USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avusturya'dan Sezgin Baran Korkmaz’ın en önce ABD’ye reddetme edilmesi kararı

Avusturya Adalet Bakanlığı, Wels kentinde vakfedilmiş mevcut Sezgin Baran Korkmaz’ın en önce ABD’ye iadesine değişmeyen verdi.

Avusturya'dan Sezgin Baran Korkmaz’ın en önce ABD’ye reddetme edilmesi kararı
16-06-2022 22:02
Viyana

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Bakanlığın, Türkiye ve Amerika kabilinden iadesi maksut Korkmaz’a bağlı cemaziyelevvel değişmeyen aldığını fakat ülkede zaman dinlence bulunduğu düşüncesince karara bağlı resmi makalenin hâlâ kendilerine ulaşmadığını anlatım etti.

Ceyhun, kararın kendilerine iletilmesinin arkası sıra elden bakanlıkla irtibata geçildiğini ve karara bağlı bilgelik edinildiğini aktardı.

Korkmaz’a müteveccih karacılık edilen suçların ilkinin ABD'de kenarlı olması ve bu ülkedeki kıygın sayısının fazlalığı nedeni öne sürülerek Adalet Bakanlığının reddetme önceliğini ABD'ye tanımış bulunduğu bilgisinin kendilerine verildiğini kaydeden Ceyhun, bu sonucu Korkmaz’ın temyize götürebileceğini belirtti.

Ceyhun, "Bakanlıktaki yetkililer, şayet Korkmaz’ın avukatları sonucu temyize götürürse Yargıtayın vereceği hükmü bekleyeceklerini bizimle paylaştılar." sanarak konuştu.

Kara mülk aklamak, ketenpere kadar muhtelif suçlamalar zımnında Türkiye ve Amerika kabilinden karşı al bültenle kontrol sonucu çıkartılan Korkmaz’a bağlı Wels Mahkemesi, Ağustos 2021’de Türkiye’nin reddetme talebini benimseme etmiş, hâlâ sonraları da Mart 2022’de ABD’nin reddetme talebini de durumunda bulmuştu.

Avusturya'daki türel süreç

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesinde 17 Mayıs 2020'de Korkmaz ve 3'ü ecnebi tabiiyetli 10 kişiyle, bu kişilerle irtibatlı "malen sorumlu" firmalar karşı ABD'den nahak yere hasılatla elde edilmiş "mal varlığı kıymetini aklama" suçundan hapishane cezası istemiyle oluşturulan davanın önce duruşmasında, mahkeme, Korkmaz'ın yokluğunda tutuklanmasına hükmetmişti.

Türkiye ve Amerika kabilinden aranan Korkmaz, 19 Haziran'da Avusturya'nın başkenti Viyana'ya kestirmece 250 kilometre mesafedeki birlikte kasabada güven güçlerince gözaltına alınmıştı.

Önce hükûmet merkezi Viyana'ya getirilen Korkmaz, hâlâ sonraları yakalandığı Wels'e gönderilmiş, burada 5 Temmuz 2020'de meydana getirilen duruşmada mevkufiyet halinin sürmesine hükmedilmişti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler