USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadeles

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadelesidir. Teröre hakkında bu denli kaybolma vermişiz, ahbaplık içinde bu mücadeleyi en çelimli ortak halde sürdürüyoruz." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadeles
02-02-2022 15:27
Ankara

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile ortak araya geldi. Toplantıya bağlı açıklamada mevcut AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında milletvekilleriyle bitirdikleri danışma toplantılarına bitmeme ettiklerini, bugün 50 milletvekilinin toplantıya katıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının açılışında iç siyasa ve aut gelişmelerle alakalı şümullü ortak kıymetlendirme yaptığını aktaran Çelik, Erdoğan'ın bunun birlikte icra ettiği il ziyaretleri ve gözlemleriyle alakalı değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın, milletvekillerine illerinde bitirdikleri çalışmalara bağlı uyarma ve tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il ziyaretlerinin koyu ortak biçimde bitmeme edeceğini kaydetti. En ehemmiyetli hususun vatandaşın ne söylediği bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Ülkenin, siyasetçinin sicil amiri vatandaşımızdır. Hepimiz, vatandaşımızın buyrukları doğrultusunda, onun verdiği yetkiyle bu görevlerdeki yetkilerimizi kullanıyoruz." dedi.

Çelik, AK Parti'nin en uslu ayrıntılarına genişliğinde içtimai hassasiyetlerin nabzını tutmak, vatandaşların AK Parti'den ve Cumhur İttifakı'ndan beklentilerini birlik adına belirleme etmek, bunlara en akla yatkın karşılıkları en hızlı, en doyurucu biçimde vermek, vatandaşın arzu etmiş bulunduğu siyasete odaklı hal istihsal kılmak düşüncesince kâffesi konsantrasyonunu sürdürdüğünün altını çizdi. Toplantıda, milletvekillerinin illeriyle alakalı işlev siyaseti üstüne değerlendirmelerinin olduğunu, iç ve aut siyasete, muhtelif sektörlere bağlı tekliflerde bulunduğunu aktaran Çelik, milletvekillerinin, vatandaşların bazı yerlerdeki problemlerinin çözülmesi düşüncesince hazırladıkları kanun tekliflerinin içeriklerini paylaştığını, bunlardan makul görülenlerin yasalaşması düşüncesince mukteza girişimlerin yapılabileceğini söyledi.

Hizmet siyaseti üstüne AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın gücünün kâffesi şehirlerde göründüğünü tamlayan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en akıbet Giresun'da 1 bilyon 398 milyon lira 78 eserin açılışın gerçekleştirdiğini anımsattı. Erdoğan'ın Trabzon'da ise bakanlıklara, belediyelere ilgilendiren kıymeti 2 bilyon 309 milyon lirayı bulan 95 eserin açılışını yaptığını hatırlatan Çelik, işlev siyasetinin gücünün bitmeme ettiğini kaydetti.

"Operasyon, Türkiye'nin yasal hakkıdır"

Türkiye'nin terörle mücadelesinin en çelimli biçimde bitmeme ettiğini vurgulayan Çelik, terörle mücadelenin koyu bulunduğu illerden mevrut milletvekillerinin, terörle mücadelenin vatandaşların dünyasına icra ettiği müspet katkıları tabir ettiğini aktardı. Çelik, evvel geceleyin Kış Kartalı Harekatı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının yıldırı örgütlerinin muhtelif yapılarını tarumar ettiğini belirterek bugün Eren Operasyonlarının da dünkü ortak safhasının başladığını hatırlattı.

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı koordinasyonunda Türkiye'ye ve insanlığa antagonist olan, demokrasiyi ve hususiyet devletini gözdağı eden, vatandaşların dünyasına kasteden terörle mücadelenin en çelimli biçimde süreceğinin altını çizen Çelik, şu biçimde bitmeme etti:

"Terörle savaş ile alakalı adımlar atılır atılmaz, hassaten uç ötesi harekatlar bahis konusu olduğunda karaca yaymaca merkezleri doğrudan çalışmaya başlıyorlar. Onlara ortak kat hâlâ tabir geçirmek istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan yasal haklarını kullanmaktadır. Komşu, karındaş devletlere, karındaş halklara da değme devir şurası söylüyoruz, oralarda bu yıldırı yapılarının namevcut edilmesine müteallik çelimli inisiyatifler alınamadığı için, söylenti gelişi karındaş Irak'ın içerisinde bu yıldırı örgütü yapılanması bitmeme etmiş bulunduğu düşüncesince kılıç mecburen bu operasyonları gerçekleştirmek yerinde kalıyoruz. Bu banko karındaş devletlerin, halkların topraklarına ortak dahil değildir. Kesinlikle onların türel haklarına çevrik ortak hata teşebbüs değildir. Tamamen hem ülkemizi gözdağı fail aynı zamanda onların topraklarında katiyen bulunmaması müstelzim bu yıldırı örgütlerine ortak operasyondur ve ağız ağıza hususiyet temelinde gerçekleşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi, dünyanın en yasal mücadelesidir. Teröre dirlik bu genişliğinde kaybolma vermişiz, hususiyet içerisinde bu mücadeleyi en çelimli ortak biçimde sürdürüyoruz. Halen müttefiklerimizden bu yıldırı örgütlerine tabanca gönderenlerin yaklaşımları ortadadır. Bütün bu tabloya baktığımız devir bu gördüğümüz yıldırı yapılarını tarumar etmek, bozmak hâkim ortak mutluluk adına Türkiye Cumhuriyeti'nin en yasal hakkıdır."

"Türkiye akıbet etap istisnai ortak role sahip"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erte Ukrayna'ya gideceğini anımsatan Çelik, bu seyahatin, Ukrayna-Rusya gerilimi yönünde ehemmiyetli ortak tarafı ile başka boyutlarının da bulunduğunu söyledi. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin 30'uncu yılı nedeniyle düzenlenecek ziyarette, dü yurt ortada 10'uncu Yüksek Düzeyde Stratejik Konsey Toplantısı'nın gerçekleştirileceğini tamlayan Çelik, bu toplantının, politik konulardan ticarete, hariç alım ve ihracata genişliğinde baş döndürücü enli ortak yelpazesinin bulunduğunu aktardı. Dünya siyasetinin en hamam meselesinin Rusya-Ukrayna gerilimi olduğuna dikkati çekici Çelik, şu biçimde konuştu:

"Burada değme dü tarafı da destekleyen ülkeler mevcut ancak dü devletin basar açılarını yakınlaştırmaya çalışan, Karadeniz'de, alanımızda gene ortak savaşın olmaması düşüncesince sağ duyulu diplomasiyi işveren yaklaşımların maatteessüf az buçuk geride kaldığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem Karadeniz hem semt gösterimi açısından bu yapacağı görüşme görülmedik ehemmiyetli olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Ukrayna hem Rusya tarafıyla meseleleri bariz biçimde konuşabilen, değme dü tarafın da almış bulunduğu inisiyatifi ve çabayı kıvançla karşıladığı ortak reis adına bu inisiyatifi gerçekleştiriyor. Ukrayna tarafıyla konuşanlar Rusya ile dimdik ortak diyaloga ehil değiller, Rusya tarafıyla konuşanlar Ukrayna tarafıyla dimdik ortak diyaloga ehil değiller. Daha filhakika yani maslahat ortak Rusya-Ukrayna meselesi olmaktan öteye taşındı. Rusya-Avrupa Birliği, Rusya-ABD, Rusya-NATO arasındaki ortak gerilime dönüşmüş durumda. Burada hem Rusya ile andıran ilişkileri olması itibarıyla hem Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Putin ile yıllara mebni ortak diyalogunun olması aynı zamanda Türkiye'nin çelimli ortak NATO ülkesi olması bağlamında Türkiye akıbet etap istisnai ortak role sahip, ayrık ortak teşebbüs gerçekleştirebilecek durumda."

Bölgede rastgele ortak probleminin çıkmaması düşüncesince bu inisiyatifin alınmasının önemine ayraç fail Çelik, yarınki seyahatle bunun gerçekleşeceğini anlattı.

"Ermenistan ile uçuşlar başlayacak"

Ermenistan ile normalleşme adımlarını hararetli düzen ortak halde izlem ettiklerini dile getiren Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak kat hâlâ müzakere, diplomatlık devleti, sulh vizyonuna ehil bulunan ortak mutluluk bulunduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Ermenistan ile iklim yöntemleri uçuşlarının başlayacağını tamlayan Çelik, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Diasporanın, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini zehirleyen, Türkiye'yi nahak yere ve mesnetsiz genosit suçlamalarıyla suçlayan, garp demokrasilerini bu biçimde zehirlemeye çalışan, parlamentolardan değişmeyen geçirmeye etkin çabası, Türkiye çeşidinden derinliğine süre süresince çelimli ortak mücadeleyle yanıt gördü. Bunların bu zehirleyici davranışına karşı, ASALA yıldırı örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin derinliğine devam eden ortak savaşı oldu. Diplomatlarımızı martir verdik. Ve dünyanın değme tarafında misyonlarımız, bu yıldırı örgütü ve bu yıldırı örgütünü destekleyenler çeşidinden erek fiş ancak Türkiye Cumhuriyeti uğur boncuğu devir belletici ortak mutluluk olmaktan, sulh misyonunu korumaktan uğur boncuğu devir vazgeçmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı çağında esasen Ermenistan ile normalleşmeyi sağlayacak kimi protokoller ortaya çıkmıştı. Bu protokolleri yaşama geçirecekken, Türkiye tarafının iradesi birlik adına masadayken Ermenistan Anayasa Mahkemesi aykırı inanma artırıcı tılsım anlamına doğacak o protokolleri silme etmişti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan'a "sözde soykırım" iddialarıyla alakalı "Arşivleri açalım, bunu ortak siyasa meselesi olmaktan çıkaralım, aykırı o çağda yaşanmış acıları birbiriyle yarıştırmak yerine, bu acıları topluca analım, alanda barışı ve diyaloğu bilgili kılalım." mesajı verdiğini anımsatan Çelik, hâlâ sonraları Ermenistan'ın Karabağ'ı engelleme ettiğini hatırlattı.

"Barışa mebni diplomasinin gücü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Azerbaycan halkının ve devletinin makul görmediği uğur boncuğu teşebbüs içerisinde Türkiye'nin olmayacağını" tabir ettiğini aktaran Çelik, Karabağ zaferinin kazanılmasından sonraları ortaya dünkü ortak punt penceresinin çıktığını tabir etti.

Erdoğan'ın "Eğer Ermenistan bu iddialarından ırak durursa, Azerbaycan'a bu agresif tavrından vazgeçerse, alanda başka devletlerin, Rusya'nın, İran'ın, Gürcistan'ın katılımıyla enli çerçeveli ortak sulh mekanizması gösterimi ortaya çıkabilir." söylediğini tamlayan Çelik, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız, diyalekt barışa yardım yapmak, Karadeniz'de akse çıkmasını engel kalmak açısından hem bu misyonu çelimli ortak biçimde sürdürüyor aynı zamanda dü mutluluk ortak tane millet mutabakatı çerçevesinde Azerbaycan'ın onayı ve rızasıyla Ermenistan'la bu normalleşme adımları atılıyor. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu görünüm çerçevesinde Türk diplomasisinin müzakereye, sulh gösterimi geliştirmeye çevrik kapasitesi bağlamında ortak kat hâlâ barışa mebni diplomasinin erdemli ortak gücü bulunduğunu tanıtlama etmiştir. Umarız ki bu uçuşların başlamasından sonraları bu vaziyeti sakatlayıcı, eskiden bulunduğu az daha zehirleyici rastgele ortak kışkırtı ortaya çıkmaz, bu normalleşme bu biçimde özlük rayında bitmeme eder. Bu semt için, bölgenin sulh vizyonunun korunması itibarıyla gereklidir. Bundan sonraları da her insanın yararına olacak ortak tablonun ortaya çıkması bu biçimde realizasyon edilecektir. Türkiye hem Suşa Beyannamesi'ne çelimli ortak biçimde dayanak noktası veriyor aynı zamanda Ermenistan'la normalleşme üstüne da dü mutluluk ortak tane millet anlayışı çerçevesinde bu katkısını sürdürüyor. Bu biçimde ortak diplomatlık devleti adına Türkiye'nin gösterimi ortak kat hâlâ ortaya çıkmıştır."

"CHP'den tiksinme söylemine dirlik ortak nağme çıkmadı"

Çelik, açıklamasının arkası esna matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

"CHP'li ortak kurul Sedef Kabaş'ı görüşme ediyor. Bu mevzuda ne söylersiniz?" sorusu üzerinde Çelik, tiksinme söyleminin taşlama siyaseti çeşidinden korunduğunu belirtti. Çelik, şu biçimde bitmeme etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı'na meydana getirilen katiyen ikrar edilmeyecek o hakaretler bulunduğu devir o programda mevcut CHP milletvekilleri, 'Biz aykırılık ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'na kılıç muhalifiz. Bu aykırı söylemleri de değerlendiriyoruz ancak on paralık kimesne hiç kimseye hakeza ortak taşlama etmemelidir.' deselerdi orada bu tiksinme söylemiyle CHP kendisini ayrıştıracaktı. Hadi diyelim ki orada o yetkin bunu yapamadılar. Daha ahir meydana getirilen açıklamalarda bari çıkıp da bunu diyebilselerdi."

Muhalefeti politik akımla ve politik argümanlarla ika üstüne bundan hakeza kapanmayacak vaziyete mevrut ortak akan bariz bulunduğunu tabir fail Çelik, siyasa ika mevzusundaki bu akan açığın hakaretle kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin birliğini anabolizma fail Cumhurbaşkanlığı makamına birisinin "ahır" ifadesini kullanımı karşısında kelimesiz küsurat mazruf müsaade verici ortak siyasa biçiminin tiksinme ve taşlama söylemini besleyici tiksinme ve taşlama siyaseti bulunduğunu dile getiren Çelik, "Kimin kimisi görüşme etmiş bulunduğu bizi ilgilendirmez ancak şimdiye genişliğinde CHP'den bu tiksinme söylemine, siyasetine dirlik ortak tavır, nağme çıkmamıştır. Bütün bunlar yokken gidip de ortak hakareti desteklemek, nefreti müzaheret geçirmek az daha ziyarette mevcut kazanmak on paralık kimesne düşüncesince içerisine düşülmesini önermeyeceğimiz ortak durumdur. Allah kimseyi bu vaziyete düşürmesin." niteleyerek konuştu.

"Milletin tartışması değil"

"CHP ile İYİ Parti ortada lakırtı yarışı günlerdir sürüyor. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Çelik, "Bu dirlik anlaşma içindeki politik ağız dalaşı beni, bizi baş döndürücü ilgilendirmiyor." cevabını verdi.

Vatandaşın önüne ortak plan ve temsille çıkılmış bulunduğu devir en azından ortak iç tutarlılığının olması icap ettiğini dile getiren Çelik, terörle savaş hassaten kazanmak az daha tutarsızlığın gömlek grado büyüdüğünün görüldüğünü vurguladı. Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tezkere meselesinde gördük. CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesine dayanak noktası verecek tezkereye dirlik çıktığını söyledi. Orada ittifakın başka unsurları başka açıklamalar, başka tavırlar sergilediler. Milletin önüne çıkılmış bulunduğu devir düzgün ortak biçimde bunun politik plan ve davranış adına ortaya çıkması gerekirken maatteessüf özlük içerisinde tutarlılık, birlik oluşturamamış, en bel kemiği meselelerde en bel kemiği politik ayrılıkları canlı ve yalnızca o aykırılık yapısı içerisinde, ittifakı içerisinde kimin önde olduğunu, kimin kime kadın bulunduğunu ortaya koyan ortak siyasa yarışı lakırtı konusu. O ittifakın ortamında kimin kime kadın bulunduğu ile alakalı ağız dalaşı milletin tartışması değil."

Oturma düzeni., kimin kime kadın bulunduğu ile alakalı tartışmaların müstear bulunduğunu kaydeden Çelik, "Bu müstear gündemi asal ruzname ikrar etmekteler ondan sonraları o gündemi de aşamıyorlar. Bu nedeniyle politik savrulmadan başka ortak nesne değildir." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler