USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi hakkında çıkan iddialar yalanladı

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi hakkında bazısı muhalifler ve yıldırı örgütü FETÖ'ye yaklaşan iletişim araçları kuruluşları ve eşhas kabilinden ortaya atık temelsiz iddialar yalanlayarak, “Biz buradayız ve burada

Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi hakkında çıkan iddialar yalanladı
12-07-2022 21:04

Türkiye'nin finansal desteği ile Arnavutluk'un güneyindeki Fier ilinde düz yazı edilen ve geçtiğimiz sene hizmete verilen Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi hakkında geçtiğimiz günlerde kimi muhalifler ve yıldırı örgütü FETÖ'ye benzeyen iletişim araçları kuruluşları ve şahıslar çeşidinden ortaya atılmış batıl iddiaların arkası sıra Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, hastaneyi görüşme ederek açıklamalarda bulundu.

Ziyareti esnasında Türkiye'den mevrut ve yerli personelle ortak araya mevrut Atay, personelin Kurban Bayramı'nı kutlayarak dolgun foto çektirdi. Hastane hakkında bilgelik alan Büyükelçi Atay, hastaneyi tutumlu kadrosu ile bu arada gezdi.

Arnavutluk'ta göreve start vesilesi ile bu ziyareti gerçekleştirdiğini tabir fail Büyükelçi Atay, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin yüzyıllara yaslanan dü ahi ülkenin, dü ahi milletin hikayesi olduğuna nazarıitibar çekerek, “Bu birlik hukuku çerçevesinde Arnavutluk'un talebi üzerinde ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri bağlamında hastaneyi sabık sene açmış bulunmaktayız. Hastanede şuanda Türk ve Arnavut keyif ekipleri ve etibba taraf yana çalışıyorlar. Bu şifahane ayrımsız vakitte yüzyıllara yaslanan ilişkimizin de konkre ortak tezahürüdür, konkre ortak sonucudur. Biz herhangi ortak devir Arnavut kardeşlerimizin çetin günlerinde yanlarındaydık, olmaya da bitmeme edeceğiz” dedi.

“Türk doktorların eş bulunduğu uzmanlığın nazarıitibar gördüğünü ve istem edildiğini kıvançla öğrendik”

Hastanede etkin Türk çalışanı görüşme ettiğini aktaran Büyükelçi Atay, “Başhekim ve Başhekim Yardımcılarıyla lakırtı ettik. Bugünkü anne mesajımız bu taahhüdümüzün, Türkiye'nin bu hastaneyi işletilmesi ve Türk doktorlarının görevlendirilmesi bağlamındaki taahhüdünü teslim ettik. Bu desteğimiz bitmeme edecek. Açılışından itibaren 60 bin Arnavutluk vatandaşına fariza verdi, hemen Fier'de değil, tamamı ülkeden de istem olduğunu, başta Türk doktorların eş bulunduğu uzmanlığın nazarıitibar gördüğünü ve istem edildiğini kıvançla öğrendik” dedi.

“Bu şifahane tamamı Arnavutluk'a fariza vermeye bitmeme edecek

Hastanenin 68 çağ denli üstün dereceli ortak müddette yapıldığını hatırlatan Büyükelçi Atay, “Teknolojinin en sonuç örnekleriyle donattığımız bu şifahane tamamı Arnavutluk'a fariza vermeye bitmeme edecek. Biz de sefirikebir kendisine bugün bu mesajları özgülemek düşüncesince buradaydık” dedi.

Hastane ile ait yerli iletişim araçları ve toplumsal medyada menfi duyum çıktığına yer veren Büyükelçi Atay, bahis konusu haberlerin dikkate alınmaması icap ettiğini belirterek, “Sonuçta kılıç buradayız ve burada olmaya bitmeme edeceğiz. Doktorumuzla, ekipmanımızla ve uzmanlığımızla Arnavut toplumuna ve Arnavut keyif yaşamına desteğimizi bitmeme ettireceğiz” dedi.

“Bugüne denli 60 bin vatandaşımıza 132 bin iş işlenmiş durumda

Hastane Müdiresi Rudina Degjoni ise meydana getirdiği açıklamada, şifahane ile ait yerli medyada çıkan haberlere kulak asılmaması icap ettiğini tabir ederek, “Gördüğünüz denli burada emek özgülemek herhangi ortak çağ geceli gündüzlü bitmeme ediyor. Buraya mevrut hastalar kendileri bu değerlendirmeyi yapıyor ve bizlere teşekkürname ediyor. Hastanenin açıldığından bugüne denli 60 bin vatandaşımıza 132 bin iş işlenmiş durumda” dedi.

FETÖ destekçileri şifahane hakkında batıl iddialar yaymıştı

Geçtiğimiz günlerde kimi muhalifler ve yıldırı örgütü FETÖ'ye benzeyen iletişim araçları kuruluşları ile şahıslar toplumsal medyada, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde işyar Türk doktorların gittiği ve hastaneye getirilen cihazların art götürüldüğüne değgin yalan duyum yaymış, bunun üzerinde şifahane çeşidinden meydana getirilen resmi izah ile batıl iddialar yalanlamıştı.

Türkiye çeşidinden hediye kendisine düz yazı edilen Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi pandemi zamanında 68 çağ süresince düz yazı edildi. 150 yataklı vagon vagon kapasiteli bulunan şifahane ülkenin lodos sahasında tahminî 500 bin vatandaşa fariza sunuyor. Son uygulayım bilimi cihazlarla donatılan şifahane ülkenin öteki keyif müesseselerinde fariza göremeyen hastaları onama ediyor ve keyif problemlerine onma olmaya bitmeme ediyor.

Malik Hasa
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler