USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz, çarpış planı yapanların baş döndürücü sağcı AfD ile bağlantısına aksan yaptı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede çarpış planları yapmakla suçlanan insanların çok sağcı Almanya düşüncesince Alternatif Partisi (AfD) ile bağlantısının uyanıklık çeken ve ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz, çarpış planı yapanların baş döndürücü sağcı AfD ile bağlantısına aksan yaptı
09-12-2022 02:09
Berlin

Başbakan Scholz, Berlin'de planlı matbuat toplantısında, "Burada müşterek şeyler döndüğü fazla açık. Burada esas söylenmesi gereken, suçlananlar ortada Alman Federal Meclisi'nin emektar müşterek AfD üyesi olmasıdır. Elbette bu fazla ilgi çeken ve fazla biçimsiz müşterek olaydır." dedi.

Olaf Scholz, Alman devletinin ve demokrasinin işleyişine atıfta bulunarak, "Diğer en ehemmiyetli sonuç, bu çeşit hususiyet ihlallerini ve bu çeşit (darbe) planları asayiş makamlarıyla engelleyebilecek ve topu topu kuvvetiyle reddedebilecek savunulabilir müşterek devlete, savunulabilir müşterek demokrasiye erbap olduğumuzu her insanın bilmesidir." sanarak konuştu.

Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil de mevzuyla ilişik namına Alman medyasına meydana getirdiği açıklamada, baş döndürücü sağcı AfD partisinin cezalandırılmasını istem etti.

AfD'yi açık açık kanun karşıtı müşterek fırka namına nitelendiren Klingbeil, "AfD, parlamentolarda, mahkemelerde yahut amme hizmetlerinde değil, Anayasayı Koruma Dairesi'nin strateji sıralamasında toprak almalı." dedi.

Klingbeil, çarpış planı işleyen İmparatorluk Vatandaşları (Reichsbürger) adlı gruba müteveccih baskının, AfD ile arasındaki yaklaşan bağlantıyı müşterek el hâlâ gösterdiğini de laflarına ekledi.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler