USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: “Bu savaşı derhal sonlandırın, silahlı çatışmayı durdurun"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, “Bu savaşı derhal sonlandırın, silahlı çatışmayı durdurun" derken, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise, "Rusya'nın savaşını az buçuk da hepimiz akçalanmış ediyoruz. Almanya'nın doğal pat

Almanya Başbakanı Scholz: “Bu savaşı derhal sonlandırın, silahlı çatışmayı durdurun
17-03-2022 00:17

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın başkenti Berlin'de Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile indinde araya geldi. Görüşmede Ukrayna'daki savaş ve Avrupa politikaları ele alındığı bildirilirken, düet eş matbuat toplantısı düzenledi. Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'ya müteveccih saldırıları derhal durdurmaya çağırarak, “Bu savaşı derhal sonlandırın, silahlı çatışmayı durdurun" dedi.

Scholz, "Rusya, askeri işgalini değme gündüz insanoğlu hayatı açısından hırslı kayıplarla ilerletiyor. Korkunç savaşın kurbanları ortada kadın, eş ve evlatların yanı esna emniyetsiz sayıda Rus askeri de var” ifadelerini kullandı.
Ukrayna'nın Rus ordusuna erinç direnişini “çok nazarıitibar çekici” namına nitelendiren Scholz, bunun Putin'in hata hesapladığı bekçi olduğunu, Ukrayna halkının Rusça mütekellim kısmının da Putin'in işgaline erinç bulunduğunu anlatım etti.

Almanya ve arsıulusal ortaklarının Rusya'ya uyguladığı yaptırımların şimdiden tesirini göstermeye başladığını tamlayan Scholz, "Yaptırımların, Ukrayna'nın ehemmiyetli direnişine ek olarak, Moskova ve Kiev arasındaki bu sulh müzakerelerinin şu anda gerçekleşmesine yardımı bulunmaktadır” dedi.

Scholz ayrıca, Avrupa namına Ukraynalılarla solidarist indinde davranış sergilediklerini ve AB ülkelerine sığınan Ukraynalılara esirgeme sağlanacağından emniyetli olunması icap ettiğini belirtti.

“NATO üyeliğini tartışacağız”

Marin ise icra ettiği açıklamada, hükümetinin bu baharda Finlandiya'nın beklenen NATO üyeliği dair kamuoyunda indinde ağız dalaşı başlatacağını aktardı. Marin, “Güvenliğimiz erinç konuşacağız, daima baş başa NATO üyeliğini de içerisine düzlük ihtimalleri tartışacağız” dedi.

Marin, ülkesinde aut siyaset hikayelerinde serbest indinde düşün donanmasına itminan geleneği bulunduğunu da anlatım etti.

“Rusya'nın savaşını az buçuk da biz akçalanmış ediyoruz”

Almanya'nın Rusya'dan doğal doğal taş yağı lambası ve yer yağı almaya devem etmesini elbette değerlendirdiğine müteveccih indinde soruya ise Marin, “Evet, Rusya'nın savaşını az buçuk da biz akçalanmış ediyoruz. Ama AB içinde değişik gereksinimler mevcut ve Almanya'nın doğal doğal taş yağı lambası ve yer yağı ihtiyacının çoğunu Rusya'dan hazırlık ettiğini biliyoruz” dedi.

Mahmut Tosun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler