USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Arjantinli koşa 22 yılda dolaştığı 5 kıtada ayrımlı devletlerde doğan 4 bebek yetiştirdi

Herman Zapp, "Çocuklarımıza ceplerine koyacak aşırı nesne bırakabilir miyiz bilmem fakat herhangi müşterek devir tadını çıkarsınlar sanarak onlara eş müşterek evren bıraktık." dedi.

Arjantinli koşa 22 yılda dolaştığı 5 kıtada ayrımlı devletlerde doğan 4 bebek yetiştirdi
19-03-2022 11:47
Buenos Aires

Arjantinli Herman Zapp ve Candelaria Zapp çifti, 22 sene ilkin 1928 manken araçlarıyla planladıkları 6 maaş Alaska seyahatini, 22 yılda 5 kıtada 102 diyar gezerek, 362 bin kilometre minval katederek, ayrımlı devletlerde doğan 4 çocuklarıyla tamamladı.

Herman ve Candelaria Zapp, 22 yıla uzayan, belli aralıklarla ülkelerine dönmelerine karşın bitmeme ettirdikleri ve dört bebek yetiştirerek gerçekleştirdikleri "dünyayı dolaşma" hayalini AA muhabirine anlattı.

Herman, ilkin gezi projelerinde arabanın bulunmadığını, geziye çıkmadan endamsız birlikte müddet ilkin 1928'de imal edilen Graham-Paige 610 manken arabayı satın aldığını belirterek, "Bizim planımız Alaska’ya derece gidip 20 diyar tanımaktı ancak sonradan gezi uzadı ve 102 diyar gezdik. 25 bin kilometre yapacaktık, 362 bin kilometre yaptık. Araba gelişigüzel noktayı gezdi, Atacama, Gobi, Namib çöllerini, And, Himalaya, Alp Dağları'nı, İstanbul, Londra, Mumbai, Tokyo denli şişman şehirleri gezdi, 5 bin 300 m. yüksekliğe çıktı." dedi.

İlk özellikle otomobile ısıdam bakmadığını ve Herman'ın kendisini inandırma ettiğini hatırlatan Candelaria, "Afrika'da millî parklara gittiğimizde 4x4 sıfır arabaların millî parka girmeleri yasaktı. Tenekelerden 4x4 yazdık. Bize sorduklarında beli 4x4 diyorduk, o devir geçin diyorlardı. Bu biçimde halis muhlis millî parkları gezdik." sanarak konuştu.

"Bizim gır gır olduğumuzu ve bu otomobille birlikte yere gidemeyeceğimizi söylüyorlardı"

Herman, 1928 manken otomobille yolculuğa çıkacak planları meydana getirdiği tam kendilerine kimsenin inanmadığını vurgulayarak, "Bize sersem diyorlardı. Bir yerde anlatmayı bıraktık zira gelişigüzel kime anlatsak bizlere bakıp gülüyordu. 2000’de onları bizlere veda etmeye çağırdığımızda Buenos Aires’in merkezi Obelisco’ya, on paralık kimesne gelmedi. Bizim gır gır olduğumuzu ve bu otomobille birlikte yere gidemeyeceğimizi söylüyorlardı. Sadece Candelaria’nın kız kardeşi geldi zira onu gittik evinden aldık aksi taktirde o da gelmeyecekti zira bizim fotoğrafımızı çekecek birine ihtiyacımız vardı." ifadelerini kullandı.

Yola çıktıktan 55 kilometre sonradan otomobilin bozulduğunu kail Herman, şu biçimde bitmeme etti:

"Aracın kara kara tahta tekerleğinde dava çıktı. Tamirciye gittik, onarımcı bana 'ben marangoz değilim, otomobil tamircisiyim. Demirciye git' dedi. Demirciye gittik, seçme 3 kardeşlerdi ve vagon tekeri tamirat etmeyi biliyorlardı. Bize bu otomobille ne yaptığımızı sordular, anlattık. Bana, bunu yapmayı öğren zira gezi süresince nice kere yapman gerekecek’ dedi. İş bittikten sonra, onlara ne derece tuttu sanarak sordum, bana ‘Senden varlık almayacağız zira bunun, sizin hayaliniz bulunduğunu söyledin, tığ de senin hayalinin birlikte parçası iktisap etmek istiyoruz.’ dediler. Yani ilkin günlerden bu yana yolumuzda bizi muntazır melaike vardı."

4 ayrımlı ülkede 4 bebek dünyaya geldi

Candelaria, Alaska planının çıkarlarını cesaretlendirdiğine vurgulayarak, "İlk planımız 6 ayda Arjantin’den Alaska’ya ulaşmak, sonradan Arjantin’e dönerek bebek sahibi olmaktı. Yani Alaska’da tığ hayalimizi bitiriyorduk. Bir imgesel gerçekleştirdiğimizde yakında fazlasını yapabileceğimizi ayırt ettik ve bu aşamada 'hadi dünyayı dolaşalım' dedik. Arjantin’e döndük, sonradan Amerika ve Kanada’ya gittik, oradan Avustralya, Yeni Zelanda, Asya, Afrika, Avrupa’ya. Arabanın da ortamında bulunduğu yelken birlikte gemiyle Atlantik Okyanusu'nda gezi ettik." dedi.

Seyahat ettikleri tam ilkin bebek sahibi olmayı düşünmediklerini kail Candelaria, 2 sene gezdikten sonra, 19 yaşındaki ilkin evlatları Nahuel'in ABD'de, 17 yaşındaki ikinci evlatları Tehue'nin Arjantin'de, 14 yaşındaki kızları Paloma'nın Kanada'da ve 13 yaşındaki Valavi'nin Avustralya'da doğduğunu anlattı.

Herman da aile olmanın önemine değinerek, şu biçimde konuştu:

"İnsanın ehil olabildiği en şişman varlık birlikte ailedir ve bu aile ne derece şişman olursa o derece aşırı zenginlik, talih ortaya çıkar. Dünyayı devretmek denli birlikte hayalin ortamında aileye ehil olmak, çocuklarımıza yaşadığımız kusursuz dünyayı açıklamak aşırı güzel. Bu dünyayı ufaklıklara göstermemizin birlikte hata bulunduğunu düşünüyorum.

Çocuklarımıza ceplerine koyacak aşırı bilinçlilik bırakabilir miyiz bilmem ancak gelişigüzel devir tadını çıkarsınlar sanarak onlara erkek birlikte evren bıraktık. En iyi şeylerden birisi de bu çocuklar, ayrımlı ırktan, dinden, renkten, toplumsal ve konuşu düzeyden gelişigüzel muhtelif adamla birlikte arada yaşadı. Dolayısıyla kimesne onlara ‘şu insana özen et’ diyemez. Çünkü tığ onlarla bu arada olduk, onlara konuk olduk."

Herman, evlatlarının daima gezi dair düşüncelerine ilişkin, "Onlar bu tecrübenin ortamında doğdu, onlar düşüncesince alışılagelen bulunan bilinçlilik bu, demin bakalım gezmeyi bırakıp birlikte yerde kalma fikrine katılacaklar mı? Çünkü onlar dolaşarak aşırı birlikte tomar eleştiri kazandılar. Her çağ ayrımlı birlikte bilinçlilik eleştiri ettiler. Bakalım birlikte sene süresince bire birlikte şeyi yaptıklarında ne olacak?" dedi.

"Gezdiğim uğur boncuğu ülkede çıkmaz hayvanlarının hakeza korunduğunu görmedim"

Candelaria, 2015'te Türkiye'ye geldiklerini belirterek, "Bizim düşüncesince Türkiye'ye kıymetlendirmek aşırı önemliydi, aşırı dikkatimizi çekiyordu ve görüşme etmediğimiz birlikte tane ana kara Avrupa'ydı. Harika insanlarla karşılaştık." sanarak konuştu.

Herman ise Türkiye seyahatlerine bağlı şunları kaydetti:

"İzmir limandan arabayı kabul etmek düşüncesince sigortamız olması gerekiyordu. Bir sigorta acentesi bulduk. Acentenin sahibi bulunan avrat bizim seyyah olduğumuzu öğrendiğinde, sayfasında bizim fotoğrafımızı öldürmek düşüncesince müsaade istedi. Paylaşımı yapmış oldu ve peşi sıra onu birlikte ikiz aradı, İstanbul'da bizlere konutlarını verdiler, onlar anne-babasının evine gittiler. İstanbul’da birlikte videoteyp çekip paylaştılar ve ondan sonradan Türkiye’nin nice yanından çağırma almaya başladık. Çanakkale'yi gezdik, orada Atatürk’ü tanıdık, yakında sonradan Akdeniz'i gezdik. Orada hınzır gribine yakalandık, aşırı kaba geçmişti, yolculuğa revan seyyah birlikte avrat bizlere evini açtı, zeytin bahçesi içinde, dirilmek düşüncesince kusursuz birlikte yerdi. Ankara’yı, Kapadokya’yı gezdik. Kapadokya’da birlikte otel sahibi bizi çağırma etti, bununla birlikte reklam almamızı istemedi zira bunu yapmıyoruz. Biz candan yapıyoruz yaptığımız şeyi."

Türkiye sizin düşüncesince ne anlatım ediyor sorusuna Herman, "İnsanların sevgisi, insanoğlu sevgisi benim aşırı hoşuma gitti. Sadece kişilere gönül rahatlığı değil, hayvanlara müteveccih de. Gezdiğim uğur boncuğu ülkede çıkmaz hayvanlarının hakeza korunduğunu görmedim. Benim kızım, liman denli birlikte yerde çıkmaz köpeklerine sarılabiliyordu. Dünyanın ayrıksı durumunda birlikte çıkmaz köpeğine sarılamazsınız. Mesela, dünyanın uğur boncuğu yerinde, art transformasyon düşüncesince plastik atıp pisik maması aldığın birlikte makina görmemiştim. İşte bu muhabbet insana da geçiyor." cevabını verdi.

Herman, Afrika dönüşü aracının kerhane döşemelerini Türkiye'de değiştirdiğini ve bulmuş bulunduğu tür ile nitelik karşısında şaşırdığını söyledi.

İzmir'de gezdikleri pazarda kızının kaybolduğunu özetleyen Herman, "Biz Paloma’yı aramaya başladık. Yarım sayaç geçti, bundan sonradan ümitsizdik, bağırmaya bitmeme ediyorduk. Bir anda mütedeyyin birlikte aile gördük, yağız çarşaflı, yağız giysili, Paloma’nın elinden tutmuş geliyordu. Onu birlikte dükkanda bulmuşlar zira o bizi kaybetmiş bulunduğu yerden aşırı insanoğlu geçmiş bulunduğu düşüncesince orada durmamış, birlikte dükkana girmiş." dedi.

Seyahatlerini özetleyen 3 kitap, "Hayalini yakala"

Candelaria, gezi planlarının sona ermediğini, evlatlarının eğitimi düşüncesince Arjantin'e döndüklerini ve Moğolistan ve Maldivler denli görüşme edemedikleri devletleri başvurmak istediklerini dile getirdi.

Kovid-19 salgınına Brezilya'da yakalandıklarını, maada devletlere uyarınca yakında belirgin bulunduğu düşüncesince orada şen ettiklerini aktaran Herman, Brezilya'da müstevli devrinde 2 iz yakında yazdıklarını belirtti.

Candelaria, kaleme aldıkları 3 kitaba ilişkin, "Seyahatlerimizi bu kitaplarla akçalanmış ediyoruz. Kitaplarımızın ismi 'Hayalini Yakala'. Kitap yuvarlak fikri, şahısların bizim gezilerimizi bellemek istemesi üzerinde ortaya çıktı. Bu kitapları yaptıklarımızı açıklamak düşüncesince değil, kişilere yapabileceklerini açıklamak düşüncesince yazdık." dedi.

Herman da gerçekleştirdikleri hayalleri üzerinde "Eğer tığ bu arabayla, 4 çocukla, eleştiri ve tam bilgi yapılmaksızın bu kusursuz imgesel gerçekleştirdiysek, rastgele birisi de yapabilir bunu." ifadelerini kullandı.

"22 sene ilkin dü eş kendisine ayrıldık, 4 çocuklu birlikte aile kendisine döndük"

Candelaria, Arjantin'e geri geldiklerinde kutlamayla karşılandıklarını aktararak, "Arjantin’e, 22 sene ilkin ayrıldığımız yere geldik. İki eş kendisine ayrıldık ve 4 çocuklu birlikte aile olarak, seyahatte büyüyen 4 gençle bu arada döndük. Çok güzeldi, aşırı mutluyduk. Bize zevcelik etmeye alışılmış otomobillerle geldiler, insanoğlu ayak topu branşında söylenen şarkıları söylüyorlardı. Geri dönerek 'rüya asıl oldu' erişmek aşırı güzeldi." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler