Füzuli en baş döndürücü bozma edilen semt bulunduğunu vurgulayan Aliyev, “Bugün Füzuli'de iken herkes Ermeni vahşetinin tezahürlerini görüyor. Füzuli şehri ağız ağıza yıkıldı. İyi hatırlarsınız, Azerbaycan halkı güzel hatırlar, Fuzuli'yi kurtardıktan sonradan bayrağımızı dikebileceğimiz tek çatı bulamadık. Bir askeri birliğin bahçesindeki direğe bayrağımızı astık. Buraya gelen herkes Ermeni vahşetini, Ermeni vahşetini görüyor ve bunu kimesne inkar edemez. Füzuli şehrini ve köyleri restore edeceğiz. Geçen sene bu yönde şişman icraat yapıldı. Kurtarılan kâffesi topraklarda sahn baştan kurulacak ve yurttaşlar evlerine dönecek. Ancak bu proses baş döndürücü karmaşıktır. Burada akla yatkın planlama yapılmalı ve mayın tasfiye yapılmalıdır. Füzuli, kurtarılan yerler ortada mayın sayısı itibarıyla en bulaşık bölge, buraya beniz binden müşterek tomar mayın gömüldü. Bütün bu emekleri koşut kendisine yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Füzuli Uluslararası Havalimanı, Karabağ'ın iklim kapısıdır”

Füzuli Uluslararası Havalimanı'nın çabucak sekiz ayda düz yazı edildiğini tamlayan Aliyev, “Bugün havalimanını incelerken, mayınlı müşterek alanda, bu denli çelimsiz müşterek vakitte arsıulusal havalimanın evren tarihinde düz yazı edilmediğini müşterek kere henüz düşündüm. Şuşa'ya revan Zafer Yolu'nu yaptık ve şu anda Füzuli-Şuşa karayolunun inşaatı bitmeme ediyor ve Füzuli-Hadrut, Füzuli-Cebrail, Füzuli-Ağdam yağız yollarında icraat sürüyor. Füzuli-Ağdam istikametinde toy müşterek yolun temelinin attık. Ağdam'a gelen misafirlerin ve yurttaşlar Füzuli Uluslararası Havalimanı'nı kullanabilecek. Füzuli Uluslararası Havalimanı, Karabağ'ın iklim kapısıdır” ifadelerini kullandı.

“Dövletyarlı köyünde ‘akıllı köy' konsepti temelinde şişman müşterek iskân noktayı oluşturulacak”

Dövletyarlı köyünün "akıllı köy" konsepti temelinde baştan düz yazı edileceğini tamlayan Aliyev, “Beş köyü birleştiren bu proje, doğacak senenin sonuna denli yurttaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. İlk evrede 450, peşi sıra da 300 mesken henüz yapılması planlanıyor. Bu Fuzuli'deki önceki iskân merkezi olacak” dedi.

“Zorunlu göçmenler, en çelimsiz müddette zat topraklarına art dönecek

Savaşın ve Dağlık Karabağ problemininin bundan böyle tarihte kaldığını vurgulayan Aliyev, “Geleceğe bakmalıyız. Bugün geleceği zat ellerimizle oluşturuyoruz. Hedeflerimize ulaşacağız, ülkemizi güçlendireceğiz, ordumuzu güçlendireceğiz ve Azerbaycan halkının emniyet zarfında hayatını realizasyon edeceğiz. Tabii ki, 30 senedir tinsel üzüntüler da engelleme edinmek az daha biberli çekici mecburi göçmenleri en çelimsiz müddette zat topraklarına art döndüreceğiz” dedi.

Kamil Nadirli

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler