USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron eksiksiz beyanatlarında Türkiye'yi gaye alıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un etraflı beyanatlarında Türkiye'yi erek aldığını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron eksiksiz beyanatlarında Türkiye'yi gaye alıyor
15-11-2021 19:39
Ankara

Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı bitmeme ederken basın toplantısı düzenledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı arzulayan Çelik, Diyarbakır annelerinin döl nöbetinin değme devir gündemlerinde bulunduğunu belirterek, annelere muhabbet ve saygılarını iletti.

Çelik, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 38'inci sene dönümü bulunduğunu hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne değme kabil desteklerinin sürdüğünü tabir etti.

Kıbrıs Türk davası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği bulunan Dr. Fazıl Küçük ve müessis Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı dualarla anan Çelik, "Bugünlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun manası elan da dobra algı edilmekte ve elan dobra anlaşılıyor. Rum-Yunan ikilisinin dört başı mamur güçlerini kullanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adalet ve kendilerini gasbetme yönündeki agresif ve maksimalist davranışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ne genişliğinde DOĞRU ortak zemine oturduğunu, Kıbrıs Türk davasının ne genişliğinde ehemmiyetli ortak sorun bulunduğunu ortak defa elan gösteriyor." niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasal yaşamının değme alelacele Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk davasının yanı sıra bulunduğunu ve bu mücadeleyi sürdürmeye bitmeme ettiğini kail Çelik, "Özellikle sonuç senelerde Doğu Akdeniz'de ortaya çıkan ve apayrı devletleri de yanlarına benimseme etme gayretiyle Rum-Yunan ikilisinin bu nahak ve hukuksuz siyasetine dirlik en çelimli duruşu Cumhurbaşkanımız ve Türkiye ortaya koymaya bitmeme ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tek devir bekâr kalmayacak, Kıbrıs Türk davası tek devir desteklenmemiş kalmayacaktır." dedi.

Çelik, gönüllerinin ve değme kabil desteklerinin Kıbrıs Türk davasıyla bu arada bulunduğunu söyleyerek, şu halde bitmeme etti:

"Geçmişten bugüne ne devir masaya oturulsa Rum tarafı birtakımı kazanımlar elde etme, ondan sonraları da masayı bozma, elan sonraları esasen masaya oturmayıysa ilkin kaldıkları yerden bitmeme ettirme halinde maatteessüf siyasal ortak aldatmaca kendisine niteleyebileceğimiz ortak halde sürdürmüştür. Bundan sonrasında bundan sonraları neyin nite konuşulacağı ve ne maksata varılacağı belirgin yapılmaksızın tek halde bu masaların kurulmasının ortak manası yoktur. Çünkü bu masaların sonucunda Rum tarafının esassız söyleme, Avrupa Birliğinin de maatteessüf bu esassız siyasetine 'Rum tarafı Avrupa Birliği üyesi ortak ülkedir' diyerekten mahalle dayanışması altında tek ilkeye güçsüz ortak halde dayanaklık etmek vermesi halinde ortak aldatmaca bitmeme ediyor. Ne Türkiye Cumhuriyeti'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu oyunun rastgele ortak halde tarafı olmayacaktır. Ama dediğimiz kabilinden belirgin ortak halde neyin konuşulacağı ve ne maksata muvasalat etmek az daha konuşulacağı halinde ortak davranış ortaya çıkarsa o değerlendirilecektir."

"Haksız, hukuksuz ve disiplinsiz ortak tavır"

Bütün Kıbrıs Adası'na alakadar doğal taş yağı lambası yağı kaynaklarının hoppadak Rum tarafı çeşidinden gasbedilmesi kabilinden ortak tutuma en çelimli halde dirlik çıktıklarını tabir fail Çelik, laflarını şu halde sürdürdü:

"Bunların ya yeni baştan dü yan ortada bölüştürülmesi ve ya gelirin elde edilmesinin yeni baştan bu halde belirlenmesiyle ortak sistem kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunu belirttik. Fakat Rum tarafı ortak defa elan bu gasp siyasetini sürdürmek, gasp siyasetini elan da yetiştirmek düşüncesince tuttu 'Ben bunların hepsini alırım, bu gelirleri elde ederim, ortak gündüz ortak hal olursa Türk tarafıyla paylaşırım' benzerinden haksız, hukuksuz ve disiplinsiz ortak davranış ortaya koydu. Bu da elbette hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çeşidinden hem de Türkiye Cumhuriyeti çeşidinden reddedilmiştir, tek devir da benimseme edilmeyecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Kıbrıs Türk davasına desteğimizi, dört başı mamur kardeşlerimize buradan sevgilerimizi saygılarımızı ortak defa elan tabir ediyoruz."

"Haklı mücadelelerine dayanaklık etmek vermeye bitmeme edeceğiz"

Ahıska Türkleri'nin süresince bulunmuş yer aldığı şartlar, kültürlerini korumaları ve varlıklarını idame ettirmelerinin parti kendisine değme devir gündemlerinde bulunduğunu dile getiren Çelik, "Acı sürgünün sene dönümünde ortak defa elan yaşamını kaybeden canlarımızı dualarla anıyoruz. Ahıska Türkleri dünyanın değme tarafında Türkiye Cumhuriyeti'ne, milletimize içten değgin kardeşlerimizdir. Biz de dünyanın değme tarafında ve memleketimiz içerisinde mihman ettiğimiz Ahıska Türkleri ile ayrımsız milletin parçası olmaktan şişman ortak neşe duyduğumuzu ortak defa elan tabir ediyoruz. Onların acılarını tek devir unutmayacağız, DOĞRU mücadelelerine dayanaklık etmek vermeye bitmeme edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Çelik, Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu üyesi kendisine fariza karşılayıcı Dr. Nilüfer Oral'ın bu göreve yeni baştan seçildiğini belirterek, "Kendisini kutlama ediyoruz, bu görevde evren barışı için, hukukun egemenliği düşüncesince ahbaplık alanındaki enli bilgelik ve tecrübesiyle elan ehemmiyetli işlere imza atacağına inanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emektar adıyla Türk Konseyi Zirvesi dünkü adıyla Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi'nde meydana getirdiği konuşmasının dünkü zamanın zevahir vesikası kendisine tarihe geçtiğini kail Çelik, buradaki anne temanın Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler bulunduğunu anımsattı.

Bu temanın dünyaya kentlileşmiş kentler hediye etmiş Türk dünyası açısından ehemmiyetli olduğuna ayraç fail Çelik, "Hem bu zevahir belgesinin benimseme edilmesi hem de dünkü ad geleceğe çevrilmiş kendisine ortak kararlılığı tabir ediyor." dedi.

Zirvenin Yassıada'da yapılmasının da ehemmiyetli ortak ileti içerdiğini tamlayan Çelik, evvelce acıların sembolü bulunan adanın bundan sonraları Demokrasi ve Özgürlükler Adası kendisine ortak iradeye dönüştüğünü, burada Türkiye'nin dört başı mamur dünyaya vereceği demokrasi, hukuk, dayanışma, beraberlik ve dünkü zevahir toplantılarının yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı kendisine seçildiğini dile getiren Çelik, "Aksakallılar ehemmiyetli ortak istişare organı kendisine yürütme rolü ortaya koyuyor. Bunun dört başı mamur talih başkanlarının onayıyla seçilmesi de sonuç basamak önemlidir. Cumhurbaşkanımızın tabir etmiş yer aldığı kabilinden Türkistan coğrafyasının medeniyetin beşiği bulunan mirasını doğacak nesillere taşımak, dünkü donanımlarla yükseltmek düşüncesince meydana getirilen emek harcamaları tığ de parti kendisine desteklemeye ve bunlara katkıda bulunmaya bitmeme edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Paris'te planlı Uluslararası Libya Konferansı'na yer veren Çelik, Libya'da barışın ve istikrarın sağlanmasının Libya halkının iradesi ile olması gerektiğine ayraç ederek, "Burada gerçek istikrarı bozucu Hafter güçleri kabilinden birtakımı istikrarsızlaştırıcı unsurlara sunulan desteğin, kabil devletlerin vekalet savaşlarını bu halde yürütmesinin Libya'ya mevdu en şişman dokunca bulunduğunu tabir ediyoruz. Bu zirveye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin çağırma edilmesi de ortak yanlıştır. Yunanistan'ın, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Libya meselesi ile ne merakı vardır? Hangi tarafındalar işin, buraya çağırma ediliyor?" niteleyerek konuştu.

Avrupa Birliğinin (AB) karışan yer aldığı bu zirvelerin tedricen kalitesinin düştüğünü kail Çelik, bu zirvelerin organizasyonunun apayrı iç siyasa malikleri ile yapılmaya çalışıldığını ve birtakımı mahalle dayanışmasını öne çıkartmak düşüncesince anne temalarının bu halde zehirlendiğini gördüklerini dile getirdi.

Çelik, zirveye değgin meydana getirdiği değerlendirmelere şu halde bitmeme etti:

"Bu zirvede, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 'Türkiye ve Rusya'nın Libya'dan askerlerini çekmesi' şeklindeki çağrısı, doğrusunu beyan etmek gerekirse, Türkiye açısından bu cümlenin bu halde tabir edilmesi ortak skandaldır. Türkiye orada ortak paramiliter kuvvet kendisine bulunmuyor, Türkiye orada fiili ortak militan kuvvet kendisine da bulunmuyor. Birleşmiş Milletlerin tanımış yer aldığı meşru hükümetin daveti üzerinde yetişek amacıyla orada bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin buradaki varlığını birtakımı paramiliter güçler ile eş tutmak, isteyerek ortak yanlıştır. Fakat burada ayrımsız sürede da Türkiye'nin muhatap benimseme etmiş yer aldığı Birleşmiş Milletler çeşidinden tanınan, meşru ve resmi yönetimin de bazıları çeşidinden meşru ve resmi görülmediği, Hafter'le denktaş ortak pozisyonda görüldüğü şeklindeki ortak yaklaşımın yeni baştan gündeme sürüldüğünü görüyoruz. Bunun elbette benimseme edilmesi beklenen değildir. Türkiye, askeri müşavirlik ve yetişek desteğini Birleşmiş Milletler çeşidinden benimseme edilmiş resmi ve yasalı hükümetin daveti üzerinde gerçekleştirmektedir. Yabancı er statüsü içerisinde Türkiye'nin değerlendirilmesi isteyerek ortak yanlıştır, ortak esassız siyasetidir, isteyerek ortak propagandadır."

Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dört başı mamur beyanatlarında Türkiye'yi maksat aldığını belirterek, şu halde konuştu:

"Hafter güçlerinin meydana getirdiği katliamların, ortaya çıkan dolgun mezarların gerisinde Fransa'nın desteği yer aldığı belirgin ortak halde ortaya serildi. Aynı halde Suriye'de hem DEAŞ'a hem PKK'ya çevrilmiş kendisine Fransız şirketlerinin Fransız istihbaratıyla irtibatlı kendisine bu yıldırı örgütlerine dayanaklık etmek verdiği şeklindeki davalar, Fransa yargısına taşındı fakat buna karşın Sayın Macron dört başı mamur bunlarla uğraşacağına dört başı mamur ortak Fransız aut politikasını Türkiye karşıtlığına irca etmek kabilinden ortak kusur içine giriyor. Türkiye Fransa ilişkileri DOĞRU ilişkilerdir. Türkiye Fransa ortada ortak aut politikada birbirinin rakibi iktisap etmek kabilinden ortak tutumu müzaheret etmek yanlıştır."

Fransız neşriyat organlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya ziyaretlerine ilişkin, "Erdoğan'ın Afrika'da ne işi var?" halinde rakiplik imal edilmeye çalışıldığını tabir fail Çelik, "Afrika'yı tapulu malı gören, Cumhurbaşkanımızın oraya muadele temelinde, denktaş iştirak temelinde gitmesini kendisi düşüncesince zılgıt gören ortak zihniyet, yeni baştan dun kusur ortak zihniyettir." dedi.

5,1 milyon ağaç toprakla buluştu

Ömer Çelik, yanan ormanlık sahaların ağaçlandırılması ile alakadar de istimara yaptı. Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde müstevli şartlarını dikkate alarak 81 ilde kısaca 1000 lokasyonda, kısaca 700 bin vatandaşın katılımıyla 5,1 milyon fidanın ortak günde dikildiğini aktaran Çelik, orman alanlarının ihyası çerçevesindeki gündemi takip edeni sürdüreceklerini söyledi.

Gençleri festivale davet

Çelik, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca 16-21 Kasım'da Başkent Millet Bahçesi'nde gençlere müteveccih cahillik ve evcil yönetimler temasıyla düzenlenecek festivale değgin de bilgiler verdi.

Festivalin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını tamlayan Çelik, festivalde 21 Kasım Pazar gününe genişliğinde yüzlerce aktiflik yapılacağını anlattı.

AK Partili belediyelerin camianın değme kesimini bağlılık faaliyetlerinin sergileneceğini aktaran Çelik, ferda başlamış olacak festivale Türkiye'nin değme yanındaki gençleri beklediklerini vurguladı.

"Kuşkusuz hepsi çabucak görüşünü değiştirecek niteleyerek ortak nesne yok"

Ömer Çelik, açıklamalarının arkası sıra basın çalışanlarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabulüne ve elan sonrasında Karamollaoğlu'nun açıklamalarına değgin istifham üzerinde Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zait yardım sağlayacak şekilde, olumlu eleştiriler çerçevesinde kabil kesimler ile buluştuğunu belirterek, "Karamollaoğlu ile buluşması da saatler süren, sonuç basamak dobra evvel ortak mukarenet kendisine yansıdı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karamollaoğlu ile baş döndürücü ortak vakitler tanıştığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Aralarında DOĞRU ortak ahbaplık var. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın Saadet Partisi'nde politika karşılayıcı baş döndürücü bedel verdiği kimseler var. Partimizde arkadaşlarımızın Saadet Partisi'nde baş döndürücü DOĞRU arkadaşları var, evvelce politika yaptıkları. Dolayısıyla bu istişareler, bu buluşmalar bu manada değme devir faydalıdır. Kuşkusuz hepsi çabucak görüşünü değiştirecek niteleyerek ortak nesne yok. Sayın Karamollaoğlu da katılmış yer aldığı yerleri, katılmadığı bölgeleri tabir etti. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinin eleştirilerine dirlik cevaplarını tabir etti. Sayın Cumhurbaşkanımız, ekonomiden aut politikaya genişliğinde şümullü ortak halde zat siyasal pozisyonunu, partimizin, hükümetin siyasal pozisyonunu belirgin ortak halde paylaşan ortak önder filhakika ve hem kıdemi hem tecrübesi açısından da gündemdeki dosyaların en uslu ayrıntılarına genişliğinde hakim. Dolayısıyla bu istişareler, bu buluşmalar değme devir faydalıdır, değme devir verimlidir niteleyerek değerlendiriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler