USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş Ankara'da konuştu: Mesele ne F-35'tir ne S-400'dür

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "F-35 ve S-400 meselesi, Türkiye'nin ulusal defans sanayisindeki ilerleyişinin çelimli bir duruma gelmesinden mahsus rahatsızlığın birlikte yansımasıdır." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş Ankara'da konuştu: Mesele ne F-35'tir ne S-400'dür
22-11-2021 23:00
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncıları Derneğinin müşterek otelde gerçekleştirdiği "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği Çalıştayı" programı evveliyat planlı yemekli programa katıldı.

Siyasi yaşamı süresince evcil medyanın indinde olmaya mücahede ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Yerel medyanın gücü esasen memleketimizdeki demokrasinin de gücüdür. En çetince zamanlarda, en çetince virajlarda evcil medyanın az hâlâ ezen ekseriyetinin sonsuz ulusal iradeden yana olduğuna, Türkiye'nin bağımsızlığından yana olduğuna, demokrasinin güçlenmesinden yana olduğuna ve çelimli Türkiye istikametindeki yürüyüşe de gelişigüzel devir dayanak verdiğine tanık olduk." diyerek konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin müşterek ivme yakaladığını ve baştan büyük, çelimli Türkiye istikametinde ehemmiyetli adımlar attığını söyleyerek, "Bu adımlarını attığı düşüncesince de doğrusu bazılarının bunlardan ne denli yorgunluk duyduğunu baştan sona bu arada görüyoruz. Biz içimizde, kişi içimizdeki farklılıklarımızı konuşur, tartışırız. Siyaset farklılıklarımız, fikir farklılıklarımız, sahn tarzları itibarıyla farklılıklarımız, bunları tığ etüt ediyoruz fakat esasi mesele, maslahat Türkiye olunca, Türkiye'nin ulusal meseleleri ve istikbaline bağlı yalman duruşumuz olunca Türkiye'nin dört başı mamur aktörlerinin, medyasının, siyasetinin, iş dünyasının, pedagoji bilimi dünyasının velhasıl Türkiye'nin dört başı mamur ekin ve zanaat dünyasının baştan sona bu arada müşterek arada olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin yıldırı örgütlerine dirlik verdiği mücadeleye yer veren Kurtulmuş, şöyleki konuştu:

"Kim ne desteği verirse versin, Türkiye Orta Doğu'da ve bu coğrafyada oynanan oyunun farkındadır ve bu bölgenin hâlâ müşterek tomar bölünmesine ve parçalanmasına katiyen izin etmeyecektir. Bu istikamette baştan sona yanı sıra yürüyeceğiz. Bu ulusal müşterek meseledir. misal olsun diyerek söylüyorum. Olayları elden şimdiki hadiseler halinde algılarsak Amerikalı yetkililerin bu yıldırı örgütü mensuplarıyla, güya onların öncüleriyle neden taraf yana foto verdiğini anlayamayız. Ya da neden kimi Batı ülkelerinin başkentlerinde bu örgütlerin ofislerinin olduğunu, bunlara lojistik, siyasal ve istihbari destek sunar verildiğini anlayamayız. Bu istek çerçevesinde dayanıklı olsun diyerek söylüyorum, baştan sona bu arada olacağız, yanı sıra harekete edeceğiz ve çoğumuz eş maksata akıllıcasına mücadelemizi sürdüreceğiz."

"Mesele ne F-35'tir ne S-400'dür"

Kurtulmuş, Türkiye'nin maatteessüf müttefiki müşterek dünya kabilinden F-35'ler nedeniyle çalışarak ambargoya editör tutulduğunu, başkaca "S-400'leri alamazsınız" denilerek, NATO müttefiki bulunmasına karşın köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını tabir etti.

Numan Kurtulmuş, "Meselenin özü şudur, maslahat ne F-35'dir ne S-400'dür. Mesele biliyorlar ki şayet Türkiye bu istikamette, güçlü, şişman Türkiye istikametinde yürüyüşünü bitmeme ettirirse aşırı benzeyen sürede kişi ulusal uçağını yapacak, Türkiye savaş sanayisindeki bu gelişmelerinin meyvelerini alarak kişi füzelerini, roket motorlarını ve tayyare motorlarını meydana getirecek ve için bitmeme edecektir. F-35 ve S-400 meselesi, Türkiye'nin ulusal defans sanayiindeki ilerleyişinin çelimli bir duruma gelmesinden mahsus müşterek rahatsızlığın müşterek yansımasıdır." halinde konuştu.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığına bağlı Kurtulmuş, "Ne olursa olsun, ki yorgunluk duyarsa duysun. Türkiye arsıulusal hukuktan meydana gelen tek hakkının ihlal edilmesine izin etmeyecek ve Akdeniz'deki varlığını en çelimli halde sürdürecektir Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

"Türkiye kişi ulusal kaynaklarını kullanacak"

Türkiye'nin yer yağı ve saf kavara kontrol çalışmalarına yer veren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Kim ne yorgunluk duyarsa duysun, Türkiye Allah'ın izniyle kişi petrolünü de kişi saf gazını da bulacak. Hem Akdeniz'de hem Karadeniz'de bulmuş olduğu rezervlerle yanı sıra Türkiye konuşu adına aşırı çelimli müşterek noktaya gelecektir. Birileri Türkiye'nin bu yer yağı ve saf kavara rezervlerini küçümseyebilirler onları kişi ulusal anlayışlarıyla yanı sıra beraberce bırakıyoruz. Türkiye kişi ulusal kaynaklarını kullanacak, inşallah Karadeniz'de bulmuş olduğu petrolleri Akdeniz'de de bularak için bitmeme edecek. İşte gördünüz dünyada minicik müşterek çöküntü oldu, pandemi nedeniyle yer yağı ve saf kavara tutarları dü katı, üste üç sert seviyelerinde yükseldi. Kendi petrolümüzü ve saf gazımı bulduğumuz devir ayağımız yere hâlâ bozulmamış basacak. Bunu bildikleri düşüncesince bazıları Türkiye'de de bu gidişatın önüne geçmeye çalışıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler