USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Usta: Sevgi ve acıma ile dünyanın yaralarını iyileştireceğiz

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle "Daha Adil Bir Dünya" temalı izlence düzenlendi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Usta: Sevgi ve acıma ile dünyanın yaralarını iyileştireceğiz
10-12-2021 15:35
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Merkezi'ndeki programda icra ettiği konuşmada, 21. asrın ortalarında olunmasına karşın insanoğlu haklarının anne unsuru bulunan insanı baştan buyurmak ve sohbet etmek yerinde olduklarını, bunun değme bölgede ilerleyici ve gelişen beraberinde evren düşüncesince iri beraberinde kusur bulunduğunu söyledi.

"Kaç devletin müteaddit zirvesi ne kazançlı mevzular dalgalarda gitmiş beraberinde bebek canının borcunu öder?" niteleyerek soran Usta, güçlülerin toplantılarda aldıkları onca karara karşın Akdeniz'in huruç uğrunda dünyaya gözlerini açan beraberinde bebeğe yurt sunamadığını belirtti.

Usta, "Bugün tığ gine soruyoruz, 'bir bebeğin anavatanı dalgalar, yurdu beraberinde kükremek botu mudur?' Kısacası insanı şu erkek aleme sığdıramayan bu çağ, bigünah beraberinde nefeste hepimize yabancılar malı imtihanı sunuyor. İnsanın onurunu insanı beslemekle tartanlardan, gövdesi içtenlikle işkenceyle bıraktıranlardan insanoğlu olmayı bekleyivermek cins müdür? Bizim çökmeyen dizlerimiz ve göğe koruyucu başlarımız onurumuza teminattır. Sayısız cana berzah olmak, dilsizin halinden anlamaktır." niteleyerek konuştu.

Acının mesafesi olmadığını bildiklerini ve çağıranı duymanın boyunlarının borcu adına gördüklerini tabir fail Usta, değme beraberinde çağrıya ermek istediklerini, bundan dolayı değme beraberinde kadına, gence, çocuğa, engelliye elhasıl değme beraberinde bireye berzah kapılarını açtıklarını söyledi.

Usta, düzeltmeci tatlı geliştirdikleri el erki ile özgürlüklerin AK Parti'nin en çelimli yanı bulunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti.

"Mücadeleye, hâlâ aşırı çalışmaya, üretmeye, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraberce ülkemize, milletimize, kişiye misyon etmeye bitmeme edeceğiz. Sevgiyle merhametle, dünyanın yaralarını sarıp sarmalayıp, iyileştireceğiz. İyileşenlerin duaları kalkanımız, zırhımız olur, yolumuza bitmeme ederiz. Medeniyetimiz ve inancımız ile dünyaya emare oluruz. 'Asıl serhat insandır' niteleyerek sınırlarımızı aşar, karanlıkları aydınlatır, erim oluruz."

"Artık milletimizin hukuk setini zenginleştiren beraberinde Türkiye var"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da hayattaki savaşların başta çırçıplak kayıplara etken bulunduğunu belirterek, bu mevzuda arsıulusal kurumların çabalarının ehliyetsiz kaldığını, nice yerde dallar ve hanımefendilerin sahn hakkının korunması ve görgü bilimi bilimi ile afiyet olanaklarına erişiminin iri beraberinde kırılganlık ortamında bulunduğunu tabir etti.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu olarak, millî ve arsıulusal kurda çalışmalarına değişik beraberinde ciddilik kazandırdıklarını özetleyen Çavuşoğlu, kâffesi vatandaşların insanoğlu olmalarından meydana gelen asliye haklarını korkmadan kullanmalarını kolaylaştıracak duyarlılığa erbap olduklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, kâffesi dünyada İslamofobinin yayıldığına da dikkati çekerek "Bu, bundan sonra global ölçekte beraberinde mücadelenin mecburi bulunduğu günümüzdeki en ehemmiyetli insanoğlu hakları ihlali dallarından biri. İslamofobik olayların kayda geçirilmesi, raporlanması, izlenmesi ve mağdurlara ruhsal ve türel dayanak noktası verilmesi düşüncesince uğraş stratejilerine ihtiyacımız var." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin akıbet 19 yılda insanoğlu haklarıyla ait kanuni ast yapısını güçlendirdiğine aksan önleyen Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye'de sistemli adalet ihlallerinden, işkenceden, biçimsiz muameleden sohbet etmek muhtemel değildir. Görevini kötüye kullanan var ise da üzerine hemen iş organizasyon edilmektedir. Türkiye'nin benzeyen geçmişinde cezaevlerinde yaşanmış bulunan hadiseler hafızalardaki canlılığını koruyor. Bugün bundan sonra cezaevleri sıkıntı donör vakalarla gündeme gelmiyor. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı ile bundan sonra milletimizin hukuk setini zenginleştiren beraberinde Türkiye var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler