USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya’da orman yangını zımnında üç mahalle boşaltma edilecek

Almanya’nın Brandenburg eyaletinin Trauenbrietzen kentindeki ormanlık bölgede çıkan yangından çevre üç mahallenin boşaltma edileceği bildirildi.

Almanya’da orman yangını zımnında üç mahalle boşaltma edilecek
19-06-2022 18:04
Berlin

Trauenbrietzen Belediyesinden meydana getirilen açıklamada, Tiefenbrunnen ve Frohnsdorf mahalleleri düşüncesince boşaltma emri verildiği, Klausdorf Mahallesi'nde de boşaltma hazırlıkları başladığı belirtildi.

Açıklamada, bahis konusu mahallelerde yaşayanlara ivedilikle konutlarını vazgeçme ika çağrısında bulunularak, Trauenbrietzen’de kendileri düşüncesince ayrılan salona gitmeleri gerektiği anlatım edilen halktan kolluk ve itfaiyenin talimatlarına uyması istendi.

Ormanı Koruma Sorumlusu Raimund Engel, RBB televizyonuna icra ettiği açıklamada, yel lodosluk ve günindi yönlerinden estiği düşüncesince yangının çabucak yayıldığını söyledi.

Trauenbrietzen Belediye Sözcüsü Andrea Metzler de yangının 200 hektarlık bölgeye yayılmış olduğu bilgisini paylaşarak durumun aşırı kazalı bulunduğunu vurguladı.

Metzler, 500 ferdin yangını sönümlemek düşüncesince görevde olduğunu, bu sayının 750’ye çıkarılacağını anlatım etti.

Yangın çıkan alanda emektar ortak pedagoji bilimi piyasası olması zımnında yerlerde cephane ve patlayıcı özellik bulunabileceğini uyarısında mevcut Meltzer, bundan çevre itfaiyenin bu yerlere kolay girip yangını söndüremediğini aktardı.

Metzler, alanın yalnızca cephane ve patlayıcı maddeden temizlenmesinin aşırı değerli olacağını kaydetti.

Öte taraftan yangın sönüm çalışmalarına Alman ordusuna ilgilendiren helikopterlerin de dayanak verdiği bildirildi.

Bölgede 2018 senesinde da yangın çıkmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler