USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz sürüm potansiyeli haiz gidişat berk duruşumuzla giderilmiş edild

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilgilendiren açıklamamasına bağlı "Sağlam duruşumuz sebebiyle iri buhran emisyon potansiyeli haiz bu boyut kaldırılmış edildi ve Türkiye'nin başarısı kendisine kayıtlara girdi." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz sürüm potansiyeli haiz gidişat berk duruşumuzla giderilmiş edild
28-10-2021 14:40
Burdur

Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesince planlı 3. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'nun açılışında icra ettiği konuşmada, Akif'in evvel çağda karşılaşmış olduğu hastalıkların bugün de yaşanmaya bitmeme ettiğini söyledi.

Milli meseleler dair eş akım edilmesi icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, yöntem ve evren görüşlerinin değişik olabileceğini fakat Türkiye'nin çelimli geleceği noktasında fikirlerin ortaklaşması icap ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Kavala ile ait açıklamalarına değinerek, şöyleki konuştu:

"10 büyükelçinin açıklaması, Türkiye'nin iç işlerine engelleme anlamına taşıyacak bulunan girişimleridir. Aslına bakarsanız şişman eş buhran emisyon potansiyeli haiz girişim. Allah'a aşırı şükür Cumhurbaşkanımızın aşırı kararlı, Türkiye'nin bürokrasinin de aşırı kişilikli durması, siyasetin de aşırı çelimli durması kararı gözümüzün içerisine baka baka 10 sefirikebir ve arkalarındaki başkentleri arka etap atarak Türkiye'nin enerjisini tasdik etmiş oldular. Bu eş politik bap olsun diyerek getirmiyorum gündeminize. Türkiye'nin bu başarısı AK Parti iktidarının da aykırı bulunan her insanın de eş başarısı olmalıdır. Onun düşüncesince beklerdik ki sefirikebir krizi ortaya çıkmış olduğu devir etraflı politik partiler eş eş noktada dursunlar. Bu Türkiye meselesidir, Türkiye'nin birliği, dirliği meselesidir. Konunun mahiyetiyle on paralık ilgilenmeden söylüyorum. Türkiye'nin rastgele eş yerdeki büyükelçisi rastgele eş ülkede bitmeme fail eş mahkemeyle ait eş lakırtı söylese o gece ezanı kapının önüne koyarlar. Diyelim ki bizim Berlin Büyükelçimiz, eş Alman mahkemesindeki mevzuyla ilgili, hakikaten bizi ilişik katı aşırı murafaa var, kalksın konuşsun bizim arkadaşımızı kapının önüne koyarlar. Şimdi bunlar emektar Türkiye alışkanlıklarına göre 'Nasıl olsa kılıç söyledik, geçtik. Türkiye eş obje diyemez.' zannediyorlardı. Sağlam ve çelimli duruşumuz sayesinde, Cumhurbaşkanımızın kişilikli liderliği sebebiyle Allah'ın izniyle şişman eş buhran emisyon potansiyeli haiz bu gestalt kaldırılmış edildi ve bu Türkiye'nin başarısı adına kayıtlara girdi. Gönlüm şurası istek ederdi, burada etraflı politik partiler eş eş noktada dursun."

TBMM'de onama edilen tezkere

Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda onama edilen "Türkiye'nin Irak ve Suriye topraklarına terörle savaş üzere hudut ötesi operasyonlar yapabilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanına sunulan yetkinin 2 sene uzatılmasına" müteveccih pusula mevzusuna da değindi.

Ülke adına Irak ve Suriye'nin yer bütünlüğünü tek devir cezaevi gerisi etmediklerine dikkati çekici Kurtulmuş, orada yuvalanan yıldırı örgütlerinin Türkiye'nin bütününe dokunca verdiğini söyledi. Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yeri vardığında yapılacak operasyonlar dair TBMM'ye eş pusula geldiği devir bu ilgisiz koşulsuz etraflı ihtilaf partiler çeşidinden da onama edilip, eş eş değişmeyen adına çıkmalıydı. Ama ne eyvah ki bu denli çetince türbülanslar yaşadığımız eş fasıl bile Türkiye'de, partilerin, siyasetin eş eş noktaya yönelemiyor olması, Akif'in zamanında yaşanmış bulunan iktidardaki İttihat Terakkicilerin, İtilafçıların yapmış oldukları yöntem tartışmalarına benziyor."

Osmanlı'nın çöküşünde içerideki politik çekişmelerin düşmanın ekmeğine yağ sürdüğünün unutulmaması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Milli meselelerimizde eş akım edelim ve Türkiye'nin etraflı dünyaya kendisince zat meselelerinde birleşebildiğini, bütünleşebildiğini gösterebilelim. Ülkemiz geldiğimiz noktada şişman ve çelimli Türkiye istikametinde çabucak büyüyor. 2023, 100'üncü yılımızı aşırı henüz çelimli eş Türkiye adına kutlayacağız. Allah'ın izniyle ondan ahir süreçlerde gelişigüzel bölgede mücadelemizi henüz güzel yere getireceğiz. Birlik, huzur içinde baştan çelimli eş Türkiye istikametinde gelişigüzel birimiz üzerimize sakıt mesuliyeti adına getireceğiz. Çünkü nerede bulunuyor olursak olalım, ne yapıyor olursak olalım çoğumuz eş maksata gideceğiz, oklarımızı eş maksata atacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler