USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akkök Holding, 2022'de de envestisman ve satın almalara bitmeme edecek

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Dördüncü, "Akkök Holding'i 2022'de de diyar içi ve diyar haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar bekliyor. DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak dünkü istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor." dedi.

Akkök Holding, 2022'de de envestisman ve satın almalara bitmeme edecek
29-12-2021 11:50
İstanbul

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, kimya, emlak ve erke dalında çalışkanlık yayınlayan Akkök Holding'i 2022'de de yerleşme içi ve yerleşme haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar beklediğini belirterek, "DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak dünkü istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını haiz dünkü ortak ip tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da dünkü ortak satın alması gündeme gelebilir." dedi.

Ahmet Dördüncü, İş Dünyası Sohbetleri kapsamında AA muhabiri ile 2021 değerlendirmelerini ve 2022'den beklentilerini paylaştı.

2021'in, tamamı dünyada salgının etkilerinin bitmeme etmiş olduğu ortak sene bulunduğunu özetleyen Dördüncü, kimya sektöründe dezenfektan incelmemiş maddeleri ürettikleri düşüncesince mebzul koyu tempoyla çalıştıklarını ve bu durumun performanslarını ivmelendirdiğini söyledi.

Dördüncü, bu sene kimya sektöründe ehemmiyetli yatırımlar gerçekleştirdiklerini tabir ederek, "Aynı biçimde erke alanındaki şirketlerimizin de 2021'deki neticeleri mutlu ediciydi. Diğer taraftan perişan piyasasının müstevli kaynaklı yaşamış olduğu teessürat dolayısıyla alım satım merkezi yatırımlarımızın bulunmuş olduğu emlak sektöründe kızgın ortak sene geçirdik." sanarak konuştu.

Akkök Holding'i 2022’de de yerleşme içi ve yerleşme haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar beklediğini aktaran Dördüncü, şunları kaydetti:

"Gelecek hedeflerimiz doğrultusunda sürdürülebilir ve metin büyümemize ulama sağlayacak derinliğine vadeli yatırımlara odaklandık. Stratejimizle ahenkli ve tamamlayan niteliğe eş yatırımlarla Türkiye'ye dış satım ve istihdam kabil bölgelerde kuvvet katmaya bitmeme edeceğiz. Satın benimseme etme yatırımlarımız gelecekte de bitmeme edecek. Dünyanın stratejik karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak dünkü istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Dünyanın lider, Türkiye'nin ise yegâne akrilik elyaf üreticisi bulunan iştirakimiz Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını haiz dünkü ortak ip tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da dünkü ortak satın alması bahis konusu gündeme gelebilir. Özetle, ekip şekilde senenin sonuna denli toplamda 300 milyon dolara yaklaşan envestisman planlaması yaptık."

Dördüncü, yatırımları temdit stratejileri doğrultusunda istihdamlarını da yüzdelik 15 artırmayı öngördüklerini vurgulayarak, "Bu yatırımlarımız kararında bünyemize kattığımız firmaların katkısıyla 2022’de hep istihsal kapasitemizi de yüzdelik 16,8 artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu sene çelimli yatırımları yaşama geçirdik"

Ahmet Dördüncü, Akkök Holding'in 70 senedir Türkiye namına ehemmiyetli yatırımlar gerçekleştirdiğini, bu doğrultuda 2021'de de çelimli yatırımları yaşama geçirdiklerini kaydetti.

Akkim Kimya'nın dünyanın önde mevrut karboksimetil selüloz üreticilerinden USK Kimya'yı bünyesine katarak anorganik çoğalma stratejileri doğrultusunda ehemmiyetli ortak hücum attığını anımsatan Dördüncü, 63 milyon dolar tutarındaki bu yatırımla Akkim'in yıllık dış satım ve cirosunu ehemmiyetli ortak biçimde artırdığını tabir etti.

Dördüncü, bu sene faziletkâr ek değere eş muhtelit üretip ihraç fail Epsilon Kompozit'in yüzdelik 51'lik hissesinin de Akkök Holding ve anne ortakları kabilinden satın alındığına ayraç ederek, şunları söyledi:

"Epsilon, havacılık ve defans özellikle edinmek neredeyse muhtelif sektörlere müteveccih faziletkâr teknolojili muhtelit kısımlar ve parçalarının istihsal ve montajını gerçekleştiriyor. Airbus, Bell ve KAI kabil arsıulusal iş ortaklarının yanında yerel defans şirketlerine de fariza veriyor. Epsilon'un muhtelit ihracatı da Türkiye'nin bu ehemmiyetli alandaki ithalatını ve dışa bağımlılığını azaltacaktır. Bu ortaklığımızın da sınai sektörlere karbon elyaf muhtelit çözümleri sağlayıcı ortak gayrı iştirakimiz DowAksa özellikle edinmek üzere, ekip şirketleriyle iş birliğini levent uzadıya bize ehemmiyetli avantajlar kazandıracağına inanıyoruz. Global müşterilere eş Epsilon ile muhtelit dalında arsıulusal yarışta liderliğe güçlenmek hedeflerimiz arasında."

Holding şekilde borsaya teferrüç dair yaklaşımlarından da bahseden Dördüncü, "Borsa, ırak olmadığımız ortak alan. An bakımından Akkök Holding'in 4 skor bölüt belirgin iştiraki bulunuyor. Tabii ki borsada zamanlama baş döndürücü önemli. Şimdilik enerjik ortak planımız olmasa da akıllıca devir ve şerait oluştuğunda dünkü ortak hücum hazırlamaya hamam bakabiliriz." dedi.

"2022 sene sonu çoğalma tahminim yüzdelik 4 ila 5 arasında"

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Dördüncü, Türkiye ekonomisinin 2022'de yeniden müstevli önceleri çoğalma payı bandına girmesini beklediğini belirterek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"2022 sene sonu çoğalma tahminim yüzdelik 4 ila 5 arasında. Önümüzdeki zamanın riziko haritasına bakarsak; geçtiğimiz aylarda Avrupa Birliği ile imzalanan yeşil mutabakatla gündeme mevrut ve sanayide hava değişikliğiyle ait alınacak önlemler dolayısıyla uran tarafında ağırbaşlı ve kızgın ortak tahavvül sürecine tedarikli olmamız icap ettiğini söyleyebilirim. Ayrıca, incelmemiş özellik tutarları ve geri fariza maliyetlerdeki artışın yanında kurdaki dalgalanmalar da önümüzdeki sene ortaya çıkma ehemmiyetli riskler ortada arazi alıyor. Ancak bilançosu katı bulunan firmalar namına bu çeşit risklerin dünkü bazısı fırsatlar doğuracağını derpiş etmek mümkün. Akkök Holding şekilde lazım millî gerekse arsıulusal pazarlardaki yatırımlarımızla etkinliğimizi sürdürerek Türkiye ekonomisine bedel yaratmaya bitmeme edeceğiz."

Bu senenin ortak gayrı ehemmiyetli hususi durumunun de iş modellerinde yaşanmış bulunan değişimler olduğu için bahseden Dördüncü, ev-ofis sistemi herhangi ortak sabık gündüz yaygınlaşırken kendilerinin de çelimli sayısal ast yapıları sebebiyle açıktan çalışmayla işlerini değerli halde yürüttüklerini kaydetti.

Dördüncü, ekip şirketlerinden Aktek Bilişim'in 1.400 çalışana emin ve faziletkâr performanslı ast çatı hizmeti sağladığını, salgının alacağı seyre gereğince açıktan emek vermek modeliyle ait doğacak planlamalarını tamamlayacaklarını söyledi.

"Gelecek stratejimizin temelinde sürdürülebilir kalkınma var"

Ahmet Dördüncü, müstevli süreciyle sürdürülebilirlik teriminin öneminin şimdi dobra anlaşıldığını, tamamı firmaların doğacak planlarını sürdürülebilirlik ekseninde kurgulamaya başladığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıyla (SKA) belirlenen hedeflerin baş döndürücü uzağında olunduğuna dikkati çekici Dördüncü, "Bu sebeple bundan böyle geleceğimiz düşüncesince farkındalık yaratmaktan öteye geçerek herkesi taahhütlerini vermeye ve bu doğrultuda muktezi aksiyonları yaşama geçirmeye çağırma ediyorum." dedi.

Dördüncü, Akkök Holding'in doğacak stratejilerinin temelinde sürdürülebilir kalkınma bulunduğunu belirterek, konuşmasını şu biçimde tamamladı:

"Çevresel ve içtimai tamamı boyutlarıyla ele aldığımız bu kavramı, kurumumuzun organizasyonel yapılanmasının tamamında beledi halde benimsiyoruz. hususi bu sahanın sürdürülebilirlik alanındaki cihanşümul ilkelerinin belirlenmesine ve benimseme görmesine evleviyet fail Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin altında imzamız bulunuyor. Ayrıca, geçtiğimiz ilkgüz ayında dünyanın en iri sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Global Compact'in çağrısıyla dünyanın ciharıyek yanındaki iş liderlerince açılan Yenilenen Küresel İşbirliği Bildirisi'nin de imzacıları arasındayız. Böylelikle, kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımımızı cihanşümul standartlarda tutmayı hedefliyoruz. 2008 yılından bu yana, herhangi ortak sene derneşik şekilde Sürdürülebilirlik Raporu yayımlıyoruz. Açıklık, şeffaflık, bereket ve aritmetik verebilirlik ilkeleriyle hazırlamış olduğumuz raporlarla çevresel performansımızı değerlendirme ve düzeltme imkanları yakalıyoruz. Öte taraftan Aksa Akrilik, Akkim, Akenerji ve gayrı tamamı iştiraklerimiz de kişi sektörlerinde önderlik fail mekân dostu sürdürülebilirlik emekleri gerçekleştiriyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler