USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğüdür

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, emperyalizmin Avrupa'ya arka döndüğünü belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz: Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğüdür
18-07-2022 00:04
Berlin

Scholz, Frankfurter Allgemeine gazetesi düşüncesince kaleme almış bulunduğu makalede, siyasetin gerçeğin görülmesiyle başladığının altını çizerek "Gerçek olan, emperyalizmin Avrupa'ya art döndüğüdür." ifadesini kullandı.

Birçok ülkenin DOĞRU kazançlı ilişkilerin ve çapraz bağımlılıkların ayrımsız sürede balans ve güvenliği sağlayacağını umduğunu fakat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya dirlik yürüttüğü savaşla bu arzusu gözle görülmektedir biçimde namevcut ettiğini tamlayan Scholz, Rus füzelerinin hoppadak Ukrayna'yı değil, ayrımsız sürede Avrupa ve arsıulusal sulh düzenini de moloz biçimine getirdiğini vurguladı.

Putin'in doğal taş yağı lambası yağı sevkiyatını durdurarak enerjiyi ortak tabanca adına kullandığını kaydeden Scholz, Sovyetler Birliği'nin caba Soğuk Savaş esnasında bunu yapmadığını anlatım etti.

Alman ordusunun ve taharri memuru polis defans yapılarının hali ile Rus enerjisine bulunan baş döndürücü bağımlılığa ayraç fail Scholz, kâffesi bunların Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonraları hata ortak asayiş duygusu süresince olunduğunu gösterdiğini belirtti.

"Ne derece fazla erke tasarrufu yaparsak o derece iyi*

Scholz, Almanya'yı şimdi sakıncasız ve dirençli, Avrupa Birliği'ni de şimdi hükümran ve arsıulusal düzeni şimdi sürdürülebilir duruma getirmeleri icap ettiğini vurguladı.

Küresel ekonominin onlarca senedir görülmeyen ortak bata çıka dirlik karşıya bulunduğunu kaydeden Scholz, şu biçimde bitmeme etti:

"Kırık tedbir zincirleri, kıt kabak maddeler, savaşın bozukluk bulunduğu erke piyasalarındaki belirsizlik, kâffesi bunlar evren çapında tutarları artırıyor. Dünyada nazar boncuğu abuhava hakeza ortak gelişimin karşısında yegâne başına duramaz. İşverenler, sendikalar, bilgelik ve siyasal değişmeyen müşteriler arasındaki mevzun eylemin ortak parçası adına bu ülkede kararlaştırdığımız gibi, birbirimize ilişkin kalmalı ve el ele vermeliyiz. O devir krizden girdiğimizden şimdi çelimli ve hür çıkacağımıza inanıyorum. Hedefimiz bu."

Scholz, Alman halkına da seslenerek "Önümüzdeki aylarda hepimiz; sanayi, haneler, kasabalar ve topluluklar ne derece fazla erke tasarrufu yaparsak o derece iyi." çağrısında bulundu.

Putin'in saldırganlığına dirlik koyulması icap ettiğini vurgulayan Scholz, "2008'de Gürcistan'ın işgali, peşi sıra 2014'te Kırım'ın ilhakı, Doğu Ukrayna'ya meydana getirilen atılım ve bitim bu senenin küçük ay ayında kâffesi ülkeye meydana getirilen saldırıda bunu gördük. Putin'in bundan kurtulmasına müsaade vermek, şiddetin yasaları az şimdi nazar boncuğu akıbet yapılmaksızın çiğneyebileceği anlamına gelir. O devir sonunda zat özgürlüğümüz ve güvenliğimiz de tehlikede olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Üye ülkeler arasındaki ayrılıklar bizi zayıflatıyor"

Son yıllarda, AB'nin jeopolitik ortak oyuncu biçimine gelmesi düşüncesince kesif pıtrak ve DOĞRU adına çağrılar yapıldığını dile getiren Scholz, AB'nin kararlılıkla Putin'in neo-emperyalizminin değerli olmayacağını belirttiğini anlatım ederek şunları kaydetti:

"Hedefimiz, Avrupa'da fazla etraflıca süredir analizör düşüncesince savaş ettiğimiz kâffesi bölgelerde saflarımızı sıklaştırmak olmalıdır; söz gelişi muhaceret politikasında, söz gelişi ortak Avrupa savunmasının inşasında, teknolojik ferman ve demokratik dayanıklılıkta. Jeopolitik ortak AB düşüncesince kararımızın sonuçlarının fazla farkındayız. Avrupa Birliği, yayılımcılık ve otokrasinin canlı antitezidir. Üye ülkeler arasındaki ayrılıklar bizi zayıflatıyor. Birliğimizi kesinlikle korumamız ve derinleştirmemiz gerekiyor. Rakip iri güçlerin bulunduğu ortak dünyada sesimizi duyurmaya sürdürmek istiyorsak, söz gelişi aut politikada bundan hakeza millî vetoları hücre alamayız."

Putin'in Ukrayna ve Doğu Avrupa'daki öbür ülkelerle ilişkilerinin dünkü kolonyalist özelliklere erbap bulunduğunu kaydeden Scholz, Putin'in açık açık Sovyetler Birliği yahut Çarlık İmparatorluğu modeline alakalı dünkü ortak ilhanlık hayalini kurduğunu savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler