USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aras Kargo e-ticaretin yoğun kampanya sezonuna hazır

Son zamanlarda büro ve para aktarımı merkezlerinde dijitalleşme yatırımlarına odaklanan Aras Kargo, mütebeddil mahveden alışkanlıklarıyla beraberce uğurlama paketlerinin küçülmesiyle, önemsiz oylumlu paketleri ayrıştıran sorter sistemi yatırımlarına mücahede verdi. Toplam ön

Aras Kargo e-ticaretin yoğun kampanya sezonuna hazır
03-11-2021 16:05

Türkiye'nin önde mevrut kargo şirketlerinden bulunan Aras Kargo, yatırımlarına mücahede kesmeden bitmeme ediyor. Aras Kargo 2016 senesinde başlamış bulunduğu sayısal tahavvül yatırımlarına, pandeminin de etkisiyle mütebeddil mahveden alışkanlıklarını ve küsurat e-ticaret hacmini en güzel biçimde yönetebilmek düşüncesince yenilerini ekliyor. Transfer merkezlerini teknolojiyle bütünleşmiş fail kargo şirketi, ıvır zıvır paket ayrıştırma sistemi şekilde tanıdık ‘mi sorter' yatırımlarına odaklandı. Mevcut sorterlarına arttırma şekilde İstanbul'daki Boğaziçi ve Orhanlı, İzmir'deki Ege para aktarımı merkezlerinde yatırımlarını mütemmim kargo şirketi, Marmara ve Antalya para aktarımı merkezlerinde ise sistemi devreye kabul etmek üzere. Bu yatırımlarla baş başa kargo şirketinin ‘mi sorter' sayısı 15'e çıkarken, saatlik paket ayrıştırma kapasitesi de 300 bin bandına yaklaştı.

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, ameliyat şirketinden uygulayım bilimi şirketine tahavvül sürecinde olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Pandemi süreci, küsurat e-ticaret hacmi, mütebeddil mahveden akımları işimizde dünkü müşterek manken oluşturdu. Artık aşırı henüz müşterek tomar adrese uğruyor ve henüz ıvır zıvır paketler taşıyoruz. 1-5 desi arası ıvır zıvır paket uğurlama hacmini henüz güzel yönetebilmek düşüncesince geçtiğimiz dü yılda İstanbul'un dü yakası ile İzmir, Ankara, Bursa ve Adana'da ıvır zıvır paketleri ayrıştıran araba yatırımlarını devreye aldık. Bu yatırımlarımızda ilk önce e-ticaret kütlesinin en yoğun bulunduğu İstanbul'a odaklandık. 2016'da yapıldığı devirde Avrupa'nın en derinliğine sorter sistemi bulunan İkitelli Transfer Merkezimize yaptığımız 2 skor mi sorter yatırımı ile buradaki saatlik el işi kapasitemizi 30 bin bandına taşıdık. Yine Avrupa yakasında Beşiktaş ve Şişli kabilinden ticaretin yoğun bulunduğu bölgelerimize üleştirme karşıcı Boğaziçi Transfer Merkezimize yaptığımız loop mi sorter yatırımı ile kapasitemizi 20 bine çıkardık. E-ticaret depolarının yoğun bulunduğu Anadolu yakısındaki dü para aktarımı merkezindeki mi sorter yatırımlarımızla buralarda da rastgele birinde saatlik 20-25 bin el işi kapasitesine ulaştık. İstanbul'un yanı esna gine ticaretin yoğun bulunduğu şişman şehirlerimizde yaptığımız benzeşim yatırımlarla İzmir'de saatlik el işi kapasitemizi 25 bine, Ankara'da 20 bine, Adana ve Bursa'da 10'ar bine çıkardık. İstanbul Marmara ve Antalya'da ise mi sorter yatırımlarımız devreye tahavvül etmek üzere. Transfer merkezlerimize bu sene yaptığımız arttırma yatırımlarla ıvır zıvır paket ayrıştırıcılarımızı 15'e çıkararak, saatlik istihsal kapasitemizi 300 bin adete yaklaşan seviyelere taşıdık. Yine bu süreçte yaşama geçirdiğimiz 46 direkt üleştirme depomuz ile küsurat muamelat hacmini henüz da güzel yönetebilmek düşüncesince operasyonel kapasitemizi artırdık. Önümüzdeki devirde de Anadolu'daki ayrımlı şehirlerimizde bu yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz.”

“Yeni soy sop mi sorterlarımız ayrımsız sürede yer dostu”
İyi müteharrik müşterek ekonominin, çevrenin, başta de natürel kaynakların korunması ve velut kullanılmasına ilişkin bulunduğunu hatırlatan Ayyarkın, “Türkiye'nin kılavuz kaptan ve yenilikçi kargo şirketi şekilde çevresel riskleri örgen dökmek namına üzerimize düşeni yapmayı sürdürüyoruz. Boğaziçi ve Marmara Transfer Merkezleri'mizde devreye alacağımız dünkü soy sop loop mi sorterlarımızın rastgele birinde saatlik 12 binin üstünde kapasiteye cemaat olmanın yanı sıra; ceninisakıt erke tüketimi ile sürdürülebilir müşterek çevreye dayanak oluyoruz. Daha da ceninisakıt neva seviyesi düzentileme arkadaşlarımızın konforuna da yarar sağlıyor” dedi.

“Günde 3 milyon adrese uğrayabilecek kapasitedeyiz”
Aras Kargo'nun geçmişten bugüne yerleşen kasıntı kültürünün ehemmiyetli müşterek bileşeninin enerjik ve ihtiyaca akıllıca görev modeli sunabilmek bulunduğunun altını çizen Ayyarkın, “Bu doğrultuda günümüzün gerektirdiği birtakımı sistemsel değişimleri başlangıçta yaşama geçirdik. Hizmet kalitemizi, verimliliği ve veri yönetimini düzeltmek neredeyse ameliyat ve uygulayım bilimi altyapımıza envestisman yaptık. Saatlik el işi kapasitemizde gerçekleştirdiğimiz 3 katlık artışla bu sektörün otomasyonla iş üreten en ehemmiyetli oyuncusu durumuna geldik. Yatırımlarımızın meyvesini e-ticaret ve kargo sektörlerinin miktar ve bulanıklık vasıtası ile şişman artışlar kaydettiği devirde topluyoruz. Tam kapanmada, online alışverişin en yoğun bulunduğu devirde günde 2 milyonun üstünde adrese uğrayarak üstün dereceli seviyeye ulaştık. Şu anda ise dünkü yatırımlarımızla para aktarımı merkezlerimizde ulaştığımız saatlik 300 bine yaklaşan uğurlama el işi sığa ile günde 3 milyon bap çalabilir durumdayız. Yılın akıbet çeyreği, e-ticaret kampanyalarının da etkisiyle kargo piyasasının en cıvıl cıvıl dönemi. Son çeyrekte sabık senenin üstünde müşterek miktar bekliyoruz. Bu zamanın hazırlığını senenin en gene itibaren planladık. Tüm bu yatırımlarımızla ulaştığımız sığa ve operasyonel yetkinliğimiz ile senenin en cıvıl cıvıl zamanına hazırız” niteleyerek konuştu.

5 yılda 1 bilyon TL'lik yatırım
Süregelen yatırımları ve operasyonel tecrübeleri yardımıyla ahit bu sektörün en ehemmiyetli oyuncularından bir tanesi olduklarını anlatım fail Ayyarkın, “Önceliğimizi ‘kalite' şekilde belirledik. Entegrasyon, rota optimizasyonu, bütünleşmiş dalavere sistemleri yatırımları ile kalitemizi henüz da encam müşterek seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Değişen gerekseme ve mahveden alışkanlıklarına gereğince kendimizi yenilemeye bitmeme edeceğiz. Operasyon şirketinden uygulayım bilimi şirketine dönüştüğümüz müşterek zamanın içerisindeyiz. Bu değiş ve dönüşümün en çelimli oyuncularından bir tanesi şekilde önümüzdeki 5 sene içinde ise IT altyapımızı güçlendirme, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik çalışmalarımıza müteveccih 1 bilyon TL envestisman planlıyoruz. Tüm bu yatırımlarla kapasitemizi henüz da artırmayı, alıcı deneyiminde nitelikli görev anlayışımızı henüz da encam seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler