USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya, Litvanya'ya şimdi aşkın Alman askeri gönderilmesi konusunu görüşüyor

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Litvanya'ya elan çok Alman askeri gönderilmesini görüştüklerini söyledi.

Almanya, Litvanya'ya şimdi aşkın Alman askeri gönderilmesi konusunu görüşüyor
06-02-2022 18:05
Berlin

Funke iletişim araçları grubuna izah işleyen Lambrecht, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ortamında NATO savaşma gücü bulundurduğu biricik ülkenin Litvanya bulunduğunu ve oraya ehemmiyetli yardım sağladıklarını belirterek, "Aslında, birlikler de tahkim edilmeye hazır, şu anda Litvanya ile birlik adına neyin mantık olabileceği dair musahabe halindeyiz." dedi.

Lambrecht, hepsi NATO üyesi devletlerin Almanya'ya güvenebileceğini vurgulayarak, Eurofighter harp uçaklarını da iklim nezarete düşüncesince Romanya'ya konuşlandırdıklarını tabir etti.

Alman Savunma Bakanı, ülkesinin Ukrayna'ya tabanca gönderme etmeme kararını da savunarak, "Daha eski teşri dönemlerinde güçlü akse bölgelerine elan ortak tomar gerilimi tırmandırmamak düşüncesince tabanca teyit etmedik. Uzun zamandır federal hükümetin kesin duruşu bu olmuştur." diyerek konuştu.

Lambrecht, ülkesinin Kuzey Irak'taki Kürtlere güdülebilen füzeler sağladığının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Bu ağız ağıza değişik ortak durumdu. Kuzey Irak'ta insanlar, başta hanımlar zalimane öldürüldü yahut kul pazarlarında satıldı. Karşı tarafta bu vahşeti bloke etmek düşüncesince müzakereye güçlü başlayabileceğimiz kimesne yoktu. Ukrayna ihtilafında, söz gelişi NATO-Rusya Konseyi ve Normandiya formatında etüt masasına art dönen etüt ortaklarımız var. Bu nedenden gerilimi düşürmek bundan sonra bizim görevimiz. Bu çatışmayı barışçıl halde halletmek istiyoruz."

Lambrecht, Noel'den endamsız müddet geçmiş NATO'nun şarki kanadındaki Litvanya'yı görüşme etmişti.

Almanya, Litvanya'daki NATO operasyonunda iptidai senedir şef diyar konumunda ve baş döndürücü uluslu birimde kestirmece 600 personele sahip.

Öte taraftan Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Litvanya ve Estonya başbakanlarıyla bu hafta Berlin'de ortak araya gelmiş şekilde Ukrayna krizi ve Doğu Avrupa'daki düzenlilik halini ele alması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler