USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li avrat milletvekillerinden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e çağrı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu,İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e, Bingöl'de müşterek martir yakınına sövgücü İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı disipline irsal etmesi ve ihraç döneminin başlatılması düşüncesince çağrıda bulundu.

AK Parti'li avrat milletvekillerinden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e çağrı
09-11-2021 20:35
TBMM

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Türkkan'ın Bingöl'de birlikte martir yakınına küfretmesine bağlı AK Parti'li avrat milletvekilleriyle Mecliste matbuat toplantısı düzenledi.

Ortak açıklamayı okuyan Katırcıoğlu, bunun, Türkkan'ın geçmiş vukuatı olmadığını, Kocaeli'de gümrüksüz çiftliğinde mevcut 29 yapının yıkımı esnasında habercilik vazifesini namına getiren birlikte gazeteciyi darbettirdiğini, Ziraat Bankasından çekmiş bulunduğu 36 milyon dolarlık krediyi ödemediğini, Meclis Genel Kurulunu izlemeye mevrut birlikte martir babasını, giysisi zımnında "Burada ne işi var?" sanarak adeta kapçık birlikte tweet attığını anlattı.

"Milletimiz, milletin vekilinden insancasına davranış görememiştir"

Bu davranışın ne insanlığa ne milletvekilliğine ne de ulusalcılık ilkesine sığdığını tabir fail Katırcıoğlu, "Milliyetçiyiz diyen bu zat, şehitlik makamının ne kavrama geldiğinden bihaberdir." dedi.

Türkkan'ın mutlak şehitlere değil ayrımsız sürede hanımlara da taşlama ettiğini kail Katırcıoğlu, "Hem sözel şiddette bulunmuş hem de elan kötüsü sözel eşeysel şiddette bulunmuştur." ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu, Türkkan'ın birlikte defo videosu paylaştığını fakat şehitlerden, bayanlardan değil hoppadak Akşener'den defo dilediğini kaydederek, "Milletimiz ne efsus ki milletin vekilinden, erdemli, kahraman yahut mertçe, insancasına birlikte davranış görememiştir." diye konuştu.

Akşener'in düne denli sesi soluğu çıkmadığını dile getiren Katırcıoğlu, kişi tabanından yükselen vicdani ve ulusal maşeri bası kararında Türkkan'ı kadro başkanvekilliğinden almakla yetindiğini, sıkı düzen süreci başlatmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e sorular

Katırcıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e şu soruları yöneltti:

"HDP il binasının uğrunda 700 kesir gündür evlat nöbeti markajcı annelere birlikte anne, birlikte avrat umumi başbuğ ve birlikte ulusçu vekil namına hala bozukluk gitmediniz? İttifak zincirinin akıbet halkası namına duyurulmayan ortağınız HDP'den mi çekiniyorsunuz? İttifak zincirinden kurtulmak ve ya oturduğunuz o koltukların diyetini ödemekten mi korkuyorsunuz? Bu milletin ulusçu ablası, bacısı iseniz şayet şehitlerimize ve bacısına meydana getirilen bu alçak tutuma, sizin menus olduğumuz tepkime modelinizle bozukluk icabet etmediniz? Bu zatı bu denli korumanızın ve kollamanızın altındaki nedenler nedir? Yoksa Demirtaş'ın kahvaltı teklifini alma gafletinde bulunarak açıklanmış olduğunuz HDP ortaklığının üzerini mü kamufle etmek istiyorsunuz?"

"Adeta geberik taklidi yapmışlardır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, avrat milletvekilleri, çırçıplak maşer örgütleri, avrat STK'lar ve sanatçıların da bu sessizlik, tepkisizlik kervanına katılanlar ortada bulunduğunu tamlayan Katırcıoğlu, "Görmezden, duymazdan mevrut adeta geberik taklidi yapmışlardır. Sanki bu toplumda yaşamıyorlar. Sanki bu fenomen Türkiye'de on paralık yaşanmamış, maşeri edilgi oluşmamış, maşer vicdanı kanamamış üzere görmezden gelinen birlikte davranış içerisine girmişlerdir. Hatta birtakım araştırmacılar, gazeteciler akla zarar açıklamalarda bulunmuşladır. 'İstanbul beyefendisi' ile süregelen cümleler, ahacık 'Milletvekilliğinin geldiği nokta, çürümüş siyasetçiler' sanarak toptancı yaklaşımlarla işin vahametini kısıntı çabalarını üzülerek izledik." yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun hanımlarla ilgilendiren birlikte videoteyp yayınladığına fakat orada bu vakaya değinmediğine dikkati çekici Katırcıoğlu, "Daha can sıkıcı olanı ise CHP sözcüsünün birlikte tane sözcük ile 'yapılan yanlıştır' diyemediği açıklamasıdır." dedi.

"Asıl provokasyoncu bu zattır, İYİ Parti ve Genel Başkanıdır"

AK Parti'li Katırcıoğlu, şunları kaydetti:

"Asıl provokasyoncu bu zattır, İYİ Parti ve Genel Başkanıdır. evvel tahrik olabilmesi düşüncesince döşeme ve şartların oluşması gerekir. Hatırlayalım, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'One minute' dediği, Müslüman ve bebek katili Netanyahu'ya benzetip devrisi gündüz memleketi Rize'ye gitmesi tahrik düşüncesince koşulları ve zemini oluşturmaktır. Artık değme bilinçlilik birlikte kıvılcıma bakar. Öyle de olmuştur. Gittiği değme yerde hemen hemen kişi adamları yumruklarla kişilere saldırıyor. Düzmece tiyatrolar sahneleniyor ve eleştirenlere en kaba yanıtlar ve tutumlar veriliyor. Yani topluluğun alıngan bulunduğu asap uçlarına dokunacak, hareket, aksiyon ve söylemlerle provokasyonlara faktör olunuyor. Çok belirgin ve aşikar. Bingöl'de yaşananlar da bunlardan biridir. Ama matematik tutmamış, milletimiz müstelzim tepkiyi göstermiş, oyunlarını bozmuştur."

Şehit Emre Kaan Arlı'nın babasının bu vakaya tepkime açıklamak düşüncesince şehitliğe gittiğinde oğlunun kabrine yazılan PKK yazısını gördüğünü özetleyen Katırcıoğlu, "Ve yetmiyor. Bunu yazan kişi, onların bilinen göstergesi ile foto utana sıkına içtimai paylaşımda bulunuyor. O zatın dediği küfrü, kâffesi şüheda düşüncesince yazıyor ve paylaşıyor. Provokasyonu planlayanlar kimlerdir, baş döndürücü belirgin ortada. Bu yapılanla, martir ailelerine de 'Sakın ha tepkime gösterme' uyarısı yapılmıştır. Ve birlikte anarşi hesaplanmıştır." ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu, "Ömerlerin siyasetini yapacağız" deniliyorsa evvela taşlama edilen şehidin annesinin elinin öpülmesi ve kendisinden af dilenilmesi icap ettiğini belirterek, "Bu da yetmez, Diyarbakır annelerine de gideceksiniz, onlardan da defo dileyeceksiniz. Ancak artık millet, sizi affeder. Kendisine tavsiyemiz; yalanı yalanla örtmeye, saklamaya çalışmayın. Bu bilinen kişi bu gazi Mecliste durduğu sürece, dediğin değme lakırtı sözü güzaftır. Sayın Akşener, Ömer'in yolunda, Lütfü Türkkan gibilerle mi yürüyeceksiniz? Şehitlerimiz ve hanımlarımıza meydana getirilen bu alçak hakaretin üzerinde Sayın Akşener'in tabiri ile debelenmek istemiyoruz. Adı 'İYİ' olan, menfaatlerini ulusçu bulunduğunu tez fail partinin avrat Genel Başkanı, bu zatı hemen disipline irsal etmeli ve ihraç süreci başlatmalıdır. Aksi halde, siyasal ve türel kâffesi olanakları kullanacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler