USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AP Türkiye Raportörü Amor: İlişkilerimizde bundan sonra toy müşterek iklim içerisindeyiz

AP Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor, "İlişkilerimizde bundan sonra acemi ortak iklim içerisindeyiz ve bunun, sonuç basamak müspet ortak iklim ve düzlem bulunduğunu söyleyebilirim. Karşılıklı inanma tazeliyoruz, aykırı güvenimizi gene kazanıyoruz." dedi.

AP Türkiye Raportörü Amor: İlişkilerimizde bundan sonra toy müşterek iklim içerisindeyiz
25-02-2022 16:15
Ankara

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde dünkü ortak iklim içerisinde olduğunu, bunun da akıbet adım müspet ortak iklim bulunduğunu belirtti.

Amor, AB Türkiye Delegasyonu binasında düzenlemiş yer aldığı matbuat toplantısında, hazırladıkları salname tutanağa bağlı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin AB'ye sözlü yurt olması dolayısıyla rastgele sene anlatım hazırladıklarına ayraç fail Amor, ziyareti kapsamında icra ettiği görüşmelere bağlı bilim verdi.

Raporda arazi borç müspet kısımlara yer veren Amor, "İlişkilerimizde bundan sonra dünkü ortak iklim içerisindeyiz ve bunun, akıbet adım müspet ortak iklim ve yassı bulunduğunu söyleyebilirim. Karşılıklı inanma tazeliyoruz, çapraz güvenimizi yeniden kazanıyoruz. Oldukça aktif ortak politik yassı bulunduğunu gördük. Burada gerçek güdülen iştirak müzakerelerinin yeniden için girmesini sağlamak. Zaten bu hem bizim bununla birlikte Türkiye'deki muhataplarımızın anne amacı." dedi.

Amor, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki meslektaşlarına sağlam baş döndürücü müspet gelişimin olduğuna değgin ileti vereceğini, bunların da kağıt üstünde yansıtılmasını da kendilerinden isteyeceğini anlatım etti.

Türkiye'nin göçmenler üzerine tam ortak gösteriş oynadığını tamlayan Amor, Ankara'nın çabalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Gümrük Birliği mevzusuna yer veren Amor, "Gümrük Birliğinde kaydedilecek çalışmaların en gerçekçi, elle tutulan icraat olabileceğine inanıyoruz. Bu mevzuda oturup birlikte konuşabiliriz ve konuşmaya başlamamız icap ettiğini düşünüyorum. Fakat şurası unutmamak gerekiyor ki Gümrük Birliğinde kaydedilecek gelişmeler politik reformlar çeşidinden zevcelik edilmesi müstelzim gelişmeler." sanarak konuştu.

Amor, Gümrük Birliğine bağlı kararın AP çeşidinden alındığına aksan yaparak "Parlamento, Gümrük Birliği ile dayalı rastgele ortak mevzuya politik reformlar zevcelik etmediği takdirde müsaade vermeyecektir. Bundan tehlikesiz olduğumu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Paris Anlaşması mevzusunun da raporda zikredilecek müspet gelişmelerden bir tanesi bulunduğunu kaydeden Amor, Ortak Parlamenter Komitesi'nin doğacak ay Brüksel'de toplanacağını aktardı.

Türkiye'nin AB üyeliği sürecine bağlı Amor, şunları kaydetti:

"Türkiye şayet ahenk sürecine kâm göstererek başlarsa, iştirak periyodunun kriterler ilkin edinmek kıl payı gerekliliklerini sağlarsa bu uyumun neticesinde, sürecin en sonunda icap ekin icap ilmek icap demokratik manada ne kadar çekinceler öne sürülüyor olursa olsun, ne bölgede veto verilecekmiş kadar konuşuluyor olursa olsun üyelik muhtemel lakin bu kriterlere uyuma bağlıdır."

Türkiye'nin Ukrayna mevzusundaki duruşuna övgü

Amor, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesini "Rus krizi" yerine nitelendirdi.

Ukrayna ile Rusya ortada yaşanmış olan krize müteveccih Türkiye'nin aldığı davranış ve duruşun da raporda arazi borç müspet noktalardan bir tanesi bulunduğunu tamlayan Amor, "Bunun vurgulanmasının ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye Batı dünyasıyla bu arada arsıulusal kurallara uyma edecek halde ortak vakfe sergilemekte. Bundan evvel yer aldığı kadar çağ bakımından görüyoruz ki asayiş ve defans dalında bu arada çalışabiliyoruz. Bunun akıbet adım ehemmiyetli ortak gözcü bulunduğunu ve vurgulanması icap ettiğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Amor, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih askeri müdahalesi dolayısıyla çetince yıllardan geçildiğini anlatım ederek şöyleki bitmeme etti:

"Bu çetince vakitler içerisinde Türkiye'nin zarfında bulunduğumuz ortamdaki taahhüdünü billur durumunda ortaya koyması bizim açımızdan akıbet adım net. Türkiye'nin zarfında bulunmuş yer aldığı pozisyona bakacak olursak coğrafi ve ideolojik yerine dünyanın bu bölgesinde akıbet adım ehemmiyetli ortak davranış içerisinde bulunduğunu görüyoruz ve bu ortamda Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açık ortak davranış sergiliyor olmasını da şişman ortak kıvançla izliyoruz."

Amor, Ukrayna'da Batı dünyasının bütünlük içerisinde akım ettiğini belirterek "Türkiye'nin de bizimle bu arada bulunduğunu görmekten şişman alım çalım duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Raporda müspet kısımların beraberinde birtakım negatif kısımların da arazi aldığını, insanoğlu hakları ve hukukun üstünlüğü üzerine sabık yıllarla ayrımsız yerde durulduğunu ve aksiyon kaydedilmediğini kail Amor, bunun heves engelleyen ve sıkıntı donör ortak gidişat bulunduğunu savundu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş üzerine aldığı kararların yürütüm üzerine ortak gönülsüzlük olduğunu, bunun da Türkiye'nin imajını negatif etkilediğini dile getiren Amor, AB'nin bu davalara bağlı icra ettiği yorumların Türk yargısına dahil yerine söylenmesinin akilane olmadığını düşündüklerini belirtti.

Amor, elan geçmiş raporlarda umumi ifadeler kullandıklarını fakat dünkü raporda elan hedeflenmiş, gözcü tenkitlerin arazi alacağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler