USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Arama kurtarma gemisi 'TCSG Güven' emek harcamaları böyle görüntülendi

Salih Güvenlik Komutanlığı'nın 4 iri kontrol kurtarma gemisinden bir tanesi bulunan TCSG Güven Gemisi'nin İstanbul Boğazı'ndaki çalışmalarını İHA görüntüledi. 700 titrem ağırlığında 88.60 mt. uzunluğundaki dev kontrol kurtarma gemisinde helikopter pisti, esenlik merkezi, s

Arama kurtarma gemisi 'TCSG Güven' emek harcamaları böyle görüntülendi
06-05-2022 10:03

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı; Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi'ndeki günah bölgesinde dirilik ve para emniyetinin sağlanması, rastgele muhtelif gayrikanuni faaliyetin önlenmesi ve çokluk kaynaklarının sürdürülebilir halde korunmasına müteveccih faaliyetlerine kâffesi hızıyla bitmeme ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde 4 parça kontrol kurtarma korveti bulunuyor. Bunlardan birisi de İstanbul'da bulunan ve 2013 senesinde göreve süregelen TCSG Güven Gemisi. 700 titrem ağırlığında 88.60 mt. uzunlukta ve 12.20 mt. genişliğindeki gemi aceleci tatbikat kabiliyetine sahip. Mavi vatanı arkalamak düşüncesince düzenlenen hesapsızca ortak giriş döndürücü göreve eklenen gemide, helikopter pisti, afiyet merkezi, spor salonu ve kantin, berber, çamaşırhane, ütühane ve 2 parça hızı kurtarma botu bulunuyor. Savaş gemisi şekilde da sabık kontrol kurtarma gemisinde 2 cins tabanca bulunuyor. Bu silahlardan biri de gemin giriş tarafında mevcut 40-70 milim çapındaki top, başkası de köprünün yukarı yanındaki 12.7 milim makineli tüfek.

Arama kurtarma sırasında ve ilerleyiş sırasında karşılaşılabilecek kâffesi negatif hallere huzur Sağlık Bakanlığı çalışanı bulunan ortak hekim da buluyor. Sağlık merkezinde EKG çekimi, geçmiş müdahale, neredeyse işlemler de yapılabiliyor. TCSG Güven Gemisinde, ikisi avrat zabit kazanmak neredeyse hep 104 personel fariza yapıyor. İhtimal ortak bir hale huzur polat delme ve silahlarını giyen personeller aceleci botlarla vakaya dahil kılmak düşüncesince gemiden ayrıla biliyor.

Gemi Kontrol Yardımcı Subayı şekilde fariza işleyen Yağmur İrem Baykal, bu mesleği illet yeğleme ettiğini anlattı. Bu mesleği önemsiz yaşlarda hazırlamaya değişmeyen verdiğini kail Baykal, “Ailemin yardımıyla buralara genişliğinde geldim. Ailem önemsiz yaşlardan itibaren beni destekledikleri düşüncesince giriş döndürücü güzel ortak halde karşıladılar. 7 aydır fariza yapmaktayım. Zorlu ortak terbiye sürecinden geçtik. 1 salname ortak terbiye sürecinden geçtik. 4 kocaoğlan Foça da kazanmak neredeyse 8 kocaoğlan da Antalya'da kazanmak neredeyse terbiye sürecimizi tamamladık. Beni en etkileyen vakalardan biri ise insanoğlu yaşamına dokunmak. Her görevimizi yürütme ederken insanoğlu yaşamına dokunduğumuz düşüncesince bu madde ziyadesiyle etkilemekte. Her personelimiz bireylere iane kılmak düşüncesince canla başla savaşım etmekte. Çoğu iş alanı beylere gereğince henüz makul şekilde görülürken, esasta hanımlarında istedikleri işi yapabildiklerini bilmelerini isterim. Kurumumuzda avrat çalışanı bu mevzuda tek devir ayrı tutmamış, bilakis denk koşullarda bizlere çalışma ortamı sağlayıp bizlere ehemmiyet vererek rastgele mevzuda imkân gelmek düşüncesince çabalamıştır” dedi.

“Birinci aşama afiyet merkezi şekilde tanımlanmaktadır”

Geminin özelliklerinden bahseden Güven Gemisi komutanı Kıdemli Binbaşı Akın Coşkunlar, “Genel tanımımız Arama Kurtarma faaliyetini yürütme etmek. Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde 4 nüsha kontrol kurtarma korveti bulunmaktadır. TCSG Güven'de bu korvetlerden ortak tanesi. 2013 senesinde göreve başlamıştır. 700 titrem ağırlığında 88. 60 mt. uzunluğunda, 12. 20 mt. genişliğindedir. Denizin altında 5 mt. draftı bulunmaktadır. Helikopter imkanı, yer kirliliğine dahil olanağı yangına dahil olanağı neredeyse umumi ve ergonomik olanakları bulunmaktadır. Gemimiz engin kontrol kurtarma korveti şekilde geçmekte. Açık denizde yürütme ettiğimiz görevlerde karşılaşabileceğimiz sorunları çözebilmek hesabına gemimizde revir bulunmakta. Birinci aşama afiyet merkezi şekilde tanımlanmaktadır. Gemimizde Sağlık Bakanlığı çalışanı ortak doktorumuzda bulunmaktadır. Aynı sürede gemimizin helikopter tahammül tenzil olanağı bulunmaktadır. Bu başta belirgin denizlerde yürütme ettiğimiz görevlerde bizlere şişman zait sağlamaktadır. Gemimizin yangınla savaşım düşüncesince harici âşık sönüm sistemi dediğimiz ortak sistemimizde mevcut. Bununla lüzumlu gayrı gemilerdeki yangınları sönüm olanağı bulabilmekteyiz. Gerekse manşet yönünde ahenksiz gemilere müdahalede de bu özelliğimizi kullana bilmekteyiz” diyerek konuştu.

Gemide 2 cins tabanca olduğunun tamlayan Coşkunlar, “Gemimizde ayrışık ebatlarda silahlarımız bulunmakta. Bu silahlarımızla umumi manşet görevlerinin icrası sırasında gerekseme olması yerinde kullanmaktayız. Bu silahlardan ortak tanesi giriş tarafında mevcut 40- 70 milim oto ortak nüsha toptur. Bu topla rastgele yıl derneşik şekilde atışlarımızı yürütme etmekteyiz. Bunun birlikte köprünün yukarı tarafında 12.7 milim makineli tüfek dediğimiz 2 nüsha silahımız henüz mevcuttur. Bunun da benzeyen defans atışları yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

“Gemimizde 2 parça avrat Subayımız bulunmaktadır”

Geminin tatbikat kabiliyetinin çelimli bulunduğunu kail Çoşkunlar, “Gemimizde 104 nüsha personel bulunmakta. 103 tanesi Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın rütbeli personeli, ortak tanesi de Sağlık Bakanlığı'na ilişkin doktorumuzdur. Gemimizde 2 parça avrat Subayımız bulunmakta. Ana fariza konseptimiz gereği kontrol kurtarma görevlerine dahil etmek. Bunun birlikte denizlerde karşılaştığımız gayrı olaylarda da rastgele muhtelif müdahaleyi yapmaktayız. Gemimiz şişman tonajlı ortak gemi haricen şişman gözükmesine karşın başta giriş tarafında mevcut pervanesi sebebiyle giriş döndürücü hazırlop tatbikat yapabilmekte. Manevra kabiliyeti yönünde çelimli ve donanımlı ortak gemidir. Her muhtelif limanda, rastgele muhtelif hareketi yürütme edebilecek seviyededir. Bu gemiler çoğu kez anne limanlarından uzakta fariza yapmaktadır. Gittiğimiz limanlarda personelin maneviyat motivasyonunu yetiştirmek açısından helikopter hangarına helikopter konuşlandırmadığımız yıllarda burayı spor salonu şekilde kullanmaktayız. Personelimiz açısından leziz ve hayır bulunduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Zöhre Alagöz - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler