USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu benimseme etti

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Bugün ve doğacak senelerde Türkiye-Azerbaycan birlik ilişkileri hem halklarımız aynı zamanda semt düşüncesince gelişigüzel devir şişman ehemmiyet taşıyacaktır." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu benimseme etti
05-03-2022 15:20
Ankara

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Bugün ve doğacak senelerde Türkiye-Azerbaycan beraberlik ilişkileri hem halklarımız bununla beraber semt düşüncesince değme devir iri ehemmiyet taşıyacaktır." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel temaslarının arkası sıra düzentileme ziyareti gerçekleştirdiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Cumhurbaşkanı Aliyev çeşidinden bildirme edildi.

Kabulde mütekellim Cumhurbaşkanı Aliyev, bugün Türkiye-Azerbaycan bağlaşık ilişkilerinin gelecekteki gelişimi karşı düşün alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Üç ay sonraları Şuşa Deklarasyonu'nun beraberinde numara sene dönümünü kutlayacaklarını tamlayan Aliyev, "Bu zamanı beraberinde belgedir. Aslında Türkiye-Azerbaycan ilişkileri değme devir anlaşma düzeyinde olmuştur ve anlaşma halklarımızın kalbindedir. Bunu sabık sene Şuşa'da doğrulama ettik." sanarak konuştu.

Aliyev, "Bugün ve doğacak senelerde Türkiye-Azerbaycan beraberlik ilişkileri hem halklarımız bununla beraber semt düşüncesince değme devir iri ehemmiyet taşıyacaktır. Çünkü ilişkilerimiz elden düet formatta değil, lehçe düzenlilik açısından da iri ehemmiyet taşıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın eş çabalarla bölgenin gelecekteki kalkınmasını, güvenliğini ve halklarının refahını gerçekleştirme ettiğini vurgulayan Aliyev, "Aramızdaki alım satım o denli ayrışık ki değme birtanesini listelemek etraflıca devir alacak. Kelimenin birlik anlamıyla müttefikiz, kardeşiz ve dünyada bizimkine benzeşim beraberinde alım satım yok. Dünyada Türkiye ve Azerbaycan'dan henüz beraberinde tomar birbirine ilişkin başka beraberinde yurt yoktur. Bu bizim iri zenginliğimiz ve onu koruyor ve güçlendiriyoruz. Her bir vaziyete hazırız ve değme devir birbirimizin yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sonsuz yazışma gibi olduklarını, telefonda görüştüklerini ve buluştuklarını, geleceğe müteveccih adımları baş başa attıklarını aktardı.

Şuşa Beyannamesi'nin dü ülkenin meclisinde de onaylanması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Aliyev'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletti.

"Şuşa Beyannamesi'ni alıştırmak ve imza etmek siz değerli ziyaretçilerimizin fikriydi." diyen Çavuşoğlu, kendilerinin de Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile bunun üstünde çalıştıklarını anlattı.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev çeşidinden Şuşa'da, Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığını hatırlatarak, "Yaklaşık beraberinde ay geçmiş dü güneş arayla dü meclisten de bunun onaylanması esasta sizin ortaya koyduğunuz iradeyi henüz da güçlendirdi. Halkımızın temsilcilerinin de buna neva vermesi önemliydi. Bunun da koordinasyonunu sizin göreviniz ile yaptık." gibi konuştu.

"Bölgede denge ve sulh düşüncesince de aşırı yarayışlı olacaktır"

Şuşa Beyannamesi'nin hakkıyla de "bir ulus dü devlete" yakışan biçimde yapıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu elden siz değerli ziyaretçilerimizin imzalarıyla resmileştirdik. Bunun içerisindeki unsurların yaşama geçmesi dair kılıç derin beraberinde biçimde kardeşlerimizle çalışıyoruz. Tüm kurumlarımız çalışıyor. Somut adımlar atmamız lazım. Dediğiniz gibi, aramızdaki ilişkilerin güçlendirilmesi elden dü yurt ve halklar arasındaki ilişkilerin güç kazanması yahut menfaati düşüncesince değil, alanda denge ve sulh düşüncesince de aşırı yarayışlı olacaktır. Bu sebeple Şuşa Deklarasyonu'nda arazi düzlük hususların semt ülkeleriyle ilişkilerimize yansıması düşüncesince üçgen ve kuartet formatlarda çalışacağız."

Çavuşoğlu, alanda ehemmiyetli gelişmeler ve bunların yansımalarının bulunduğunu belirterek, Zengezur Koridoru karışma Cumhurbaşkanı Aliyev'in yaşama geçireceği ehemmiyetli planların bulunduğuna ayraç etti.

Bakan Çavuşoğlu, tamamı bu mevzularda bitirdikleri icraat karşı bilgelik hasretmek ve bundan böyle baş başa ne adımları atacaklarını kıymetlendirmek düşüncesince Bakü'ye geldiğini dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamlarından çevre teşekkürname etti ve Çavuşoğlu'ndan selamlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmesini istedi.

Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile de görüşerek eş matbuat toplantısı düzenleyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler