USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti, kripto mal uzmanlarını dinledi

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto dünyalık dair bilirkişi isimlerle, Meclis'te birlikte araya geldi.

AK Parti, kripto mal uzmanlarını dinledi
29-12-2021 23:44
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş derinti çıkışında icra ettiği açıklamada, "Bugün 13 casus geldi. Platformdan 6-7 arkadaşımız katıldı. Türkiye'nin ayrışık yerlerinden Şırnak, Gaziantep, İstanbul, İzmir'den, ayrışık bölgelerden bu mevzuyla hem direkt ait tıpkı zamanda bu piyasalarda artırım gayeli 'cüzdan sahibi' diyebileceğimiz insanlardan da oluşan kuma alt kurul yahut kuma ekip, ortam oluşturduk." diyerek konuştu.

İlgili bakanlıklardan da mevzuyla ait beceri personelin gelmesini istediklerini özetleyen Elitaş, bu yüzden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Mali Suçları Araştırma Kuruluna (MASAK) teşekkürname etti.

Bu kurumların temsilcilerinin, toplantıya eklenen platformun katılımcılarının görüşlerini dinlediğini aktaran Elitaş, hukuk taslağına yardım sağlayacak talim görevlilerinin de görüşmede bulunduğunu söyledi.

"Sanal envestisman aracı" diyerek ortaya konulan, dünyada aşırı aceleci kuma evolüsyon ortaya çıktığına ayraç fail Elitaş, bu gelişmelere ayrışık devletlerin fut uydurmaya himmet ettiğini, 7, 8 ülkenin kanuncu kombinezon gerçekleştirdiğini anlattı.

"Ortak kanaatimiz; kuma an evvela yasanın çıkarılması"

Platform üyelerinden aldıkları kuma kanaati aktaran Elitaş, "Bir an evvela kripto varlıklarla ait düzenlemenin yapılmasını, bu meydana getirilen düzenlemenin işin felsefesini engelleyecek halde manialar oluşturmaması dair kuma kanaatimiz, zait meydana getirilen mevzuatın elan açık kuma halde olup, sekunder mevzuatlarla mevzunun düzenlenmesi dair kuma kuma kanaatimiz zahirî oldu." dedi.

Dijital dünyada değiş hızına fut uydurmanın muhtemel olmadığının altını çizen Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Net kuma halde konu düzenlenmesinin 1 zaman yahut 6 ay sonraları fire kaldığını görebiliyoruz. Ortak kanaatimiz; kuma an evvela yasanın çıkarılması, meslek önündeki engellerin kaldırılması, aut alemde ortaya çıkabilecek, düzenlemenin olmadığı ülkelerdeki yatırımcıların da bu mevzuda ara bulucu olabilecek şahısların de Türkiye'de faaliyetlerine bitmeme etmeleri dair yararlı olacağı konusunu gündeme getirmiş oldular.

Bu, önceki toplantı. Taslak dimdik üstündeki meydana getirilen işi biçimci arkadaşlarımız da dinlediler. TBMM'ye, AK Parti Grup Başkanlığına ya yazılmış şekilde ya içtimai iletişim araçları aracılığıyla ve ya eğik aracılığıyla gönderdikleri takdirde, onların da görüşleri dikkate alınacaktır."

Elitaş, kuma yandan milletvekilleri kuma yandan da mevzunun paydaşlarıyla eskiz üstüne düşün alışverişi yaptıklarını vurgulayarak, AK Parti Grubu şekilde esasen milletvekilleriyle de kuma araya gelip kıymetlendirme yapacaklarını bildirdi. Elitaş, mevzuatı bilen, bu mevzuda bilim sahibi Cumhur İttifakı milletvekillerinin de olduğunu, onların da yardım sağlayacağını anlatım etti.

"Bir dimdik hazırlanması elan ahir evrelerde olacak"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, açıklamalarının peşi esna gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin ne ayda yasalaşacağı dair kuma bilinçlilik söylemelerinin akıllıca olamayacağını kaydeden Elitaş, "Parlamentoda şu gün diyerek kuma bilinçlilik hasretmek bahis konusu olmaz." dedi.

Bugün bürokrasinin çıkarlarını aşırı açık anladığını dile getiren Elitaş, şöyleki bitmeme etti:

"Bu manada beceri emek vermeyi saylav şekilde yapabilmemiz muhtemel değil. Teknik çalışmayı, dakika aramızda mevcut 9 arkadaşımız yapacak. O düzentileme esnasında, kılıç ait paydaşları çağırıp, anayasa teklifinde öneri sahibi bulunan arkadaşımızın, bürokrasiyle gönül rahatlığı karşıya gelip, onların encam sürdüğü endişeleri 'niye' diyerek bürokrasiye sorup, onların da cevapladıkları, endişelerin giderildiği, kuma kuma noktada buluşulmaya etkin kuma dimdik hazırlanması elan ahir evrelerde olacak. Temel kuma hukuk halinde, ayrıntılı kuma konu metni değil, talimatname üzere kuma konu metni değil, tanım edici kuma konu metni, yönetmeliklerle düzeltilebilecek, değişimlere fut uydurabilecek kuma dimdik hazırlamayı planlıyoruz." bilgisini verdi.

"Geniş tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk"

Kripto varlıkların, bugünkü görülenlerle tanımlanmaya kalkıldığı takdirde ferda toy çıkan şeylerle ait hastalıkların ortaya çıkabileceğine ayraç fail Elitaş, NFT ve mevhum yer alıntı satımını kip gösterdi.

Elitaş, "Biz bu kripto varlığı namüsait kuma çerçevede değiş ara bulucu yahut repertuvar envestisman ara bulucu diyerek ortaya koyduğumuz takdirde namüsait kuma şümul ortaya çıkabilir. Sanal alemde ortaya çıkan yer alıntı satımları, NFT dediğimiz derlem ara bulucu olabilecek unsurların da bu alemde kuma organizatör meslek içerisine girmesi düşüncesince bu açıdan degaje tanımlama olması gerektiği kanaatini oluşturduk." değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcıların namına verdiği bilgiye göre, 22 milyon yöresinde blockchain bulunduğunu özetleyen Elitaş, bunun bildikleri imalattan ayrımlı kuma imalat türü bulunduğunu söyledi.

"Bir mevhibe olması gerektiği kanaatindeler." diyen Elitaş, ne olacağıyla ait hayattaki örneklerin verildiğini anlattı.

Bu düzentileme içinde sistemin ne şen yürüyeceği konusunu değerlendirdiklerini bildiren Elitaş, "İyi kuma bilinçlilik yapalım, derken, mevhum aleme girişi korkutup, ortadan kaldırabilir miyiz?' düşüncelerini münakaşaya çalıştık. Vergiyle ait de, kuma devre ihvan anlatım etmeye çalıştılar. Verginin olması gerektiği kanaatleri oluştu. O verginin ne alınabileceği, ne izleme edileceği konusu Hazine ve Maliye Bakanlığının ve öteki izleme edebilecek arkadaşların işi ortada gözüküyor." ifadesini kullandı.

Taslakla ait "Yurt dışı piyasalara antre çıkışı engelliyor mu?" diyerek kuma endişenin olduğuna ayraç fail Elitaş, "İlgili kurumun tanımladığı borsa diyerek yahut eksiklik maruz şahısların haricinde bazıları alıntı satım icra ettiği takdirde kanuncu korumanın dışına çıkacak endişesi var. Biz onu söylemeye çalıştık. Onlar da az buçuk elan inceledikten sonraları bizimle ayrımsız kanaatte olduklarını düşüneceklerdir. Birkaç mevzuda itirazları, çekinceleri vardı gücün amaçlarımız aynı." dedi.

Elitaş, bu bu piyasanın kontrolsüzlüğü halinde, kıygın kullanmakta olanları ortaya çıkarabilecek ortamın aşırı elverişli olduğunu, bu yüzden kanuncu kombinezon gerektiği kanaatinin bulunduğunu anlattı.

Kripto mülk borsası Thodex'i kip yayınlayan Elitaş, "Bunun kuma denetime editör olması dair hacısı hocası hemfikir." dedi.

Şu anda şişman çapta kıygın görülmediğini anlatım fail Elitaş, biçimsiz niyetlilerin sektöre girip, sıfır varlığı "sanal kuma varlık" diyerek satıp, birilerini aşırı şişman halde söğüşleme imkanlarının olabildiği endişesi taşıdıklarını söyledi.

Bir yaptırım olması gerektiğini, dolandırıcılığın cezasının mahsus bulunduğunu vurgulayan Elitaş, yaptırım uygulanması düşüncesince de kuma kanuncu düzenlemeye gerekseme olduğunun altını çizdi.

Borsa İstanbul'da ne kuma yönlendirme yapılıyorsa burada da yapılabileceğine fakat Borsa İstanbul'a girebilmenin ayrışık kuralları ve koşulları olduğuna dikkati çekici Elitaş, "Hızlı kuma kombinezon yapılması gerektiği kanaatinizdeyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, kripto mülk dair bilirkişi adların yanında Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, MASAK üzere kurumlardan yetkililer de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler