USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Atlı polisler içtimai hadiseler düşüncesince anbean göreve hazır

Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Atlı Polis Grup Amirliğinde vazifeli polisler, meydana gelen muhtelif tatbikatlarla atlarını sosyal vakalara müdahalede anbean göreve müheyya bekletiyor.

Atlı polisler içtimai hadiseler düşüncesince anbean göreve hazır
01-05-2022 14:46
Adana

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ilişkin adına 7 ay evvela kurulan Atlı Polis Grup Amirliğinden 16 personel, fariza icra ettikleri 8 atla şehirde devriye rolü yürütüyor.

Atlı polisler, ilkin maşeri hadiseler edinmek az daha halkın derin bulunduğu stat, spor salonu, konser, otopark ve caddelerde fariza alarak vatandaşın hayat ve güveninin tesisi düşüncesince çalışıyor.

Her an göreve müheyya gözleyen atlı polisler, kalın pıtrak sis ve neva bombalı tatbikatlarla maşeri olaylardaki çevresel etkilere de alıştırılıyor. Tatbikatlar sebebiyle atların ansız gelişen vakalarda ve efdal ünlü ortamlarda ürkmemesi sağlanıyor.

Şehrin belli noktalarında devriye rolü yürütüyorlar

Atlı Birlik Grup Amirliğinde işyar saha komiseri Bilal Barut, AA muhabirine, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi içerisinde kurulan Atlı Polis Grup Amirliğinin, sabık yıl 25 Eylül'de hizmete başladığını söyledi.

Atlı polis olabilmek düşüncesince boy, kilogram ve efsanevi sevgisi kabil şartların arandığını tamlayan Barut, koşulları karşılayanların Ankara'da 4 ay terbiye bilimi bilimi gördüğünü ve kalburüstü olanların göreve başladığını anlatım etti.

Barut, birliklerinde 8 at ve 16 personelin yanında 2 at bakıcısı ve müşterek de veterinerin fariza yaptığını, atların maşeri vakalara karışma dair talimli bulunduğunu anlatarak, şu şekilde konuştu:

"Atlı birliğimiz, maşeri vakaya müdahalede deneyimli ve talimli atlardan oluşmakta. Bunun yanında statlarda, dinleti sahalarında ve parklarda fariza alınmakta. Yine töhmet ve suçla savaşım kapsamında kentin belli noktalarında devriye rolü yürütmekte. Atlarımız, hoppa fişek, sis ve neva bombası kabil etkenlerden etkilenmeden ve ürkmeden gruba karışma edebilme kabiliyetine sahiptir. Bu eğitimler, tatbikatlar yapılarak daim gündeş tutulmaktadır."

Vatandaşların atlı birliğe müspet tepkiler verdiğini aktaran Barut, "Vatandaşlarımızdan atlarımızla ait dobra dönüşler almaktayız. Parklarda fariza aldığımız zaman, Emniyet Müdürlüğümüze teşekkürname mesajları iletilmiştir ve atlarımızın şimdi müşterek tomar fariza alması istenmiştir. Vatandaşlar atlarımızla fotoğraflar çektiriyor. En akıbet Portakal Çiçeği Karnavalı'nda atlarımızla binlerce isim ışık çektirdi." dedi.

"Bebeğimiz kabil oldular"

Atlı polis Tuğçe Sarvanlı da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde fariza icra ettiği tam oluşturulan atlı polis kursuna katıldığını belirtti.

Sarvanlı, 3 salname polis bulunduğunu anlatım ederek, şu şekilde konuştu:

"Atları aşırı sevdiğim ve hayvanlarla dobra müşterek yazışma sağlayacağımı düşündüğüm düşüncesince fahri oldum. 4 maaş müşterek terbiye bilimi bilimi sürecinden geçtik. Sonrasında da atlı polis adına göreve başladım. Öncelikle maşeri vakalarla mücadelede fariza almaktayız. Daha sonraları parklarda, dinleti alanlarında, şahısların dolgun adına bulunacağı alanlar devriyelerimiz oluyor. Bunun yanında içtimai projelerde arazi almaktayız. mesela otizmli çocuklarımızla, maneviyat gayeli yanlarında oluyoruz."

Atların bakımlarıyla da ilgilendiklerini özetleyen Sarvanlı, şu şekilde bitmeme etti:

"Günlük bakımlarımızı yapıyoruz. Göreve çıkmadan tımarımızı yapıp, atları göreve hazırlıyoruz. Görevden döndüğümüzde yeniden bakımlarını yapıyoruz. Atlarımızı sevdiğimiz ve gelişigüzel güneş ilgilendiğimiz düşüncesince onlar bizi tanıdı, tığ onları tanıdık. Bebeğimiz kabil oldular. Her şeyiyle ilgileniyoruz. Günlük bakımları, temizliği, yemleri... Onlar da bizi tanımış bulunduğu düşüncesince dobra ahenk sağlıyoruz. Çalışmadığımız günlerde fark onları özlüyoruz. Sürekli düşkünlük ediyoruz, ne yaptıklarını arkadaşlarımıza soruyoruz. Gün içre geldiğimiz, onlarla ilgilendiğimiz oluyor. Hafta sonları da işlerimizin haricinde geldiğimiz oluyor."

Vatandaşlar atlı polislerden memnun

Kentte yaşayanlardan Nihat Ağa, torununun geçmiş el atlarla karşılaştığını ve ışık çektirdiğini belirterek, "Zaman devir görüyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalı'nda da görmüştük, aşırı hoşumuza gitmişti. Torunum geçmiş el atla karşılaştı. Midilli atları var, onları biliyor. Atlı polisleri görür görmez şaşırarak 'Bunlar aşırı büyüklermiş' dedi." ifadelerini kullandı.

Cumali Erdoğan da atlı polislerin şehirde işyar olmasından sevinme duyduklarını anlatarak, "Çocuğum bugün ışık çektirdi, şimdi evvela karşılaştığımızda da ışık çektirmiştik. Hoşumuza gidiyor, aşırı dobra müşterek şey. Bu uygulamayı gerçekleştirdiği düşüncesince Adana Emniyet Müdürlüğüne aşırı teşekkürname ediyoruz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler