USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Arap dünyası semt vatandaşlarının Ukrayna sınırında yaşamış olduğu ayrımcılığa tepkili

Rusya’nın Ukrayna'ya başlatmış olduğu askeri saldırının peşi sıra yaşanmış olan gelişmeler, Batılı devletlerin Araplara hakkında izlediği ayrımcı tutumu da gözler önüne serdi.

Arap dünyası semt vatandaşlarının Ukrayna sınırında yaşamış olduğu ayrımcılığa tepkili
05-03-2022 12:24
İstanbul

Ukrayna'da canlı ve harp dolayısıyla ülkeyi bırakma kılmak mecburiyetinde küsurat Orta Doğu halkları, sınırı geçmeye çalışmış oldukları tam ırkçı ve tepik ölçün içeren sesletim ve tutumlarla dirlik karşıya kaldı.

Bölge insanına dirlik takınılan tutuma reaksiyon yayınlayan Arap dünyasının önde mevrut isimleri, savaşın fark önüne geçemediği bu ayrımcılığa dikkati çekti.

Arap karikatüristler, ayrımcılığı çizgileriyle anlattı

Arabi 21 genel ağ sitesi ve Filistin gazetesinde karikatürler çizen Ala el-Lokta, Facebook hesabından paylaşmış olduğu çalışmasında vaziyeti anlatan birlikte levha ortaya koydu.

Lokta, ışıkları yanan birlikte güreşçi köprüsü üstünden bavullarıyla bambaşka birlikte ülkeye geçmeye etkin güzel giyinmiş birlikte familya ile güreşçi köprüsü altındaki suda botları batan ve dirilik çekişen kullanmakta olanları çizdiği karikatüründe Ukrayna sınırındaki tepik standarda ayraç etti.