USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AP Başkanı Sassoli'nin ölümü Avrupa'da mahzunca karşılandı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin dü haftadır otama görmüş olduğu hastanede yaşamını kaybetmesi zımnında Avrupalı liderler taziyet mesajları paylaştı.

AP Başkanı Sassoli'nin ölümü Avrupa'da mahzunca karşılandı
11-01-2022 14:03
Roma

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin ölümü hasebiyle Avrupa genelinde sağlam aşırı lider, icra vekili ve arsıulusal kurum, toplumsal paylaşım platformu Twitter üstünden ve kayıtlı açıklamalarla taziyet mesajı gönderdi.

Ayrıca Brüksel'deki AB kuruluşlarında bayraklar yarıya indirildi.

AB Komisyonundan meydana getirilen açıklamada, "AB, Sassoli'nin yasını tutarken ailesinin ve İtalyan halkının yanındadır." denildi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Charles Michel, AP Başkanı Sassoli'nin ölümünden duyduğu üzüntüyü tabir etti.

Michel, "samimi ve ihtiraslı müşterek Avrupalı" yerine tanımladığı Sassoli'nin sıcaklığını, cömertliğini, gülümsemesini şimdiden özlediklerini kaydederek, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, mesajında, Sassoli'nin kaybının kendisini dikçe üzdüğünü belirterek "David Sassoli, ihtiraslı müşterek gazeteciydi, yılgı müşterek AP Başkanı’ydı, değme şeyden mavera canan müşterek arkadaştı. Düşüncelerim ailesiyle." ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Mario Draghi de Sassoli'nin vefatı hasebiyle taziyelerini dile getirmiş olduğu mesajında, "Devlet adamı, yeterli müşterek Avrupa yanlısı, ihtiraslı müşterek gazeteci bulunan Sassoli, dengenin ve cömertliğin müşterek simgesiydi. Bu nitelikleri değme siyasal konumdan ve değme Avrupa ülkesinden kâffesi meslektaşları çeşidinden değme devir tanınmıştır. Zamansız ve aniden ölümü bizi üzdü. Eşi Alessandra Vittorini'ye evlatları Livia ve Giulio'ya, kâffesi sevdiklerine mutluluk ve zat adıma başsağlığı diliyorum." ifadelerine arazi verdi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Twitter'daki resmi hesabından icra ettiği açıklamada, "Başkan Sassoli'nin ölüm haberi ne derece üzücü. Pandemi sürecinde henüz toplumsal ve bütünlük müşterek AB düşüncesince kararlılıkla çalışan, Avrupa değerlerinin iri savunucusu, doğacak görüşlü müşterek dost. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum." sanarak yazdı.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer da Sassoli’ninin vefatından duyduğu üzüntüyü tabir ederek AP Başkanının Avrupa'ya değme yönüyle kani biri olduğunu, bu çetin sürede familya ve yakınlarına taziyet dileklerinde olduğunu kaydetti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit marifetiyle Twitter'dan icra ettiği paylaşımda, David Sassoli'nin ahiret yolculuğu haberini "dehşet içinde" öğrendiğini belirterek "Avrupa azimli müşterek Parlamento Başkanını, İtalya cin fikirli müşterek politikacıyı ve Almanya güzel müşterek dostu kaybetti. Düşüncelerimiz onun ailesiyle birlikte." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Sassoli'nin ölümünün kendisini aşırı üzdüğünü belirterek "AP Başkanı olarak, tekraren anlaşmazlıkların üstesinden gelmeyi ve böylecene müşterek etraflı yerine Parlamentoyu güçlendirmeyi başardı. Bizler onun sığınmacılara insanca muameleye bulunan sarsılmaz bağlılığını unutmayacağız." paylaşımında bulundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, AP Başkanı Sassoli'nin ölümü üstüne Twitter'da paylaşmış olduğu taziyet mesajında, "Hem zat ülkesine bununla birlikte Avrupa Birliği'ne iri hizmetleri olmuş, kendini işine adamış müşterek Avrupalıydı. Çok özlenecek." ifadesine arazi verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Sassoli'nin yaşamını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Avrupa'yı dünyada müşterek sulh ve demokratlık ışığı yerine gören vizyonu, sonsuz müşterek kalıt yerine parlamaya bitmeme edecek." mesajını paylaştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau da İtalyanca yazdığı Twitter iletisinde, "Büyük müşterek İtalyan ve Avrupalı bulunan Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’nin ölümünü dip mahzunane öğrendim. Düşüncelerim ailesi ve yurttaşlarıyla." ifadesini kullandı.

Malta Başbakanı Robert Abela da Sassoli'nin ölümünün kendisini dikçe üzdüğünü tabir ederek "AP'ye henüz müşterek tomar el birliği ve demokratlık düşüncesince icra ettiği ulama yaşamaya bitmeme edecek." dedi.

Sassoli, 2019'da AP Başkanı seçilmişti

Siyasete atılmadan evvela gazetecilik karşılayıcı ve geçmiş defa 2009'da AP’ye seçilen Sassoli, 2019'da reislik konumuna getirilmişti. Sassoli, 17-20 Ocak'ta Strazburg'daki celsede yapılacak AP reislik seçiminde baştan adaylığını koymamıştı.

AP'den henüz evvela meydana getirilen açıklamada 65 yaşındaki Sassoli'nin muafiyet sistemindeki bozukluktan meydana gelen ağırbaşlı müşterek kırıklık hasebiyle hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti.

26 Aralık'tan beri tedavisi bitmeme fail Sassoli'nin resmi faaliyetleri silme edilmişti.

Sassoli henüz evvela de batar hasebiyle ilkgüz ayında hastaneye kaldırılmış, AB zirveleri denli fevk dozaj toplantılara katılamamıştı.

Sassoli'nin sözcüsü Roberto Cuillo, Twitter'dan da icra ettiği açıklamayla AP Başkanı Sassoli’nin evcil saatle 01.15’te İtalya’nın kuzeydoğusundaki Aviano şehrinde kalmış olduğu hastanede yaşamını kaybettiğini duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler