USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da yaşayan Türkler sokakta artan gerekseme sahiplerine aşındırmak ve armağan dağıttı

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Türkler, sokakta artan evsizler ve gerekseme sahiplerine gıdanın birlikte giysi ve hıfzıssıhha malzemeleri dağıttı.

Almanya'da yaşayan Türkler sokakta artan gerekseme sahiplerine aşındırmak ve armağan dağıttı
23-12-2021 16:20
Köln

Tarihi Köln Katedrali'nin etrafında yardım cemiyeti Merhaba & Mahlzeit'in öncülüğünde 16 gönüllü, gerekseme sahiplerine lahmacun, poğaça, eş ve baylara hususi hıfzıssıhha paketleri, çikolata, baklava, üst ve semere verdi, Türk kahvesi ve çayı ikram etti.

Merhaba & Mahlzeit'in kurucusu Tolga Özgül, Köln'de sokakta yaşayan kısaca 120 evsize yardımda bulunduklarını, müşterek gündüz geçmiş de Hagen kentinde sokakta kalanlara asistan olduklarını belirtti.

Özgül, "Yardımlaşma geleneği Osmanlı zamanından doğrusu atalarımızdan bizlere mevrut müşterek adet. İnsanlara yardım eylemek başkaca dinimiz İslam'ın bizlere müşterek emridir. Biz de bu talimatı adına getiriyoruz ve devir hin türlü yardım faaliyetlerinde bulunmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaliteye baş döndürücü ehemmiyet verdiklerini, çikolata ve gofretlerin Türkiye ve İsviçre'den geldiğini, öteki yardımların ise türlü hayırhah iş insanlarının katkısıyla yapıldığını kail Özgül, "Suriye'nin Afrin ilçesinde ihdas kılmak istediğimiz ilkokulun inşaatı bitmeme ediyor. Burada Arapça ve Türkçe görgü bilimi bilimi verilmesini istiyoruz. Bu projemiz düşüncesince de destekleyici arıyoruz. Ayrıca Kurban Bayramı'nda Suriye'deki gerekseme sahiplerine kurban hitit dağıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sokaktaki kişilerin yardımlar karşısında baş döndürücü bahtiyar olduklarını özetleyen Özgül, Merhaba & Mahlzeit Hagen Başkanı Abdullah Sarıkaya'nın öncülüğünde artık ayda müşterek kere Hagen kentinde yardım materyali dağıtımı yapılacağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler