USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bizim adayımız belli. Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı yapacağız." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı
09-01-2022 15:23
Ankara

Kurtulmuş, Kızılcahamam'da müşterek otelde planlı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

İstanbul il teşkilatının sonuç senelerde icra ettiği çalışmalarla sahada iyi işler sürdürdüklerini tamlayan Kurtulmuş, teşkilatın 2023 ve 2024 seçimlerinin sonuç hazırlıklarını yaparak zımnında bitmeme ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin sonuç çağda yaşamış olduğu döviz hareketliliğine ilişkin, "Özellikle döviz hareketliliğinden ötürü yurttaşlarımızın çekmiş olduğu sıkıntıların, ortaya çıkan iktisadi zorlukların farkındayız. Şunu da söyleyeyim muhalefetin bilincinde olduğu için aşırı henüz müşterek tomar da farkındayız. Vatandaşımızın bu sıkıntılarının giderilmesi düşüncesince etraflı kurumlarımız, etraflı bakanlıklarımız tetik müşterek biçimde 24 çağ çalışıyor. İnşallah bu süreçleri de aşacağız ve vatandaşımızı bu sahn pahalılığının altında da ezdirmemek düşüncesince mücadelemize bitmeme edeceğiz." ifadelerini kulandı.

Türkiye'nin sonuç çağda yaşama geçirdiği defans sanayisi planlarına bağlı Kurtulmuş, "Şu anda yüzdelik 70-75 seviyelerindeki millileşme oranları inşallah en andıran sürede yüzdelik 80'lerin üzerinde çıkacaktır. Bu şu demektir: Türkiye sadece, dünyanın herhangi müşterek durumunda de öyledir defans uran yalnızca tabanca istihsal etmek değildir. Savunma uran bire müşterek sürede gayrı taraf sanayileri de geliştiren ve etraflı sanayiye iri müşterek ivme kazandıran motosiklet sanayilerden biridir, mürşit sanayilerinden birisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin yıldırı üstünden oynanan etraflı oyunları giderilmiş ederek, serbest iri müşterek Türkiye olma istikametinde zımnında bitmeme ettiğini vurgulayarak "Sınırlarımızın ötesinde oluşturulmaya çalışılmış bulunan müşterek yıldırı devletine de Türkiye izin etmeyerek onu da önleyerek zımnında bitmeme ediyor." dedi.

Karadeniz'deki gazın 2023 gelmeden milletin kullanımına sunulacağını aktaran Kurtulmuş, iri Türkiye istikametinde iri müşterek adımın henüz atılacağını kaydetti.

Kurtulmuş, Kazakistan'daki gelişmelere bağlı ise şunları söyledi:

"Her şeyden önceki Türkiye adına dostumuz, kardeşimiz ve sonuç yıllarda başta görülmedik ağır müşterek biçimde ilişkilerimizin geliştiği, Türk Devletler Topluluğu içinde de çalışan müşterek sefer arkadaşımız bulunan Kazakistan'ın iç çelişkilerle, iç çatışmalarla çağ kaybetmesine katiyen gönlümüz razı olmaz. Biz Kazakistan'ın birliğinden, beraberliğinden ve bütünlüğünden yanayız. Son mevrut istihbarat Kazakistan'da bundan sonra adım adım sükunetin sağlanmakta bulunduğunu gösteriyor."

Muhalefetin kıygınlık edebiyatlarıyla sefer almaya çalıştığını tamlayan Kurtulmuş, şu biçimde konuştu:

"Ana ihtilaf demeyelim de Türkiye'nin ikinci partisi şu anda, ikinci partisi, onun önderi CHP'nin Cumhuriyet Halk Fırkası'nın Başkanı sonuç senelerde müşterek yöntem seçimi izliyor. Şimdi yöntem belirgin müşterek rakiplik alanıdır, hepsi fikrini söyler, sonunda kavim söylenenleri izler, yapılanları izler hamiş verir, notunu da kasa haset sandığın içine atar. Sandıktan ne çıkarsa giriş delik üstüne, buna tığ hiçbir itiraz etmeyiz. Şimdi bu açıdan milletin muhalefetteki partilerden beklentisi nedir, iktidara geldiğinizde ne yapacaksınız müşterek anlatın. Anlatabildikleri şimdiye denli müşterek bilinçlilik vardı, ikinci madde onu henüz eklediler. Bir müşterek tane madde vardı 'Tayyip Erdoğan gitsin de kesinlikle giderse gitsin'. Bir güruh parti taraf yana yukarı fazladan gelmişler, esasta müşterek taraf yana gelmemek düşüncesince de hususi müşterek himmet gider ediyorlar, o da ayrı müşterek konu."

"Aday meselesine erişince işler karışıyor"

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin bitmeme ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu ermiş kavim kanun değişikliği ile getirmemiş kabilinden millete hayıf yapmayın. Şu anayasal dizge bitmeme ediyor ve bu dizge içinde siz de savaş ediyorsunuz. Projelerinizi açıklayın önce. Projeleri yok. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Bizim adayımız belli. Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı yapacağız. Sizin tercihiniz kim? O devir ne diyorlar, 'Ya seçimi getirin önce, doğrudan tığ erte söyleriz size'. Hani erte kasa gelsin diyordunuz. Aday meselesine erişince işler karışıyor. HDP'nin icazet verdiği müşterek namzet bire müşterek sürede İYİ Parti'nin icazet verdiği aday, bire müşterek sürede CHP'nin de benimseyeceği müşterek aday. Veya şu anda Türkiye'nin ikinci partisi ya, ego de parlamentoda konuştum onu bütçe konuşmasında. Normal olanı Türkiye'nin ikinci partisinin başındaki zatın Cumhurbaşkanı talibi olmasıdır. Olur, imkânsız bilmem."

Millete müşterek vefa borcu bulunduklarını tabir fail Kurtulmuş, "Bir vefa borcumuz mevcut millete, güzeşte seçimden sağlıksız küsurat hesabı müşterek biçimde tamamlayarak inşallah 2024'te baştan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yöneltmek kabilinden müşterek sorumluluğumuz var. Bunun düşüncesince gayretle çalışıyoruz." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de toplantının kapanışında icra ettiği konuşmada, şehremaneti başkanlarına, kaza başkanlarına ve sedir üyelerine toplantıya katılımları düşüncesince teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler