USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Antalya’da akıllara durgunluk veren haciz kurnazlığı

Antalya'da haciz eliyle bağlanan araçlarını kimi vatandaşların enteresan ortak yöntemle arka almaya çalışmış olduğu ortaya çıktı.

Antalya’da akıllara durgunluk veren haciz kurnazlığı
31-07-2022 13:05

Araçların iç aksanını, motor, kerhane ve tekerleklerini söktükten sonraları biçim kenarına park yeri yazar zat araçlarını polise ‘şüpheli araç' sanarak ihbarda mevcut bazısı şahısların arkası sıra yediemin ihalesine girerek aracını ucuza almış olduğu belirlendi. Bu yöntemlerden en ilginci ise yediemin park yeri yeri sahiplerini güçlü şaşırtıcı anahtar motoru oldu. Şu anne denli parçalanmış, boşaltılmış vasıtayla karşılaştıklarını fakat evvel el müşterek anahtar motoruyla karşılaşınca aşırı şaşırdıklarını tamlayan Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, “Yarın yürütme dairesi buna huzur elbette müşterek ifa meydana getirecek onu da bilmiyoruz. Sahibi de, otomobilin plakası da mahsus değil” dedi.

Antalya site merkezinde haciz eliyle bağlanan araçlarda çoğalma yaşanırken, bazısı vatandaşların yediemin otoparkına kaldırılan araçlarını arka alabilmek düşüncesince enteresan müşterek formül denemiş olduğu ortaya çıktı. Motor, iç cazibe aksamı, tekerler ve koltuklar, ayrıca direksiyonu bile sökülen araçları sokağa bırakan sahibi şimdi sonraları meşkûk anahtar suç duyurusunda bulunuyor. Polis ihbarın belirtildiği adrese gelip meydana getirdiği araştırmada otomobilin soruşturma mahcuz bulunduğunu belirleyince anahtar yediemin otoparkına kaldırılıyor. Burada park yeri edilen araç, planlı ihalede gene sahibi yada araya soktuğu şahıslar çeşidinden değerinin altında yeniden arka alınıyor.

Araç haczine gittiler, elden motorunu buldular

Gelen vesait ortada kolluk ve yediemin otoparkı sahiplerini şaşırtıcı en enteresan fenomen ise haciz yakalamalı anahtar bağlamaya gidildiğinde karşılaşılan anahtar motoru oldu. Çekiciyle gidilen alanda anahtar muntazır kolluk ve yediemin görevlileri, elden anahtar motorunu görür görmez neye uğradığını şaşırdı. Çekiciye yüklenen anahtar yediemin otoparkına alınıp korunum dibine alındı.

“Parçalanmış, içi yersiz kasalı geliyordu fakat evvel el motosiklet geldi”

Söz konusu anahtar motorunu görür görmez aşırı şaşırdıklarını tamlayan Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, bu durumun yediemin otoparkları düşüncesince iri müşterek başağrısı olduğuna ayraç etti. Topçu, “Bütün aksamları kayıp. Bunlar yedieminler düşüncesince sıkıntı. Bunun korunum edilmesi, sonsuz müşterek yerden müşterek yere taşınması, satışının yapılmaması bizim düşüncesince sıkıntı. Önceden bizlere yırtık anahtar geliyordu, kasası geliyordu fakat evvel el müşterek motoru geldi. Diğer kısımlarını parçalayıp satıyorlar. Aracın üstünde müşterek tomar müşterek borcu mevcut ve o borcu ödeyemeyeceğinden neyi kurtarırsam kardır hesabı yapıyor. Yarın yürütme dairesi buna huzur elbette müşterek ifa meydana getirecek onu da bilmiyoruz. Sahibi de, otomobilin plakası da mahsus değil” sanarak konuştu.

“Kendilerini polise suç duyurusu ediyorlar”

Bazı vatandaşların mahcuz araçlarını en düşüt zararla yeniden arka alabilmek düşüncesince kâffesi iç aksanlarını söküp polise meşkûk anahtar suç duyurusunda bulunduğunu kail Topçu, “Vatandaş aracını kendisi söküyor ve aksanlarını müşterek yerde korunum ediyor. Aracı parçaladıktan sonraları müşterek yere park yeri etmektedirler ve çıkarlarını suç duyurusu ediyorlar. Uzun müddet vazgeçme edilmiş anahtar bulunduğunu söylüyorlar. Polis gittiği devir otomobilin şasesinden soruşturma bulunduğunu belirleyip yediemin depolarına doğrulama ediyor. Ardından yeniden ihaleye girip ucuza alarak korunum etmiş olduğu aksanları takarak aracını kullanıyor” dedi.

“6 senedir iş yapılmayan anahtar var”

Topçu, İcra İflas Kanunu'nda tensikat yapılması gerektiğini, yönetmeliklerde aksaklıklar bulunduğunu belirterek, “Burada 2017 senesinde otoparka bağlanan anahtar mevcut ve o yıldan bu güne denli tek iş yapılmamış. Alacaklı olan, otomobilin bağlanmasını talip kişi, otomobilin satılıp parasına kavuşmasını istememiş. 6 senedir burada bu anahtar tek iş yapılmadan bekliyor. 50-55 kıta üstünde haciz dosyası var. Araç sahibinin bunu çıkarması cins değil. Bence satılıp hem borçlunun borcundan düşülmesi lazım, aynı zamanda alacaklı ferdin alacağına ulaşması lazım. Yönetmeliğe uyulup 2017 senesinde satılması gerekiyordu. O zamanki kıymeti ile şu anki kıymeti ortada dinamit müşterek ayırt var. Bu yürütme batkınlık kanundaki aksaklıklardan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Suat Metin - Fırat Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler