USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya, Fransa ve İtalya, Ukrayna’ya 'AB’ye sözlü ülke' statüsü verilmesini destekliyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ukrayna’ya Avrupa Birliği (AB) üyeliği düşüncesince "adaylık" statüsü verilmesini desteklediklerini açıkladı.

Almanya, Fransa ve İtalya, Ukrayna’ya 'AB’ye sözlü ülke' statüsü verilmesini destekliyor
16-06-2022 21:04
Berlin

Scholz, Macron, Draghi ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy ile icra ettiği görüşmenin arkası esna eş matbuat toplantısı düzenlendi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna’nın Avrupa ailesine dayalı olduğuna bağlı belirgin ileti özgülemek düşüncesince mevkidaşlarıyla Kiev’de bulunduğunu söyledi.

Ukrayna ve Moldova’ya AB üyeliği düşüncesince namzetlik statüsü verilmesini korumak için çaba sarfeden Scholz, “Almanya, Ukrayna lehine müspet müşterek karardan yana. Bu ayrımsız sürede Moldova düşüncesince de geçerlidir.” dedi.

AB’ye unsur edinmek talip Batı Balkan ülkelerine de ayraç fail Scholz, “Yıllardır bu yolda bulunan Batı Balkan ülkelerine verdiğimiz lafı hesabına getirmemiz Avrupa'nın inandırıcılık meselesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Şansölye Scholz, AB’ye paydaşlık düşüncesince tamamı adayların hesabına getirmesi müstelzim belirgin kriterlerin bulunduğunu anımsattı.

Ukrayna’ya silahlar sağladıklarını tabir fail Scholz, “Ukrayna'nın desteğimize gereksinimi yer aldığı sürece bunu hazırlamaya bitmeme edeceğiz.” dedi.

Ukrayna askerlerine çağdaş silahlarda terbiye verdiklerini tamlayan Scholz, Ukrayna’ya Iris-T iklim defans sistemini sağlayacaklarını, çoklu bazuka da hazırlık edeceklerini aktardı.

Scholz, “Almanya, Ukrayna’yı dip biçimde destekliyor.” ifadesini kullandı.

Zelenskiy ile meydana getirilen görüşmede, askeri çatışmalarda demincek neyin mukteza yer aldığı mevzusunun ele alındığını aktaran Scholz, elan levent boylu mesafelerden savunmanın birleştirme edilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Şansölye Scholz, sulh anlaşması düşüncesince neyin akıllıcasına olduğuna hemen Ukrayna, bu ülkenin cumhurbaşkanı, hükümet, yasama kurulu ve halkının değişmeyen verebileceğini kaydetti.

Draghi: "İtalya, Ukrayna’yı AB’de istiyor"

İtalya Başbakanı Draghi de İtalya, Fransa, Almanya ve Romanya liderleri namına dakika Kiev'e icra ettikleri ziyareti vakti namına niteleyerek, Ukrayna halkına koşulsuz desteklerini açıklamak düşüncesince geldiklerini belirtti.

AB’nin Zelenskiy'nin istediği kabil Ukrayna’yı desteklemede bütünlük bulunduğunu tabir fail Draghi, bugünkü ziyaretlerinin de Avrupa’nın desteğini bariz biçimde konfirmasyon ettiğini söyledi.

Başbakan Draghi, "Bugünkü ziyaretimizin en ehemmiyetli mesajı; 'İtalya, Ukrayna'yı AB'de istiyor.' İtalya, Ukrayna’nın yavuklu statüsüne cemaat olmasını istiyor ve doğacak Avrupa Konseyi’nde de bu konumu destekleyecek." dedi.

Draghi, Zelenskiy'nin de bu yolun, esaslı reformların bulunmuş yer aldığı katedilmesi müstelzim müşterek sefer bulunduğunu bildiğini belirtti.

Bugün buraya gelmelerinin müşterek sebebinin de Ukrayna’nın baştan kendini nesir etmesine dayanak noktası bulunduğunu vurgulayan Draghi, "Biz sulh istiyoruz fakat Ukrayna kendini savunmalı. Halkı düşüncesince ikrar edilmektedir barışı seçecek bulunan Ukrayna'dır." niteleyerek konuştu.

"Ukrayna'daki insancasına kriz, müşterek evren felaketine dönüşmemelidir"

Rus ordusunun katliamlarını duraksama etmeden kınadıklarını dile getiren Draghi, "Uluslararası şirketlerin harp suçlarıyla dayalı soruşturmalarına ehliyetli dayanak noktası veriyoruz." ifadesini kullandı.

Başbakan Draghi, Karadeniz limanlarında bloke artan milyonlarca titrem tahılın kilidini açmaları icap ettiğini belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bugün öğrendim ki, limanların açılmasına 2 hafta var. Hasat ilkgüz böylelikle ve apayrı şeylerin de vakti yaklaşıyor. Durum değişik acele bir duruma geliyor. Bu özlem vaziyetten çekinmek için, tahılın taşınmasına müteveccih acele biçimde sakıncasız koridorlar oluşturulmalıdır. Ukrayna’daki insancasına kriz, müşterek evren felaketine dönüşmemelidir. Tek yol, müşterek BM sonucuna cemaat olmaktır fakat Rusya şu anne derece reddetti."

Draghi, İrpin kentine icra ettikleri ziyarette de burada meydana gelenleri her insanın bilmesi ve tanıması icap ettiğini söyledi.

Macron: "Ukrayna’nın toprağı üzerinde, Avrupa’nın güvenliği oynanıyor"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Avrupa’nın Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının arkası esna belirgin biçimde engellenmeyen ve hükümran müşterek Ukrayna’dan ve arsıulusal hukuktan taç bulunduğunu belirtti.

Ukrayna’nın Avrupa ailesinin müşterek parçası bulunduğunu kaydeden Macron, Fransa, Almanya, İtalya ve Romanya namına Ukrayna’nın AB'ye üyelik düşüncesince hemen yavuklu statüsünü desteklediklerini dile getirdi.

Macron, bunun düşüncesince müşterek sefer haritasının indinde Balkan, Moldova ve bölgenin durumunun dikkate katılması gerekeceğine ayraç etti.

Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya’nın aldığı “savaş, kargaşa ve hükümran müşterek ülkeye silahlı saldırı” seçimini ikrar etmediklerini söyledi.

Rusya’ya huzur yaptırımlar ve AB’nin Ukrayna’ya insancasına yardım, finansal ve askeri destekleriyle Ukrayna'nın egemenliğini, yer bütünlüğünü ve özgürlüğünü korumak düşüncesince indinde olacaklarını kaydetti.

Macron, “Bugün, Ukrayna’nın toprağı üzerinde, Avrupa’nın güvenliği oynanıyor.” diyerek, Ukrayna-Rusya savaşının Avrupa’nın tarihini değiştireceği yorumunda bulundu.

Fransa, Ukrayna’ya ek 6 sayı Cesar obüsü gönderecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile askeri, finansal ve insancasına iane itibarıyla acele gereksinimleri görüştüklerini tabir fail Macron, finansal ve askeri takım desteklerine bitmeme edeceklerini söyledi.

Macron, Fransa’nın savaşın aslında beri Ukrayna’ya 12 sayı Cesar obüsü gönderdiğini, doğacak haftalarda ek 6 sayı Cesar obüsü göndereceğini belirterek,
Ukrayna toprağı üstünde harp suçlarının cezalandırılmamış kalmaması ve arsıulusal hukukun, adaletin kader etmesi düşüncesince faaliyetlerine güçlendirerek bitmeme edeceklerini söyledi.

Küresel besin krizinin, Rusya çeşidinden ölçülü savaşın doğrudan müşterek kararı olduğuna yer veren Macron, “Kiev’den rastgele daim birlikte, ciddiyetle Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyesi Rusya’ya seslenerek, BM’nin hububat ihracatını birleştirme etmesini ikrar etmesi çağrısı yapıyoruz.” dedi.

“Ukrayna’nın kaderini kendisi seçebilmesi düşüncesince rastgele şeyi yapacağız.” diyen Macron, sulh düşüncesince mukteza şartların oluştuğu vakti Ukrayna’nın kendisinin değişmeyen vereceğine ayraç etti.

Macron, müşterek noktadan sonraları müşterek biçimde bu muharebenin sona ermesi gerekeceğine söyleyerek fakat bunun şartlarının Ukrayna ve Ukraynalı yetkililerce belirleneceğini kaydetti.

“Rusya’nın ıvır zıvır düşürülmemesi” ile alakalı laflarına atfen sorulan soruya, Macron, bulunan vaziyette Almanya Başbakanı Scholz ile taç yana durduklarını fakat bundan 100 sene önceki ise dü ülkenin savaştığı hatırlattı.

Macron, “Müttefikler, Fransa’nın (savaşı) kazanmasını sağlamış oldu fakat Fransa vakti müşterek vebal yaptı, barışı yitirdi zira Almanya’yı ıvır zıvır indirmek istedi.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna-Rusya mücadelesi sona erdikten sonraları başkalarının eskiden icra ettiği hatalara düşülmemesi icap ettiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler