USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Antalya Diplomasi Forumu Youth etkinliğinde spor konuşuldu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filenin Sultanları'nın Türkiye'ye voleybolu sevdirdiğini belirterek, "Hem dünyada Türk Milli Takımı'nın ne derece değerli olduğunu, bire bir sürede da Türk hanımını enerjisini ve ne yapabileceğini gösterdi." ifadelerini kullandı.

Antalya Diplomasi Forumu Youth etkinliğinde spor konuşuldu
13-03-2022 14:26
Antalya

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022'de (ADF) gerçekleşen ADF Youth etkinliğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Voleybol Federasyonu Başkan Mehmet Akif Üstündağ ile Kadınlar Voleybol Milli Takımı kaptanı Eda Erdem katıldı.

Çavuşoğlu, ADF'nin en ehemmiyetli unsurlarının çoluk çocuk ve hanımlar bulunduğunu belirterek, sporun, sanatın ve kültürün Türkiye'nin ehemmiyetli müşterek okşayıcı gücü bulunduğunu söyledi.

Türk sporcuları muvaffakiyet kazandığında değme yerde konuşulduğunu özetleyen Çavuşoğlu, "Bu manada uçan top ve Filenin Sultanları sonuç zamanlarda ön plana çıktı. Filenin Sultanları voleybolu Türkiye'de aşırı sevdirdi, hem hepsi topu dünyada Türk Milli Takımı'nın ne derece güzel olduğunu, ayrımsız sürede da Türk hanımının enerjisini ve ne yapabileceğini gösterdi." diyerek konuştu.

Ankara'daki Voleybol Federasyonunun leyli okulunu görüşme ettiğini kail Çavuşoğlu, bu meslek sebebiyle becerikli evlatların hem meslek eğitimlerini aldığına hem de uçan top oynayabildiklerine dikkati çekti.

"Pandemiye karşın güzeşte sene 164 organizasyona ev sahipliği yaptık"

Bakan Kasapoğlu ise konuşmasında sporun iklim kıymetine manalı müşterek ulama sağladığını belirterek, spor turizmine maruz ciddiyete değindi.

Türkiye'nin değme durumunda çağdaş spor altyapısının bulunduğunu kaydeden Kasapoğlu, "Antalya'yı spor turizminin başkenti alegori görüyoruz. Antalya'nın aşırı ağırbaşlı müşterek rakiplik üstünlüğü var." dedi.

Kasapoğlu, Türkiye'nin spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmada üstünlüğü bulunduğunu belirterek, "Pandemiye karşın güzeşte sene 164 organizasyona ev sahipliği yaptık." diyerek konuştu.

"Konu ulusal kadro olunca bütünlük oluyoruz"

Eda Erdem ise sporun kitleleri birleştiren müşterek niteliği olduğuna dikkati çekerek, Filenin Sultanları ve Türk avrat sporcuların ağırbaşlı müşterek göreve eş bulunduğunu anlattı.

Türk sporcuların hem Türkiye'yi temessül hem de Türkiye'nin aydın yüzünü sergileme rolü bulunduğunu tamlayan Erdem, "Sporun bizi yaşama katığını söylemeye çalışıyoruz." dedi.

Erdem, ulusal şekil giyince yaşanmış olan bütünlük ve yardıma de dikkati çekerek, "Bir takımın taraftarı olabilirsiniz lakin madde Milli Takım olunca bütünlük oluyoruz." diyerek konuştu.

Voleybol Federasyon Başkan Üstündağ da spora müteveccih büyüklük desteğinin önemine aksan yaparak, adlı sanlı voleybolcu ve çalıştırıcı Atilla Öztire'nin Ukrayna'da muhat küsurat ailesine Dışişleri Bakanlığının 1 dakika içre ulaşarak tahliyesini gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Üstündağ, hepsi topu paydaşlarla eş fiilen voleybolu Türkiye'nin değme namına ulaştırdıklarını da anlattı.

"Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu berhayat ballanmak istiyorum"

Etkinliğin istifham karşılık kısmında iştirakçilerin sorularına karşılık sağlayan Erdem, 14 düzen giymesinin nedenini de anlattı.

Geç yaşta voleybola başladığını kail Erdem, 14 numaralı formanın boşta olduğunu, kariyerinin devamında ise daim 14 numaranın karşısına çıktığını tabir etti.

"Galiba 14 kaderim." diyen Erdem, müşterek günah peşi sıra Erdem'i dayanıklı alarak voleybola dönen dinç müşterek sporcuya, "Daha güzel olabilmek düşüncesince voleybolu aşırı seviyor olmanız lazım. Sakatlık sporun içre mevcut ve günah hepimizi asıl yaşama döndürüyor. Bunu uğrunda müşterek bariyer alegori düşünüm ve buyurmakyürümek düşüncesince fiilen arka dönmen gerekiyor. Hayatı uçan top hesabına yaşaman gerekiyor lakin B planının da olması gerek. Sakatlık olanaklı lakin okulu da boşlama etmemeniz, yediklerinize içtiklerinize ilgi etmeniz gerekiyor." diyerek konuştu.

Erdem, çabucak kabiliyet değil aşırı idman icap ettiğini de belirterek, "Kendinize gaye koyun, tek engele takılmamaya çalışın ve özgüveninizi bulmaya çalışın." dedi.

Bireysel hedeflerine müteveccih soruya da karşılık sağlayan Erdem, "Fenerbahçe'yle kulüpler Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu berhayat ballanmak istiyorum, Milli Takımla 2024 olimpiyatlarında, literatür Dünya Kupası'nda madalya düzeltmek istiyorum. Özellikle olimpiyatlarda Tokyo'da neredeyse kaçırdığımız madalyayı düzeltmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Erdem, dinç sporcuların umutsuzluğa kapılmaması icap ettiğini dile getirerek, "Kimsenin ne dediğine bakmadan, inatla çalışmaya bitmeme edin. Benim de umutsuzluğa kapıldığım dönemler oldu, yapamazsın dendiği devir aşırı güzel yaparım dedim lakin lafla değil, sahadaki oyunumla söyledim. Güçlü durmaya çalışın ve kendinize güvenin. Kötü eleştirilere hürmet duyun lakin bildirme etmeyin." değerlendirmesini yaptı.

Voleybolcu olmasaydı basketbolcu ballanmak isteyeceğini kaydeden Erdem, "Kuzenlerim basket oynuyordu ego de basketbolcu ballanmak istiyordum lakin seçmelere gideceğim çağ aşırı hastaydım. Annem müsaade vermedi, güzel ki de vermedi." dedi.

"Kapımız hepsi topu spor ruhuna akıllıca çalışmalara açıktır"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin arsıulusal organizasyonlara ev sahipliği meydana getirecek kapasitesi bulunmasına karşın başta olimpiyat ev sahipliği düşüncesince meydana getirilen oylamaların nesnel olmadığın belirterek, "Altyapı bakımından, havadan muvasala bakımından, ne kriteri koyarsanız koyun, İstanbul hem olimpiyatlara hem de dünyanın en ehemmiyetli organizasyonlarına ev sahipliği hazırlamaya hazır. Biz bakanlıklarımızın çalışmalarına da dayanak noktası veriyoruz. Böyle müşterek değişmeyen verilirse hepsi topu hayattaki misyonlarımızla çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu ise Türkiye'nin hepsi topu arsıulusal organizasyonlarda arzu fail değil arzu edilen müşterek iklim olduğuna dikkati çekerek, "Bizim imkanlarımız hazır. Kapımız hepsi topu spor ruhuna akıllıca çalışmalara açıktır." dedi.

Türkiye'de 60'tan müşterek tomar federasyon bulunduğunu ve bunlara büyüklük desteğinin aşırı erdemli bulunduğunu özetleyen Kasapoğlu, hepsi topu süreçlerin raks ve spor federasyonlarındaki gençlerle yürütüldüğünü söyledi.

Etkinliğin peşi sıra katılımcılara imzalı uçan top hepsi dağıtıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler