USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Avrupalı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin çoğalması bekleniyor

Son devirde IKEA, Boehringer Ingelheim, LPP ve DW Reusables kabilinden kimi arsıulusal firmalar Türkiye'ye yatırım sonucu alırken, yatırımcıların, sağlamış olduğu avantajlar nedeniyle Türkiye ilgisinin bitmeme etmesi bekleniyor.

Avrupalı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin çoğalması bekleniyor
25-10-2021 11:55
Ankara

Polonya Türkiye Ticaret Odası Başkanı Marek Nowakowski, AA muhabirine, Polonyalı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin nedenlerine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye kâmilen tedbir zincirinin toy biçim üssü olma yolunda

Türkiye'nin yatırım ortamı ve teşviklerini aşırı dobra gördüğünü tamlayan Nowakowski, ülkeye Avrupa'dan ve dünyanın ayrımlı yerlerinden direkt ecnebi yatırımların geldiğini tabir etti.

Nowakowski, Polonyalı şirketlerin Türkiye yatırımlarında en aşırı yeğleme etmiş olduğu sektörlere de değinerek, ilkin otomotiv ve inşaatta geçer kimyevi materyallerin bu bölgelerin başlangıcında geldiğini, ekincilik sektöründe de henüz müşterek tomar işin yapılabileceğini söyledi.

Türkiye'nin dalında baskın müşterek dünya bulunduğunu aktaran Nowakoeski, "Lojistik altyapısı da gelişmiş. Polonya ve Türkiye'yi birbirine bağlayacak canlı yolu da yaklaşan sürede açılacak. Firmalarımız Çin hesabına Türkiye'yi düşünüyor. Ürün kalitesi de Türkiye'de aşırı henüz yüksek. Maliyet pozitif yanları da var. Bence bu müşterek sürecin başlangıcı ve inanıyorum ki aşırı ilginç neticeler getirecek. İkili tecim hacmimizi de henüz da geliştirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Polonyalı yatırımcılar medikal takım ve kozmetik sektörlerine de ilgili"

Polonya Türkiye Ticaret Odası Türkiye Temsilcisi Koray Akgüloğlu da Polonyalı yatırımcıların medikal takım ve kozmetik sektörlerine de ilgilendiren bulunduğunu belirterek, "Polonyalı yatırımcılar Türkiye'de bu sektörlerdeki aceleci gelişmenin farkında. Bazı Polonyalı firmalar Türkiye'de zincir mağazalar açmayı ayrıca burada istihsal yapmayı planlıyor." bilgisini paylaştı.

Bunların efdal birinci sınıf yerli markalar bulunduğunu tamlayan Akgüloğlu, "Halihazırda Türk partnerleriyle tecim yapıyorlar. Sonraki etap ise yatırım gerçekleştirmek zira Türkiye'deki alışveriş Polonya'dakinin 2 sert büyüklüğünde." dedi.

Akgüloğlu, anlaşılan doğacak ay kozmetik sahası ve Türkiye'deki gizil partnerlerle müşterek videoteyp konuşma gerçekleştireceklerini de bildirerek, "Polonyalı yatırımcılar ve şirketler, Türkiye'nin Orta Doğu pazarı üstündeki gücünün bilincinde ve burada çalışkanlık alanlarını güçlendirerek Orta Doğu, Kuzey Afrika ve ayrıca Yakın ve Uzak Doğu ülkelerine müstesna satım gerçekleştirmek istiyorlar." sanarak konuştu.

Firmaların Türkiye'nin coğrafi hususiyet ve başka avantajlarından müstefit olmak istediklerini aktaran Akgüloğlu, Polonyalı apiko çul şirketi LPP’nin Türkiye'ye yatırım kararının peşinde da Türk moda üreticileriyle emektar ilişkileri ve firmanın ülkede çelimli tedbir ağının olmasının yattığını anlattı.

Akgüloğlu, "Firma burada mağazalar açarak yöre ülkelerden mevrut turistlere de eyitmek ve Türkiye'yi başka marketlere eyitmek düşüncesince müşterek güreşçi köprüsü kendisine kıymetlendirmek istedi. evvel Türkiye'de altyapısını ve tedbir ağını geliştirmeyi henüz sonradan buradan Orta Doğu ve Afrika ülkelerine müstesna satım gerçekleştirmeyi düşünüyorlar." ifadelerini kullandı.

"Yatırımlar artarak bitmeme edecek"

Türkiye Belçika Lüksemburg Ticaret Odası (TBLTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Şeremet ise Belçika Merkezli DW Reusables şirketinin Türkiye'de Etap Plastik ve Etap Doğan'ı satın alarak ülkeye direkt yatırım yapmasının sevinme donör bulunduğunu tabir etti.

Şeremet, müstevli döneminden sonradan kâmilen tedbir zincirinde yaşanmış olan dirimsel aksaklıkların, Avrupa ve Türkiye kazançlı ilişkileri düşüncesince müşterek dönüm noktası bulunduğunu dile getirerek, "Benzer yatırımlar artarak bitmeme edecek, aut tecim hacminde müspet gelişmeler olacaktır. Türk firmalar de Belçika'da toy yatırımlar yapıyor ve yapacak." dedi.

Konteyner bildirme tedarikinde yaşanmış olan sorunların çatal ağız varyantının öngörü ve planlama üstünde yarattığı belirsizlikle, ecnebi kuruluşların yaklaşan coğrafyalarda seçenek istihsal arayışına yöneldiğine dikkati çekici Şeremet, "Plastik bazlı verim üretimi dair bu piyasanın tecrübesi, çöküntü dönemlerinde Türk firmalarının gösterdiği aceleci tepkime ve idare becerileri çarpıcı gösteriş oynadı. Kaliteli iş gücünün ve AB standartlarına efdal uyumun bu yatırım sonucunda çarpıcı bulunduğunu düşünüyorum." sanarak konuştu.

Şeremet, akıbet çağda Türkiye'ye küsurat talebin müşterek örneği olarak, 18-21 Ekim'de Belçika hükümetinin teşviki ve ev sahipliğinde, Belçika Flaman, Valon ve Brüksel hususi kazançlı bölgelerinden hususi kesim heyetlerinin, Türk hususi kesim temsilcileriyle yatırım, ticari iş birliği, ihracat, müstesna alım mevzularını mülaki olmak kabilinden İstanbul ve Ankara'da bulunduğunu aktardı.

"Türkiye navlun dair maliyet pozitif yanları sağlıyor"

Rus Türk Ticaret Evi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, Türkiye'nin kazançlı avantajları ve jeopolitik konumunun yanı sıra, yatırımcılara çağcıl geri hizmet altyapısı ve elastik motivasyon paketleri açısından da nice üstünlük sunduğunu anlattı.

Kurtuluş, ülkenin erke kaynaklarının doğu-batı koridorunda Avrupa ülkelerine taşınması düşüncesince tehlikesiz ve hür müşterek rota konumunda bulunduğunu dile getirerek, "Türkiye coğrafi pozisyonu bakımından elden taşımalık değil, ro-ro, kargo ve tır nakliyesiyle de navlun dair maliyet pozitif yanları sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan kısaca 2 bin 130 firmanın Rus sermayesine ehil bulunduğunu hatırlatan Kurtuluş, dü dünya ortada ekincilik sektöründe iş birliğinin artmaya bitmeme ettiğini ve bu bölgede halen harekete geçirilmesi müstelzim nice iş kolu bulunduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler