USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aktif Bank 'Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda yerini aldı

Afrika ülkelerindeki hizmetleriyle Türk ihracatçıları düşüncesince güreşçi köprüsü rolü görmeye bitmeme fail Aktif Bank, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) üçüncüsü meydana gelen “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”nda yerini aldı.

Aktif Bank 'Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda yerini aldı
21-10-2021 14:01
İstanbul

Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”na katılımlarına ilişkin, "Afrika’nın kazançlı dönüşümüne katkıda mevcut Türk ihracatçılarına verdiği destekle ön plana çıkan ehemmiyetli müşterek aktör kendisine Afrika’daki paydaşlarımıza müşterek araya hulul fırsatı yakalayacağımız bu etkinliğe dayanak noktası verici biricik Türk Bankası olmaktan alım çalım duyuyoruz." dedi.

Afrika ülkelerindeki hizmetleriyle Türk ihracatçıları düşüncesince güreşçi köprüsü rolü görmeye bitmeme fail Aktif Bank, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) üçüncüsü meydana gelen “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”nda yerini aldı.

Forum kapsamında Türkiye ve Afrika arasındaki kazançlı ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla sergilik açan Aktif Bank, foruma dayanak noktası verici biricik Türk bankası oldu.

Konuya bağlı değerlendirmede mevcut Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Utku, Aktif Bank kendisine 150 ülkede 1.000’i çok muhabirlik ilişkisiyle serbest müşterek ağabey eş olduklarını belirtti.

Utku, başta Afrika, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Güney Asya'nın öne çıkan pazarları bulunduğunu tabir ederek, "Yaptığımız çalışmalarla ihracatçılarımızın aut tecim ve ifa işlemlerine hoppadak kaslı alanlarda değil, dayanıklı coğrafyalarda da vasıtalık etmeye ve herhangi müşterek segmentten müşterimize yenilikçi analizör sunmaya bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

İş ihya faaliyetlerini akıcı kendisine bitmeme etmek az daha diyar dışı ziyaretlerine müstevli koşullarına karşın bitmeme ettiklerini aktaran Utku, yıl aslında buyana Bağımsız Devletler Topluluğu ve Afrika’da nice ülkeyi görüşme ettiklerini, hem mali şirketler aynı zamanda gittikleri devletlerin amme kurumlarıyla görüşmeler yaparak teşrikimesai fırsatlarını kıymetlendirme imkânı yakaladıklarını söyledi.

Utku, akıbet 5 yıldır Türkiye ve Afrika arasındaki ticareti geliştirmeye müteveccih çalışmalara odaklandıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Afrika ile iş önleyen ihracatçılarımıza dayanak noktası kendisine ülkemizin aut tecim kütlesinin büyüme göstermesine katkıda mevcut olmak az daha kurduğumuz yayılmış bankacılık ağımızı hâlâ da bollatmak anne hedefimizdir. Halihazırda Afrika’da 48 ülkede 330’dan müşterek tomar veznedar ile teşrikimesai içerisindeyiz ve bu ağımızı perçinlemek az daha çoğunlukla seyahatler gerçekleştirmekteyiz. Sene aslında buyana 14 Afrika ülkesini görüşme ettik. Özellikle Sahra Altı Afrika’da eş olduğumuz eksperlik bizi ihracatçılarımız gözetiminde imtiyazlı müşterek pozisyona yerleştirmiştir.

Salgın sürecine bağlı güçlük bitmeme ederken çalışkanlık gösterdiğimiz ayrışık Afrika ülkelerindeki telkih alımlarına bağlı ödemelere vasıtalık ederek zorlukların aşılmasına katkıda mevcut kılavuz kaptan oyuncular ortada arazi almaktayız. Afrika’nın kazançlı dönüşümüne katkıda mevcut Türk ihracatçılarına verdiği destekle ön plana çıkan ehemmiyetli müşterek aktör kendisine Afrika’daki paydaşlarımıza müşterek araya hulul fırsatı yakalayacağımız bu etkinliğe dayanak noktası verici biricik Türk Bankası olmaktan alım çalım duyuyoruz."

"Afrika sahasına özen hâlâ da arttı"

Aktif Bank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hakan Pürdeloğlu ise Avrupa pazarında dip rakiplik ve düşüt kar marjı sebebi ile Afrika sahasına ilginin hâlâ da arttığına ayraç etti.

Türk mahsul ve hizmetlerinin kalitesi ile Afrika pazarındaki efdal alakanın buluşmasının tecim kütlesinin hâlâ da artmasını sağladığını özetleyen Pürdeloğlu, "Bu pazarda tehlikesiz tecim yapılabilmesi noktasında Türk firmaları ve Afrika Bankalarının yeğleme etmiş olduğu anne veznedar olduk. Bu tercihin sebebi aut tecim mevzusundaki tecrübemiz, serbest muhabir ağımız ve efdal muamele hacmimizdir. Dünya üstünde 370’i çok bankaya akça yönetimi hizmeti (nostro hesap) veriyoruz. 151 ülkede 1.026 muhabire sahibiz." niteleyerek konuştu.

Pürdeloğlu, kurumsal bankacılık kendisine hem envestisman bankacılığı aynı zamanda konvansiyel bankacılık ürünleri ile serbest müşterek yelpazede görev verdiklerini vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Müşterilerimizin Afrika, CIS ve öteki bölgelerden mevrut hariç satım bedellerinde çabuk ve tehlikesiz tahsilata vasıtalık hizmetle kalmayıp bu devletlere gerçekleştirecekleri planlara finansman sağlamakta ve ticaretlerinde garantörlük hizmetleri sunuyoruz. Dış ticaretin finansmanında akça ve gayri akça ürünlerimizle çabuk analizör üretiyoruz. Bunların dışında yenilenebilir erke yatırımlarında da tecrübemiz ile yatırımcılara müşavirlik ve finansman desteği veriyoruz.

Ticaretin güzel olabilmesi düşüncesince alıcının istek etmiş olduğu kalitede para ve hizmete ulaşması, satıcının ise sağlamış olduğu mahsul ve hizmetin bedelini vaktiyle ve kusursuz kendisine öğrenim etmesi gerekir. Aktif Bank kendisine Afrika'daki tecrübemiz ve 370’i çok veznedar networkümüz ile alıcı ile barışma aşamasından, tahsilatına derece sürecin topu topu evrelerinde danışmanlık, garantörlük ve aut ticaretin finansmanı ürünlerimiz ile Afrika sahasına tecim ve envestisman gerçekleştirmek talip topu topu firmalara görev özgülemek düşüncesince hazırız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler