USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aktif Bank 'Ekonomide Aktif Kadınlar' projesini başlattı

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, "Ekonomide Aktif Kadınlar, eş girişimciler düşüncesince yaşama geçirdiğimiz birlikte mikrofinans projesi. Projeye önceki aşamada 1.000 eş müteşebbis ile başlayacağız. Programın sürdürülebilir olmasını istiyoruz." dedi.

Aktif Bank 'Ekonomide Aktif Kadınlar' projesini başlattı
04-03-2022 15:34
İstanbul

Aktif Bank, "Ekonomide Aktif Kadınlar" angın dünkü projesiyle, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı teşrikimesai ile namüsait gelirli mikrogirişimci bayanların dirimlik getirici faaliyetlerinin sürdürülebilir bulunmasına katkıda bulunacak.

Ayrıca küresel bilgelik hizmetleri firması Experian'ın vereceği "Finansal Geleceğini Yönet" isminde yetişek programı ile de hanımlar girişimcilik yolculuğunda destekleyecek.

Projenin lansman toplantısı Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, Aktif Bank Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz, Experian Genel Müdürü Samile Mümin ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin içeriğine bağlı bilgelik verici Adaca, bayanların istihdama katılmasının önemine ayraç ederek, ekonomideki varlığını güçlendirmesi düşüncesince hanımlara verdikleri desteklerden bahsetti.

Dünya Bankası'nın yayımladığı ifade ve istatistikler karşı yorum özne Adaca, 2019 datalarına göre, kadının istihdama ortaklık payı listesinde Türkiye'nin maksut yerde olmadığının altını çizdi.

"Projeye karşı etapta 1.000 eş müteşebbis ile başlayacağız"

Adaca, bayanların istihdamdan ve üretimden ırak kalmasının diyar ekonomisi ve bireylerin hayatlarına bulunan aksi etkilerine ayraç ederek şunları kaydetti:

"Bugün tanıttığımız projenin üstünde epeydir çalışıyoruz. Proje, eş girişimciler düşüncesince yaşama geçirdiğimiz müşterek mikrofinans projesi. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ve Experian ile projeyi kurguladık. Amacımız, dezavantajlı ve mali sistemin müşterek parçası sıfır kadınların, hem ailelerinin konuşu refahı için, hem öz girişimcilerini akçalanmış kılmak düşüncesince duydukları gereksinimi müşterek mikrofinans programı ile baş başa kendilerine ulaştırmak.

Projeye karşı etapta 1.000 eş müteşebbis ile başlayacağız. Programın sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Aktif Bank yerine gelişigüzel bölgede eşey eşitliğinin önemine inanıyor, insanoğlu kaynakları politikamızdan içtimai hata bölgesine derece hanımlara müteveccih aksiyonlarımızı çoğaltmak düşüncesince çalışıyoruz.

Bu tatlılıkla yaşama geçirdiğimiz ‘Ekonomide Aktif Kadınlar’ projesinin en ehemmiyetli amaçlarından biri, bankacılık sistemine müdahale sıfır namüsait gelirli mikrogirişimci hanımları mali düzene ve ekonomiye kazandırmak. Kurguladığımız mikrokredi projesiyle bayanların güven skorlarını ve mali profillerini oluşturarak, onların bu mikrokredi sonra mali enstrümanlara ulaşmasını da kolaylaştıracağız. Yaratılan bu mali önceki ve Experian kabilinden verilecek eğitimin de gücüyle, bayanların işlerine ilişikli donanımlarını artırmayı, mikrogirişimcilik serüveninde başarıya ulaşmalarını ve elan iri girişimlere atılmalarında onlara enfrastrüktür sağlamayı hedefliyoruz. Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde bu projeyi duyurmaktan mevki ve alım çalım duyuyoruz."

"İlk etapta bin hanıma 2 milyon TL güven kullandıracağız, gayemiz 3 yılda 5 bin hanıma ulaşmak"

Aktif Bank Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz, karşı etapta Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile teşrikimesai ile bin hanıma 2 biner TL peyda kılmak az daha yekûn 2 milyon TL mikrokredi sağlayacaklarını, 3 yılda 5 bin hanıma anlayış hedefinde olduklarını aktardı.

Mikrogirişimci hanımlara hem sürdürülebilir dirimlik yaratış bununla beraber girişimcilik yolculuklarında dayanak olacaklarını dile getiren Yılmaz, şu detayları verdi:

"Öncelikle kullandıracağımız faizsiz ve 12 ay vadeli mikrokredilerle, disiplin manada iş kuracak eş girişimcilere kapital desteği sağlayacak ve mali profillerini oluşturacak, arkası esna Experian iş birliğiyle 'Finansal Geleceğini Yönet' isminde eğitimi vererek müşavirlik da sunacağız. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın dünya malı gösterdiği 65 ilde yürüteceğimiz projenin ilerleyici evrelerinde ise iş geliştirme, iş düşüncesince mukteza materyal alımına müteveccih güven süreçleri de tasarlıyoruz.

Bunun yanı esna hayvancılık ve ekincilik kabil seçenek sektörlerde de müteşebbis peyda kılmak talip hanımları şümul müdahale etmeyi hedefliyoruz. Uzun soluklu olmasını amaçladığımız bu projenin gümrahlık ölçümleri sonrasında, elan müşterek tomar hanıma ulaşmayı, onlara hem kapital bununla beraber yetişek ait dayanak olmayı planlıyoruz."

"Dünyanın katı baş döndürücü ülkesinde hanımlara dayanak olmaya çalışıyoruz"

Ekonomide Aktif Kadınlar projesinde toprak almaktan alım çalım duyduklarını tamlayan Experian Genel Müdürü Samile Mümin, şu ifadeleri kullandı:

"Experian olarak, dünyanın katı baş döndürücü ülkesinde benzeri projelerde mali kapsayıcılık yönünde hanımlara dayanak olmaya çalışıyoruz. Bizim projedeki esas rolümüz, mali hizmetlere bu plan vesilesiyle ulaşabilecek kadınların, krediye erişimlerini derinlemesine vadede de muhtemel kılacak yetişek desteğini vermek.

Projenin inovatif tarafında ise elan evvela güven kullanmamış ve sektörde rastgele müşterek tavsiye bilgisi sıfır şahısların değerlendirilmesini kolaylaştıracak seçenek data kaynakları üzerinde, partnerlerimizle baş başa emek harcamayı hedefliyoruz."

"Dar gelirlilerin dirimlik getirici faaliyetlerde bulunmaları desteklenmeli"

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı yerine 2003 yılından buyana yoksulluğun azaltılmasına müteveccih namüsait gelirli bayanların dirimlik getirici faaliyette bulunmalarını sağlayacak şekilde, ağız ağıza güvene alakadar olarak, fakat arka mutavaat mikrokredi verdiklerini aktardı.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'deki mikrokredi uygulaması, karşı kez Diyarbakır'da başlatıldı. Bugüne derece 65 il 94 şubede, 200 binden müşterek tomar serseri müteşebbis kadının disiplin müteşebbis olmalarına asistan olacak şekilde, yekûn yerine 1 bilyon 274 milyon liralık mikrokredi dağıtımı yaptık. Verilen mikrokredilerde arka devir payı yüzdelik 100'dür.

Hibe şeklindeki yardımlar; çalışamayacak halde bulunan şahıslara nakdi ve ayni biçimde yapılmalıdır. Ancak çalışabilecek halde bulunan dört başı mamur namüsait gelirliler ise Aktif Bank'ın icra ettiği kabil mali yerine desteklenmelidir. Dar gelirli bayanların dirimlik getirici faaliyetlerde bulunmasını sübvanse kılmak amacıyla, Experian’ın vereceği ‘Finansal Geleceğini Yönet’ isminde yetişek programı da baş döndürücü kıymetlidir. Aktif Bank ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kolektif gerçekleştirdiğimiz ‘Ekonomide Aktif Kadınlar’ projesinde toprak almaktan iri mevki duyuyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler