USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: "Putin bu savaşı kazanamayacak"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek, “Putin'in öz kardeşlerine için açmış olduğu savaşı kazanamayacak” dedi.

Almanya Başbakanı Scholz:
25-02-2022 00:59

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya meydana getirdiği askeri saldırının arkası sıra bu gündüz üçüncü kere izah yaptı. Yaşanılan savaşı Rus halkının onaylamadığını Putin'in birlikte tane başına almış olduğu birlikte değişmeyen bulunduğunu anlatım fail Scholz, Ukrayna'ya saldırdıktan sonradan elan birlikte tomar ülkeyi amaç almaması dair Rusya'ya uyarıda bulunarak, “Putin'in özlük kardeşlerine erinç açmış olduğu savaşı kazanamayacak” dedi.

"Putin tarihi art bildirme etmek istiyor”

Scholz, "Putin tarihi art bildirme etmek istiyor. Ama Soğuk Savaş dönemine, 1989'a devir yok. Başkan Putin Ukrayna'ya saldırarak tarihi art bildirme etmek istiyor. Süper güçlerin dünyayı özlük aralarında böldüğü Soğuk Savaş günlerine art devir yok. Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya çeşidinden ihlal edilmesini bildirme etmeyeceğiz” dedi.

Putin'i muharebeye erinç uyardıklarını aktaran Scholz, “Ona açık açık söyledim. Bu savaş ağır birlikte hatadır. Putin topu topu ikazları ve çabaları görmezden geldi. Bunun topu topu sorumluluğunu birlikte tane başına üstlendi. Putin bu savaşı kazanamayacak. Ukraynalılar hürriyet ve el erki istiyorlar" dedi.

“Savaş Almanya düşüncesince dü zaman pervaz mesafesinde”

Savaşın Almanya düşüncesince dü zaman pervaz mesafesinde bulunduğunu tamlayan Schozl, “Ukraynalı aileler iklim saldırısı sığınaklarında oturuyor. Putin, NATO'nun topu topu üyelerini defans kararlılığını hafife almamalı. Artık iş bu çatışmanın başka Avrupa ülkelerine yayılmamasını getirmek meselesidir” ifadelerini kullanarak, saldırılardan sadece Putin'i mesul tuttu.

“Yaklaşık 80 senedir Avrupa'da benzerini görmediğimiz birlikte savaşın başlangıcına tutanak oluyoruz”

Scholz, “Yaklaşık 80 senedir Avrupa'da benzerini görmediğimiz birlikte savaşın başlangıcına tutanak oluyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'ya askeri hamle başlatma sonucu aldı. Bu bağımsız, hükümran birlikte ülkeye meydana getirilen birlikte saldırıdır. Hiçbir nesne ve hiçbir kimesne bunu yerinde çıkaramaz” dedi.

Scholz, “Bu, Avrupa içerisindeki sınırları ancak kaydırma, ayrıca ihtimal de dört başı mamur birlikte ülkeyi evren haritasından lebalep girişimidir. Başkan Putin, Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin esas ilkelerinden ve Avrupa sulh kaydıyla yerine ayrıldı” ifadelerini kullandı.

“Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya çeşidinden ihlal edilmesini bildirme etmeyeceğiz”

Rusya'nın ahi halkı bulunan Ukrayna'nın sayımsız vatandaşının yaşamını tehlikeye attığını aktaran Scholz, “Bu sabahleyin birlikte telefon görüşmesinde Başkan Zelenskiy'e şunları söyledim, Ukrayna halkı ve onların özgürcesine seçme hükümeti dört dörtlük birlikte el birliği içerisindeyiz. Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya çeşidinden ihlal edilmesini bildirme etmeyeceğiz” dedi.

Putin'i Ukrayna'ya erinç birlikte muharebeye erinç yüz kere uyardıklarını dile getiren Scholz, “Bir haftadan az buçuk elan derinlemesine birlikte müddet ilkin onunla Kremlin'de birlikte dü zaman şahsi görüşmeler yaptım ve ona açık açık söyledim: Bu savaş ağır birlikte sorumluluk olur. Rus halkına ve özlük ülkesinin istikbaline de ağır zararlar verirdi” dedi.

“Putin, diplomatik birlikte depar belgesi yolu anımsamak düşüncesince topu topu ikazları ve çabaları görmezden geldi”

“Başkan Putin, diplomatik birlikte depar belgesi yolu anımsamak düşüncesince topu topu ikazları ve çabaları görmezden geldi” ifadelerini kullanan Scholz, Bir kere daha, gibi bulunan en çelimli ifadelerle Başkan Putin'e sesleniyorum: Derhal bu savaşı ve operasyonlarını durdurun. Rus birliklerini Ukrayna'dan çekin. Donetsk ve Luhansk bölgelerinin gayrikanuni tanınmasını bozma edin. Avrupa Birliği, NATO ve G7'deki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla, dört başı mamur birlikte konuşu müeyyide paketi üstünde anlaştık” dedi.

Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımasının arkası sıra evvel yaptırımları elhak uyguladıklarını açıklanan Scholz, “Kuzey Akım 2 doğal kavara borazan hattının sertifikasyonunu askıya aldık. Bugün Ukrayna'ya meydana getirilen saldırının ışığında, elan dip yaptırımlar uyguluyoruz. Rus ekonomisine baş döndürücü kaba etkileyecektir” dedi.

Mehmet Koca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler